Виагра - Всичко, което трябва да знаете

10 април 2020
Виагра - Всичко, което трябва да знаете

Какво представлява Виагра?

Виагра е едно от най-широко обсъждани фармацевтични лекарства, които са попаднали на пазара през последните 30 години. Всеки полово зрял човек е чувал за малките сини хапчета. Лекарството е одобрено за лечение на еректилна дисфункция (ЕД), известна още като импотентност, при мъжете. То увеличава притока на кръв към пениса след сексуална стимулация. Позволява на мъжете да поддържат достатъчно силна ерекция при секс за дълго време. Действието ѝ може да бъде усетено 30 - 60 минути след прием. Продуктът не предизвиква сексуалнa възбуждa у мъжете. Хапчето е ефективно само ако вече сте сексуално възбудени. За да разберете как работи, трябва да разберете как човек получава ерекция. Когато получите сексуално стимулиране, нервната система в еректилната тъкан на вашия пенис отделя азотен оксид. Ако не сте възбуден, мозъкът ви няма да стимулира отделянето на азотен оксид и няма да получите ерекция.

 

Какво е активното вещество?

Фармацевтичното наименование на виагра е силденафил цитрат. Това е цитратна сол на силденафил (цГМФ) - инхибитор на фосфодиестераза тип 5 (PDE5). Силденафил цитратът е обозначен химически като ‎C10H13N5O5.Представлява бял кристален прах с разтворимост 3.5 mg / ml във вода и молекулно тегло 666,7. Продуктът е под форма на  сини, филмирани таблетки със заоблена ромбовидна форма, еквивалентни на 25, 50 и 100 милиграма силденафил за орално приложение. В допълнение към активната съставка, цГМФ, всяка таблетка съдържа следните неактивни съставки: микрокристална целулоза, безводен двуосновен калциев фосфат, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, лактоза, триацетин.

 

Какво е действието на Виагра?

Физиологичният механизъм на ерекция на пениса включва отделяне на азотен оксид (NO) в телесната каверноза по време на сексуална стимулация. Силденафил засилва отделянето на азотен оксид чрез инхибиране на фосфодиестераза тип 5 (PDE5), който е отговорен за разграждането на цГМФ в телесната каверноза. Силденафил няма пряк релаксиращ ефект върху изолирана човешка телесна каверноза. Когато сексуалната стимулация причинява локално освобождаване на азотен оксид, инхибирането на PDE5 от силденафил причинява повишени нива на цГМФ в телесната каверноза, което води до релаксация на гладката мускулатура и приток на кръв към нея. Азотният оксид активира ензима гуанилат циклаза, което води до повишени нива на цикличен гуанозин монофосфат (цГМФ), който отпуска гладките мускулни клетки.  Един резултат от това е, че артериите в пениса ви се разширяват и кръвта може да нахлуе по-лесно. Друг резултат е, че самата еректилна тъкан се изпълва с кръв. И двата процеса водят до ерекция. Виагра работи, като поддържа нивото на цГМФ в клетките на гладката мускулатура. В препоръчаните дози силденафил цитрат няма пряк ефект върху възбудата. Няма да получите ерекция без сексуална стимулация. 

 

Виагра: какъв е ефектът и как се използва

 

Как се използва виагра и какъв е ефекта

 

Виагра се приема от милиони мъже по целия свят, откакто е пусната на пазара през 1998 година. Но какво и кога се случва, когато бъде приета.

И така, какво става след като вземете „малкото синьо хапче“?

 • 12 минути след прием: Едно проучване показва, че някои мъже получават ерекция само 12 минути след приема на Виагра. Дали обаче това е ефект от лекарствата или плацебо не става ясно.
 • 27 минути по-късно: Това е средното време, необходимо за да се достигне до ерекция след прием. Лекарите съветват да вземете хапчето един час преди да правите секс. Това обаче не означава, че не може ефектът да възникне и за по-малко  време.
 • 57 минути по-късно: Това е времето, когато веществото достига максималната си концентрация в кръвта. Доказано е, че тогава е пикът. Заради това се взема 1 час, преди да имате нужда.
 • 4 часа по-късно: Виаграта достига своя полуживот. Половината от лекарството е изчезнало от кръвния поток. Не означава обаче, че ще спре да действа. Не трябва да се бърка с предупреждението, свързано с ерекция, която продължава по-дълго от 4 часа - това се отнася за непрекъсната ерекция.
 • 10 часа по-късно: Все още действа 10 часа след приема. Възможно е да получите ерекция със същата скорост, както и 1-2 часа след приема. Продължителността обаче може да бъде по-кратка.
 • 24 часа по-късно: Почти всички следи от силденафил са напуснали кръвния поток.

 

Кой може да използва медикамента

Виагра е безопасно и ефективно лекарство за лечение на еректилна дисфункция за много мъже. Има обаче случаи, когато приемането може да бъде опасно или противопоказно.  Добре е да се посъветвате с лекар, преди да предприемете приемане.

Виагра не се използва при:

 • Прием на наркотици за развлечение;
 • Прекомерна употреба на алкохол;
 • Когато съществува риск от противопоказания с други лекарства;
 • Където са налице други здравословни състояния;
 • Случаи, когато еректилна дисфункция отсъства;
 • Когато възникне алергична реакция към съставките;
 • Когато потребителят не е мъж;
 • Когато преди това е причинил странични ефекти;
 • Когато потребителят няма рецепта за него;
 • Когато потребителят не планира да прави секс.

 

Мъжете, които имат някое от следните състояния, също трябва да избягват приемането:

 • Тежки проблеми със сърцето или черния дроб;
 • Скорошен инсулт или инфаркт;
 • Ниско кръвно налягане;
 • Някои редки наследствени очни заболявания.

 

Понастоящем Виагра не е лицензирана за използване от жени.

 

Има ли рискове

Виагра по принцип е безопасна за използване в умерени количества. Приемът ѝ обаче може да причини редица неблагоприятни ефекти. Според резултатите от клиничните проучвания, най-честите нежелани реакции включват:

 • Главоболие;
 • Запушване на носа;
 • Нарушено зрение;
 • Фотофобия или чувствителност към светлина;
 • Стомашно разстройство;
 • Внезапна загуба на слуха;
 • Повишено вътреочно налягане;
 • Камерна аритмия.

 

По-рядко някои потребители изпитват цианопсия, при която изглежда, че всичко има тониран син оттенък. В много редки случаи употребата може да доведе до ненартерична предна исхемична оптична невропатия или до увреждане на зрителния нерв. Вигра може да намали кръвоснабдяването на зрителния нерв, причинявайки внезапна загуба на зрението. Това много рядко нежелано събитие се среща главно при хора със сърдечни заболявания, хипертония, диабет, висок холестерол или предшестващи

проблеми с очите. Връзката между загубата на зрение и медикамента е все още неизвестна.

 

Как се приема

За повечето пациенти препоръчителната доза е 50 мг, приети, ако е необходимо, приблизително 1 час преди сексуална активност. Въпреки това, не пречи този интервал да е от 30 минути до 4 часа преди полов акт. Максималната препоръчителна честота на дозиране е веднъж на ден. Въз основа на ефективността и поносимостта дозата може да бъде увеличена до 100 мг. или намалена до 25 мг. Може да се приема със или без храна.

 

Откъде се купува Виагра

Може да бъде закупена в аптеките срещу предоставяне на рецепта.  Но има и други начини да се снабдите с нея, без да се налага да посещавате личния си лекар. Можете да си набавите от сините хапчета, като ги поръчате он-лайн. Разбира се това крие известни рискове, тъй като има възможност да попаднете на фалшив медикемнт. За да сведете до минимум възможните рискове, трябва да проучите уебсайтовете, където се предлагат. Избирайте он-лайн търговци, които предоставят подробна информация относно продукта и осъществяват клиентска поддръжка.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още