Turinabol Depot - Pharm-Tec - 30таб. x20mg

76,00 лв. 50,00 лв.
  • Марка: Pharm-Tec
+ -
Купи
Моля, изберете:

Turinabol (Chlorodehydromethyltestosterone, също известен като Tbol и Oral Turinabol) представлява модифицирана форма на Dianabol (Methandrostenolone). По конкретно това е комбинация между химичните структури на Dianabol и Clostebol (4-chlorotestosterone). Промяната в химичната структура прави този стероид с много нисък андрогенен потенциал, което е дало и прякора му – мек Dianabol.

Според  таблиците в “Androgens and Anabolic Agents: Chemistry and Pharmacology”, Туранабол има рейтинг 0 за андрогенни и 53 за анаболни свойства при максимални 100 на тестостеронова база.

През 1990 г. в грандиозен публичен скандал е разкрито, че Turinabol е един от ключовите анаболни стероиди, използвани от Източна Германия в държавно спонсорирана допинг програма, известна като State Plan Research Theme 14.25. Тази програма е била разработена през 1960г. и прилагана между 1974 и 1989 г. с цел подобряване постиженията на немските олимпийски спортисти. В разледването се разкрива, че 10 000 спортисти в течение на малко повече от две десетилетия са приемали Turinabol като анаболен стероид без тяхното знание и съгласие.

Профил на Turinabol

  • 4-chlorodehydromethyltestosterone (известен още като Turinabol, Oral Turinabol, Tbol)
  • Химично наименование: 4-хлоро-17а-метил-17Ь-hydroxyandrosta-1,4-диен-3-он
  • Молекулно тегло: 334,89 гр / мол
  • Формула: C20H27ClO2
  • Оригинален Производител: Jenapharm
  • Полуживот: 16 часа
  • Откриване в тялото: 11 – 12 месеца
  • Анаболен:андрогенен рейтинг: 54 : 6

Прочети още за "Turinabol Depot"

 

Структура и характеристика на Turinabol

Както вече беше споменато Turinabol представлява модифицирана форма на Dianabol, комбинация между Dianabol и Clostebol (4-chlorotestosterone). В резултат на това, Turinabol е по-мек анаболен стероид от своя родител Dianabol. Направената модификация прави Turinabol неспособен да ароматизира в естроген. Освен това Turinabol проявява слаб андрогенен потенциал.

Модификациите на Turinabol му позволяват 16 часа полуживот и способност за свързване със SHBG. За целите на перорален прием Turinabol е С17-алфа алкилиран и в резултат на това проявява хепатотоксичност.

Действие на Turinabol

Поради структурното разделяне на анаболния от андрогенния ефект, Turinabol е по-слаб анаболен стероид от своя родител Dianabol. Въпреки това Turinabol осигурява солиден мускулен растеж със значително по-малко прояви на андрогенни странични ефекти и абсолютно никаква проява на естрогенни странични ефекти. Поради сравнително по-слабото действие спрямо Dianabol, се предполага прием на по-високи дози Turinabol.

Спортистите и културистите, които приемат Turinabol могат да очакват стабилно и качествено покачване на мускулна маса без риск от излишно подуване, гинекомастия или други естрогенни странични ефекти. Две изследвания върху мъже атлети показват, че приема на 10 мг. Туранабол дневно в рамките на 6 седмици не предизвиква никакви обезпокоителни странични ефекти.

Прием и дозиране на Turinabol

Turinabol показва почти половината от анаболния рейтинг на тестостерона. Дози от 40-60 мг на ден се препоръчват като въведение. Дозите може да бъдат увеличени на 80-100 мг на ден, но атлетите започват да се оплакват от проява на странични ефекти.

За начинаещи се препоръчват дози 30-40 мг на ден, докато напредналите могат да приемат 50-80 мгдневно. Професионалистите използват 80-100 мг и над тази доза до 150 мг на ден. Такива дози обаче са екстремни и предизвикват сериозни странични ефекти.

Turinabol има полуживот 16 часа. Това се счита за дълъг период сравнено с други анаболни андрогенни стероиди за перорален прием. Dianabol има полуживот 4,5 – 6 часа например. В резултат на дългия период на полуразпад не е необходимо разделянето приема на Turinabol  на няколко пъти през деня. Може дневната доза да бъде приемана наведнъж.

 

Андрогенни

Химичната промяна чрез въвеждане на двона връзка между въглеродни атоми 1 и 2, както и 4-хлоро изменението на Turinabol придават намалената андрогенна сила на този стероид. В по-високи дози обаче Turinabol може да предизвика андрогенни странични ефекти като агресия, мазна кожа и акне. Turinabol също така се метаболизира от ензима 5-алфа редуктаза до силен андрогенен метаболит, но силата на превръщането е много слаба. Употребата на инхибитори на 5-алфа редуктаза като Proscar, Dutasteride и Finastride в случая не оказва съществено влияние.

Естрогенни

Turinabol е модифицирана форма на Methandrostenolone (Dianabol, Dbol) и докато Dianabol притежава умерен афинитет към ароматизиране в естроген, Turinabol не ароматизира изобщо. Химичното изменение на Turinabol го правят неспособен да взаимодейства с естрогенния рецептор. Това се дължи на прикрепената неговата 4-хлоро група. Странични ефекти, свързани с естрогена са почти невъзможни с употребата на този стероид.

Сърдечносъдови

Както беше споменато, пероралните анаболни стероиди оказват неприятно влияние върху нивата на холестерола. Това се изразява в повишаване нивата на лошия холестерол LDL и намаляване нивата на добрия холестерол HDL. Препоръчва се диета боката на омега-мастни киселини и повече аеробна дейност.

Потискане на тестостерона

Почти всички анаболни андрогенни стероиди повлияват естественото производство на тестостерон. Въпреки че за Turinabol не взаимодейства с естрогенния рецептор в хипоталамуса се твърди, че взаимодейства с андрогенния рецептор потиска ендогенното производство на гонадотропини. Поради тази причина се препоръчва подходяща следстероидна терапия след излизане или малко преди прекратяване на цикъл с Turinabol. Антиестрогени като Nolvadex и Clomid може да се използват за стимулиране на ендогенното производство на тестостерон след цикъла с Turinabol.

Хепатотоксичност

Предвит това, че Turinabol е С17-алфа алкилиран анаболен стероид предполага, че е хепатотоксичен. Нивата на AST и ALT ще се увеличат по време на неговата употреба. Направени са изследвания, които посочват, че дози от 15-35 на ден не променят нивата на AST и ALT. Приемът на перорални анаболни стероиди трябва да се ограничава до 6-8 седмици. 

Комбиниране на Turinabol

Turinabol често се комбинбира с други анаболни стероиди. Той не е най- анаболния или андртогенен стероид и за покачване на мускулна маса се предпочитат други стероиди. Анаболната му природа дава предимство на Turinabol във фазите за орелефяване.

Самостоятелният прием на Turinabol посочва прием на 40-60мг дневно за период 6-8 седмици. Този прием дава добър прираст в силата и чистата мускулна маса. Turinabol в доза от 60мг дневно може да се комбинира с Testosterone Propionate 100 мг инжектиран през ден за период от 8 седмици. Това е отлична комбинация за чиста мускулна маса.

В по-дълги стероидни цикли например с Testosterone Enanthate за 12 седмици първоначално се въвежда пероралният Turinabol за първите 4-6 седмици. Той осигурява стабилни нива на стероида в кръвта.

Странични ефекти

Turinabol е известен като един от „леките“ орални анаболни стероиди, поставен в тази категория с Anavar (Oxandrolone) и Primobolan. Turinabol също е сравнително безопасен за жени.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!