Тренболон енантат – Същност, ефект/действие и прием

25 октомври 2020
Тренболон енантат – Същност, ефект/действие и прием

Какво е Тренболон енантат: Същност и обща информация

Тренболон (наричан още “Параболан”) е мощен анаболен стероид. Когато става популярен след трениращите, той започва да се произвежда на таблетки и разтвори. Днес той е достъпен в под формата на ацетатхекса и енантат. 

Тренболон енантат (Trenbolone Enanthate) е анаболен стероид под формата на инжекционен разтвор, който се използва  най-вече в стероиден цикъл за релеф и т.нар. “напомпване” на мускулите. Подходящ е и при нужда от стимулиране на процеса по натрупване на мускулна маса. Съпътстван е от умерено количество странични ефекти, които са обичайни при използването на стероиди.

Състав на Тренболон енантат

Тренболон енантат  е с полуживот до 10 дни. Благодарение на добавения естер към състава му, той е по-андрогенен от своя предшественик Нандролон (Дека дураболин). Не задържа вода в тялото и не предизвиква сериозни странични ефекти. Минимално потиска естественото създаване на тестостерон от тялото, затова е нужно да се приема програма след излизане от цикъл. Всички уникални ефекти, които съпътстват препарата, са благодарение на неговия състав. 

Ефект при прием на Тренболон енантат

В следващия абзац ще разгледаме същността на ефекта след прием на Тренболон енантат.

 

 • Напомпва мускулите, изчиства релефа и изразява очертанията

 

Стига да комбинирате правилно, ще успеете да изчистите релефа и да постигнете така желания изразен вид на очертанията на мускулите. 

 

 • Покачва мускулната маса

 

Можете да комбинирате Тренболон енантат и с други анаболни стероиди в цикли за покачване на мускулна маса. Някои спортисти разказват за качване на близо 15 килограма.

 

 • Прилив на сила

 

Колкото повече сила имате, толкова повече тежести можете да вдигнете. Ще усетите чувство, подобно на силен прилив на енергия – то се дължи на уникалния състав на инжекционни разтвор.

 

 • Ускорява възстановяването

 

Благоприятствайки организма, този препарат ускорява възстановяването в тялото.

 

 • Предпоставка за по-добри резултати

 

Всяко едно от изброените преимущества до момента е предпоставка за постигане на по-добри резултати, както при трупането на мускулна маса, така и при изгарянето на мазнини и изчистването на релефа. 

 

 • Дълготраен ефект

 

Благодарение на състава си, след инжектиране ефектът на Тренболон енантат трае до цели 10 дни. Затова не е нужно да инжектирате големи дози и прекалено често.

 

 • Увеличава издръжливостта

 

Насърчава повече производството на червени кръвни клетки, което от своя страна води до повишена издръжливост. Колкото повече кислород и хранителни вещества се прехвърлят в клетките, толкова по-голям прилив на енергия и по-висока производителност.

Прием и дозировка на Тренболон енантат

За нормален прием на Тренболон енантат се счита 1-2 пъти седмично поради дългото му действие и дозировка, която да не надвишава 400 мг. Разпространен е и приемът два пъти седмично с по-малка дозировка (за стандартна седмична доза се счита 200-400 мг. а стандартна дневна доза – 50 мг.). Благодарение на състава си, Тренболон енантат има дълготраен ефект, който продължава до 10 дни. 

По-напредналите трениращи споделят, че приемат по 200 мг на всеки 2 дни. Имайте предвид, че при по-чест прием и по-голяма дозировка се увеличават и шансовете за поява на странични ефекти. Не забравяйте да следите тялото си за ефекта след прием. То дава най-точните показатели за това как организма ви възприема препарата и състава му. Ако нямате предишен опит с прием на анаболни стероиди, започнете с по-малка дозировка и не толкова чест прием.

Приемът се извършва чрез инжектиране на състава в мускулите. Не ароматизира.

В уебсайта на Anabolic.bg можете да купите Тренболон ацетат на изгодни цени:

 

 

Тренболон енантат: Цикъл за релеф и натрупване на мускулна маса, комбинации и програми

 

При цикъл за изчистване на релеф с Тренболон енантат е добре да се комбинира със слаби андрогени като Тренболон и Винстрол. Така ще изчистите мазнините и ще оформите релефа, за да постигнете “напомпан” вид. 

При цикъл за натрупване на мускулна маса, Тренболон енантат може да се комбинира със силни андрогени. Добра комбинация е Параболан (Тренболон) с Тестостерон и Метан. По този начин ще изглеждате “по-здрави” и силни.

 

Излизане от цикъл с Тренболон енантат

 

Излизането от цикъл с Тренболон енантат трябва да се прави задължително с последователна програма. Добре е програмата да започне 2 седмици след последното инжектиране на енантат. Не пропускайте да направите програма за излизане от цикъл, тъй като съставът на Тренболон енантат потиска естествената генерация на тестостерон в тялото.

Примерна програма за излизане от цикъл с Тренболон енантат:

 • 50 мг/ден Clomid за 21 дни;
 • Тамоксифен 60 мг - първи ден;
 • Още 10 дни, 40 мг Тамоксифен на ден;
 • Още 10 дни, 20 мг Тамоксифен на ден.

Ако ви предстои допинг тест, имайте предвид, че остава в тялото до 3 месеца след последния прием. 

Тренболон енантат за жени

Внимание! Тренболон енантат не се препоръчва за прием от жени поради страничните ефекти, които носи за организма. Препаратът може да доведе до сериозни репродуктивни проблеми, нарушения в менструалния цикъл, поява на мъжки вторични полови белези и още.

 

Странични ефекти при прием на Тренболон енантат

 

Моля, обърнете внимание, че Тренболон енантат не се препоръчва за прием от жени и младежи в предпубертетна възраст. Част от страничните ефекти при прием на Тренболон енантат включват гинекомастия, хипертрофия, проблеми с черния дроб, слаба мъжка вирилизация, безсъние, потене по време на сън, и още. 

Страничните ефекти се дължат на състава на препарата, който оказва влияние на тялото и потиска някои процеси. Не пренебрегвайте програмите на прием след излизане от цикъл. Винаги стриктно следвайте комбинациите, които са ви препоръчани. Консултирайте се със специалист за изготвяне на индивидуален цикъл за качване на мускулна маса и изчистване на релеф.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още