Тренболон ацетат - Същност, действие/ефект и прием

25 октомври 2020
Тренболон ацетат - Същност, действие/ефект и прием

Какво е Тренболон ацетат: Същност и обща информация

Тренболон ацетат (“trenbolone acetate”) представлява силен анаболен стероид, който се предлага под формата на инжекционен разтвор и таблетки. На пазара можете да го откриете и под името “Параболан”. Сам по себе си Тренболон може да бъде открит в три разновидности – енантат, ацетат и хекса. Популярен е след трениращите като изключително мощен метод за постигане на по-силно изразени мускули и устойчиво трупане на мускулна маса. 

Една от основните му отличителни характеристики е, че притежава много по-силен андрогенен характер от тестостерона (около 5 пъти по-силен). Освен това, той НЕ развива много от страничните ефекти, които тестостеронът носи със себе си. Заради това  най-известните бодибилдъри в цял свят го използват в програмите си.

Състав на Тренболон ацетат

В миналото Тренболонът се използва като ветеринарен медикамент, с който стопаните са помагали на своите животни да трупат нужната маса и сила. Представлява синтетично съставен естранов стероид, който е производен на Нандролон. Различното при него са двете допълнителни двойни връзки в стероидното ядро. За разлика от предшественика си Нандролон (“Дека дураболин”), има по-силен ефект и по-бърз период на полуразпад. 

Ефект при прием на Тренболон ацетат 

  • Най-подходящият вид Тренболон за по-кратки програми

Тренболон ацетат е най-подходящият вид Тренболон, когато желаете да постигнете видими резултати за по-кратък период от време.

  • Изчиства релефа

Поради бързия си ефект и видимото изчистване на релефа бодибилдърите залагат на него, когато остава сравнително малко време до състезание. 

  • Натрупва мускулна маса

Някои спортисти споделят, че са успели да качат цели 12 килограма в периода на прием. Този невероятен успех се дължи на изключителния андрогенен характер.

  • Изгаря мазнини

Препаратът изгаря подкожните мазнини и допринася за “по-естествения” вид на мускулите.

  • Увеличава силата

Съставът на препарата увеличава силата в тялото, което е предпоставка за постигане на по-високи резултати.

  • Не задържа вода и не ароматизира

Ключово предимство е, че за разлика от много анаболни стероиди, този не задържа вода и съответно няма нужда да мислите за този проблем. Освен това не ароматизира.

  • Не се превръща в естроген

За разлика от Тестостерон, Тренболон ацетат не се превръща в естроген.

  • Намалява нивата на кортизол

Преимущество е, че той намалява нивата на кортизол, известен като “хормона на стреса”.

Тренболон ацетат – таблетки и инжекции

Тренболон ацетат се предлага под формата на таблетки (хапчета) и инжекции. Нанасянето на инжекциите става в мускула, а приемът на таблетките е стандартен – през устата, което го прави по-удобен и предпочитан от някои спортисти. В сайта на Anabolic.bg можете да закупите Тренболон ацетат на добри цени – на таблетки и на инжекции.

Тренболон ацетат – прием и дозировка

Много хора си задават въпроса “Как да пия Тренболон ацетат?”. Една от най-популярните програми за прием и дозировка е в рамките на 40-60 мг./ден, като приемът продължава 7-8 седмици. Този вариант на прием дава добър ефект. Най-добрият вариант е приемът да се извършва от хора, които имат опит с прием на анаболни стероиди. Периодът на полуразпад е 3 дни, затова е нужен по-чест прием. Много често се приема ежедневно или през ден. Все пак не надвишавайте дозировката от 300 мл/седмица, за да не развиете опасни странични ефекти. Следете как тялото Ви реагира на приема и дозировката. 

Цикъл с Тренболон ацетат, комбинации за качване и изчистване

Тренболон ацетат често се комбинира в цикли за трупане на маса поради добрите резултати, които се наблюдават след неговото използване. 

Ако искате да изчистите релефа трениращите съветват да го комбинирате с Винстрол (Стромба) или Примоболан

За качване на мускулна маса се препоръчва комбинации с Тестостерон, Анадрол 50 или Дианабол. Комбинацията с Тестостерон е най-класическата и известна.

Някои по-напреднали трениращи споделят следния цикъл – комбинация от Тренболон ацетат, екзогенен Тестостерон Пропионат (“екзогенен” т.е. приет външно – чрез инжекция, таблетка) и Метандростенолон. Дозировката на Тренболон ацетат е до 100 mg през ден. На същия принцип се приема и Тестостеронът (100 mg) и Метандростенолонът (40 mg). Цикълът обхваща курс от 1 месец и носи добър ефект.

Тренболон ацетат – излизане от цикъл

Излизането от цикъл с Тренболон ацетат трябва да се прави разумно и внимателно, за да не се развият странични ефекти. Препоръчително е след спиране на цикъла да започнете терапия с прием на Кломид и Прегнил. Нека терапията да започне около 3 дни след последния прием.

Ако сте правили много дълъг курс на прием е препоръчително след края на цикъла да използвате Гонадотропин и бустер за възстановяване на ендогенния  тестостерон (“ендогенен” т.е. произведен по естествен път в тялото).

Имайте предвид, че след приключване на цикъл на прием е възможно да бъде открит в кръвта ви до 6 месеца. Не забравяйте да ядете балансирано винаги когато излизате от цикъл.

Тренболон ацетат за жени

Препаратът не се препоръчва за прием от жени поради многобройните странични ефекти, които носи със себе си. Сред тях са по-силно окосмяване, проблеми с менструалния цикъл, промени в гласа и още. Моля, бъдете разумни и не предприемайте цикъл/прием, независимо дали става въпрос за инжекции или таблетки.

Странични ефекти на Тренболон ацетат 

Добрата новина в случая е, че рискът от странични ефекти при прием на Тренболон ацетат (инжекции и таблетки) е много нисък. Сред тях са омазняване на кожата, акне, окосмяване, потискане на естествено производство на тестостерон, риск от поява на сърдечносъдови проблеми. При жените може да има проблеми с менструалния цикъл, уголемяване на клитора, силно окосмяване по лицето и по-груба кожа. Медикаментът не е токсичен за черния дроб. Не се препоръчва употребата от жени. Да се следва програма след излизане от цикъл/прием за натрупване на маса или изчистване на релеф.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още