Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

1 февруари 2021
Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

 

Тестостерон ципионат – информация за същност и състав

 

Тестостерон ципионат (Testosterone Cypionate) представлява анаболен андрогенен стероид под формата на инжекционен разтвор. Това е вид тестостерон, с маслена основа, в комбинация с естер циклопентилпропионат през 17-бета хидроксилна група.

 

Популярен е сред трениращите като средство за натрупване на мускулна маса увеличаване на силата и издръжливостта. Не вреди на черния дроб, но е склонен да ароматизира. След прием се наблюдава положителен азотен баланс в тялото, както и по-голям синтез на еритроцити.  

 

В онлайн магазина на Anabolic.bg можете да закупите висококачествени продукти Тестостерон ципионат на добри цени:

 

 

Тестостерон ципионат поддържа постоянни андрогенни кръвни нива за по-дълго време от Тестостерон пропионат. Освен това чрез увеличаването на кислородната маса в кръвта, мускулите започват да функционират много по-ефективно. Ефективното му действие зависи от цикъла, който решите да предприемете, както и в какви комбинации го приемате.

 

Действие/ефект при прием на Тестостерон ципионат 

 

Тестостерон ципионат

 

След прием действието на Тестостерон ципионат продължава до цели 16 дни. Пикът на действието му настъпва до 2 дни след инжектиране.

 

  • Натрупва мускулна маса

 

Тестостерон ципионат има мощно действие, което стимулира натрупването на мускулна маса. Трениращите споделят за качването на средно 10 кг. плътна маса.

 

  • Увеличава силата и издръжливостта

 

Освен прилив на сила, нужен за тежки серии, след прием в тялото се стимулира силно синтеза на гликоген. Това подтиква прилив на енергия (повишаване на нивата на АТФ), който е достатъчен да издържите на по-тежки и интензивни тренировки.

 

  • Изгаря мазнини

 

Това става възможно, тъй като Тестостерон ципионат се свързва с андрогенните рецептори.

 

  • Засилва възстановяването на мускулите

 

Друг впечатляващ ефект от приема е стимулирането на мускулното възстановяване.

 

  • Повишава сексуално желание

 

Многократно повишено сексуално желание по време на прием, повишена сперматогенеза, като тялото започва да отделя и феромони, привличащи противоположния пол.

 

Начин на прием и дозировка на Тестостерон ципионат на инжекции

 

Поради дълготрайния ефект в организма Тестостерон ципионат на инжекции няма нужда да се приема прекомерно често. Важно е да се отбележи, че правилният начин на прием и дозировка е строго индивидуален за всеки един трениращ. Стандартно приемът е около един-два пъти седмично, спрямо това колко сте напреднали. Популярна дозировка е средно 250 мг. на седмица, като крайната граница е дозировка от 600 мг. на седмица. За начинаещи приемът от 250 мг. седмично е достатъчен, за да видят ефект и резултати.

 

Тестостерон ципионат не се препоръчва за прием от жени. Ефективно действие при цикъл с правилни комбинации. 

 

Цикъл с Тестостерон ципионат за качване на мускулна маса и  изчистване на релеф – комбинации

 

Тестостерон ципионат може да се използва в комбинации с други инжекционни и орални стероиди в цикъл за качван на мускула маса или в цикъл за изчистване на релеф. Трениращите споделят, че средно продължителността на цикъл с Тестостерон ципионат трае между 6-15 седмици.

 

Добри комбинации с Тестостерон ципионат в цикъл за качване на мускулна маса или натрупване на сила:

Нандролон деканоат, Болденон, Метан, Анадрол, Туринабол.

Очаквани резултати при правилен цикъл: 8-10 килограма плътна маса

 

Добри комбинации с Тестостерон ципионат в цикъл за изчистване на мускулна маса:

 

–  Станозолол, Анавар, Кленбутерол, Тренболон ацетат

Поради задържането на вода се препоръчва да се приема главно в периоди на покачване на мускулна маса.

Според някои професионалисти стероидът се комбинира най-добре с Нандролон, при  дозировка на двете лекарства около 200 мг./седмица. 

 

Излизане от цикъл с Тестостерон ципионат

 

Излизането от цикъл с Тесостерон ципионат налага да имате добра програма, за да потиснете развитието на странични ефекти.

 

За да блокирате естрогенния ефект трениращите препоръчват прием на Тамоксифен.

 

За да нормализирате нивата на естествено производство на Тестостерон в тялото, по време на курса се препоръчва да приемате Провирон, който по-късно в цикъла да замените с Тамоксифен.

 

Ципионат или Сустанон? Ципионат или Енантат?

 

Разликата е, че Тестостерон ципионат е по-бавен естер от Тестостерон енантат. Освен това Тестостерон енантат и Тестостерон ципионат са активни в продължение на 14-16 дни, а за разлика от това Тестостерон сустанон е активен до 3 седмици. 

 

Всеки от препаратите има свои преимущества, затова е  нужно да решите кой работи най-добре за вас самите. Следвайте точна дозировка и цикъл, за да бъде действието ефективно.

 

Странични ефекти от Тестостерон ципионат

 

 

При правилен прием, дозировка и стриктно спазвана програма след излизане от цикъл можете да предотвратите появата на странични ефекти. Освен това Тестостерон ципионат не е токсичен за черния дроб за разлика от други силни препарати.

 

И все пак приемът на Тестостерон ципионат е предпоставка за поява на такива, особено ако предозирате. Част от страничните ефекти, които могат да възникнат, включват задържане на вода, проблеми с кръвното, косопад, повишени нива на естроген, мазна кожа, поява на акне.

 

Причината за появата на страничните ефекти е рискът тестостерона да бъде превърнат в естроген или дихидротестостерон.

 

Следете как тялото ви реагира при прием на Тестостерон ципионат. Същото съблюдавайте за действието и прогреса си. Ако наблюдавате нещо притеснително извън нормата, намалете дозата и се консултирайте със специалист.

 

В онлайн магазина на Anabolic.bg имате възможност да закупите Тестостерон ципионат с доказан произход, високо качество и на най-добри цени.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още