Тестостерон сустанон: Същност, действие/ефект и прием

25 октомври 2020
Тестостерон сустанон: Същност, действие/ефект и прием

Обща информация за Тестостерон сустанон

Тестостерон сустанон представлява инжекционен разтвор на маслена основа, който повишава нивото на тестостерон и по този начин набавя на организма най-важния мъжки хормон. Той се бори със страничните ефекти при ниски нива на тестостерон като трудно натрупване на мускулна маса за сметка на телесните мазнини, липса на сексуално желание и още.

Като “ниски нива” определяме всички стойности под 300 нанограма на децилитър (ng/dL). Характерни са за мъжете след 30-годишна възраст, като самото спадане се счита за нормална биологична зависимост в човешкото тяло. Важно е, обаче, да следим дали има необичайно нарушение в нивата на хормона спрямо възрастта ни, както и дали не наблюдаваме рязката му загуба. Проверката става чрез специален вид кръвен тест.

 

Какво е Тестостерон сустанон?

Съставен е от естери на тестостерон, които естествено се създават в мъжкото тяло и отговарят за биологичните процеси като съзряване и развитие. Активните съставки в разтвора се усвояват лесно под формата на инжекция, съставен от четири различни форми (естери):

 • testosterone propionate;
 • testosterone phenylpropionate;
 • testosterone isocaproate;
 • testosterone decanoate.

Стандартната доза Тестостерон сустанон е 250 ml., която ще откриете и в нашия онлайн магазин – Sustanon EAST Pharmaceutical Labs и Sustanon 250 MALAY TIGER. Тази дозировка е най-често използваната, като трябва да се има предвид, че точното количество за вас се изчислява индивидуално, с помощта на медицински специалист и зависи от много и разнообразни фактори.

Тестостерон сустанон е андрогенен стероид с определен анаболен ефект.

Действие на Тестостерон сустанон

 

 

Сустанон е бързодействащ разтвор, който след прием остава дълго време в кръвта и стабилизира желаните нива на хормона. Това е един от най-сигурните и добри методи за поддържане на добра жизнена функционалност. Нежеланите странични ефекти при липсата на добър андрогенен баланс влияят негативно на здравето, активността, половия живот, самочувствието и дори настроението. Разрешаването на проблема е от първостепенно значение за пълноценния начин на живот на всеки човек. 

Ефект на Тестостерон сустанон

Приемът е препоръчителен за всички хора, които искат да преборят дисбаланса и да използват пълния потенциал на своето тяло. Сред положителните ефекти се нареждат:

 • Стимулира натрупването на мускулна маса

Набавяйки си важния анаболен и андрогенен хормон, след инжектиране тялото започва да стимулира натрупването на мускулна маса и това води до видими резултати. Препаратът повишава задържането на азот в мускулите и увеличава синтеза на протеини.

 • Действа бързо

Важно е да отбележим, че се наблюдава бърз ефект срещу хормоналните нарушения благодарение на внимателно селектирания състав от естери. Освен това не е нужно толкова често приложение, както при прием на тестостерон пропионат.

 • Помага срещу натрупването на телесни мазнини

За всеки трениращ човек е важно да изчисти мазнините от тялото си. За да постигнете възможно най-добър и видим краен ефект, препаратът стимулира горенето на мазнините. Така релефът на тялото е по-видим и ясно очертан.

 • Повече издръжливост

Продуктът води до по-голяма издръжливост, което е възможно чрез повишаването на броя на червените кръвни телца в бъбреците.

 • Мотивира 

Приемът намалява резките промени в настроението и липсата на мотивация, породени от липсата на добър андрогенен баланс. Усещането за повече енергия стимулира постигането на по-високи резултати.

 • Повишава либидото

При постигане на здравословни нива в организма се наблюдава завръщане на сексуалното желание, а вследствие на това и по-добро представяне в леглото.

Прием и дозиране на Тестостерон сустанон

 

Най-често препоръчителното дозиране за трениращи е около 250 – 750 мг/седмица за 4-8 седмичен цикъл, като точното количество е индивидуално за всеки трениращ и зависи от разнообразни фактори. При всички положения е важно приемът да се осъществява правилно, за да се постигнат желаните резултати.

На практика приемът и дозирането на Sustanon варират от 250 мг/седмично до 2000 мг/седмично, като огромните разлики в границите са поради разликата в организмите и честотата на тренировките. Разбира се, хората, които употребяват стероиди за първи път е препоръчително да стартират с по-малка дозировка, например 250 мг през 5 дни. Този прием следва да доведе до задоволителни резултати. Стандартно с цел хормонална терапия приемът от 250 мг се извършва на всеки 3 седмици.

Приемът се извършва главно в продължение на 6-12 седмици. Естествено, за атлетите с повече опит в тренировките и приема на стероиди се препоръчва по-голямо дозиране. Все пак не бива да се превишават рамките, считани за нормален прием, за да не се стига до нежелани странични ефекти.

Цикъл с Тестостерон сустанон за мъже

 

Цикълът с Тестостерон сустанон е индивидуален за всеки спортуващ. Най-честото предписание обхваща цикъл между 6-12 седмици, като поради силният си анаболен ефект е достатъчен да се използва дори абсолютно самостоятелно.

Изключително е важно атлетите да следят за промените, които настъпват в самите тях по време на цикъла. Това ще помогне в определянето на точната дозировка. Правилната и прецизна комбинация с други препарати води до още по-видими резултати. 

Приемът от 250 мг/седмица е подходящ за хора, които имат нужда от регулиране на хормоналните нива. При 500 мг/седмица се наблюдава по-голям напредък, но често спохождан от някои странични ефекти. При голяма доза от 750 мг/седмица е нужно да комбинираме с други медикаменти, за да спрете възможните странични ефекти. Атлетите, които приемат около 1000 мг/седмица (и повече), са на горната граница за прием и са съпътствани от сериозни странични ефекти. Бъдете отговорни в цикъла, който следвате.

Ето един примерен цикъл в комбинация с други препарати, който е популярен сред напредналните трениращи и води до голямо натрупване на мускулна маса:

 • 1-8 седмица – Сустанон (500 мг/седмица);
 • 2-8 седмица – Анастрозол (само ако сте наясно с нивата си на Естрадиол в организма), 0,5 мг през;
 • 5-9 седмица – Гонадотропин (250 IU два пъти в седмицата);
 • 11-13 седмица – Тамоксифен (20 мг/ден в течение на две седмици и 10 мг/ден през последната седмица на прием.

Изчистване и качване на мускулна маса с Тестостерон сустанон

 

Много от трениращите считат, че за качване на мускулна маса е достатъчен прием от 250 – 750 мг на седмица за 4-8 седмичен цикъл. За да се постигнат желаните резултати е нужно да се инжектира всяка седмица, за да се поддържат желаните нива, като една инжекция се счита за напълно достатъчна.

Обикновено средно напредналите бодибилдъри, които имат опит с тестостерон и познават тялото си, могат да взимат 500 мг/седмица и повече, но да не надвишават 1000 мг/седмица поради редица опасности. Дозата от 750 мг/седмица също се препоръчва от много трениращи. Имайте предвид, че при изчистване на мускулна маса трябва да взимате по-малка доза, отколкото при качване. 

Резултатите за качване на мускулна маса варират спрямо начина на живот и възрастта на трениращия. Общоприетите граници от 4-8 седмичен цикъл са сред най-популярните във фитнес средите.

Излизане от цикъл с Тестостерон сустанон

 

Медикаментът е много силно стимулиращ, но това не бива да отклонява вниманието от разумното излизане от цикъл. Най-важното при определянето на правилен цикъл и прием е действията ви да бъдат съобразени спрямо вашата активност, усилия и предишен опит с анаболни съединения. Затова при излизане от цикъл се препоръчва терапия с тестостерон-стимулиращи препарати

Имайте предвид, че при излизане от цикъла препаратът продължава да бъде в кръвта още 2-3 седмици след последния прием. Препоръчва се след излизане от цикъл да предприемете някакъв вид подходяща терапия с помощта на която да запазите натрупаната маса и да стимулират естествените хормонални процеси в тялото. 

Ето и примерна програма при излизане от цикъл:

 • Clomid: 25-50 мг/ден в продължение на 2-3 седмици 
 • Nolvadex: 20-30 мг/ден в продължение на 2-3 седмици
 • HCG: 250IU през ден в продължение на 2-3 седмици

Всички тези дозировки зависият от продължителността на цикъла и дозирането, което сте предприели преди това.

Как се инжектира Тестостерон сустанон?

За да се постигне най-голяма ефективност Тестостерон сустанон се инжектира дълбоко в мускулната тъкан. Най-подходящи са зоните на седалището, квадрицепса и раменете. 

След инжектиране в тялото се образува тестостерон, който се отделя директно в кръвта. Разпределението му става равномерно и с течение на времето. Една доза повишава нивата между 24-48ч. след инжектиране, като ефектът трае над 20 дни.

Странични ефекти от Тестостерон сустанон

Тестостерон сустанон е сравнително безопасен стероид, освен във високи дози, при които някои атлети могат да изпитат странични ефекти поради повишеното ниво на естроген и неговите влияния. Бъдете прецизни в дозировката и правете правилно излизане от цикъла.

 • Напълно неподходящи за използване за професионални спортисти, тъй като са забранени за състезания;
 • Да не се използват при алергии от фъстъци или соя, тъй като могат да предизвикат алергична реакция (фъстъчена маслена основа);
 • Повишаване на холестерола;
 • Повишено кръвно налягане;
 • Гинекомастия;
 • Задържане на вода;
 • Омазняване на кожата, поява на акне;
 • Засилено окосмяване;
 • Качване на килограми;
 • Притеснение, депресия и чести промени в настроението.

За да намалите шанса за поява на странични ефекти е препоръчително да приемате Тестостерон сустанон в комбинация с Провирон (Местеролон). От изключително значение е да следвате стриктно терапията след излизане от цикъла, за да не развиете проява на странични ефекти. Колкото по-малка доза Тестостерон сустанон приемате, толкова по-малък е шансът от тяхното развиване. Не забравяйте да следвате персонализирани програми, съобразени с вашите нужди и съответстващи на вашето здраве.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още