Тестостерон Пропионат - Същност, действие/ефект и прием

18 август 2020
Тестостерон Пропионат - Същност, действие/ефект и прием

Обща информация за Тестостерон пропионат

 

Някога забелязвали ли сте как някои момчета с лекота качват 10 килограма мускулна маса, докато Вие стоите на едно място? Пиете протеинов шейк след протеиновия шейк, тренирайки във фитнес залата с месеци наред и едва виждате забележими резултати? Всъщност не е честно, но животът не е честен, нали? Можете или да се оплаквате, или да се съсредоточите върху себе си и да направите всичко необходимо, за да станете голям и релефен. Тестостерон пропионат е Вашето решение, с което да преодолеете застоя и да натрупате чиста мускулна маса за сравнително кратко време. Много потребители в културизма и фитнес индустрията го намират за ефективен. Тези, които го използват, съобщават, че медикаментът крие по-малко рискове от поява на странични ефекти и придава по-твърд вид на тялото. Тестостерон пропионат е един от най-популярните стероид, който е пуснат за пръв път на пазара през 1935 година.

 

Тъй като продуктът датира от 30-те години на миналия век, в САЩ са налични големи количества и това скоро се превръща в най-широко използваната форма за терапия с мъжки хормон до 60-те години. Testosterone propionate се предлага в инжекционна форма. Въпреки че са разработени и други естери, той остава един най-популярните анаболи в култоризма. Този тип тестостерон е бавно освобождаващ се анаболен стероид с кратък полуживот. С него могат да се правят кратки цикли в диапазона от 8 - 10 седмици, понякога само за 6 седмици. Това се дължи на по-краткото време, необходимо за постигане на оптимални нива в кръвната плазма поради по-бързото освобождаване. Този тестостеронов естер може да достигне пик в кръвта в рамките на часове след приложението и метаболизирането му в продължение на три дни. Инжекциите трябва да се прилагат на всеки два до три дни.

 

Действие на Тестостерон пропионат

 

Testosterone propionate е едно от най-добрите естерни тестостеронови съединения. Той се смята за невероятно творение и намира широко приложение както в медицината, така и във фитнес индустрията. Едно от положителните предимства на този стероид е, че не е необходимо да се инжектира всеки ден. Този препарат се използва и за лечение на кистозен мастит, ендометриоза, лактация и менопауза при жени. Основното предимство на този анабол е да повиши количеството тестостерон в тялото. За хора с естествено ниски нива на хормона, това може да им помогне както физически, така и психически. Когато се използва от спортисти, този стероид може да осигури не само по-голямо количество енергията. Той също така може да повиши издръжливостта и да помогне за изграждане на мускулна маса, за която тренирате усилено. Когато се храните балансирано, прилагането на Тестостерон пропионат помага да се ускори метаболизма, което ще помогне да се изгарят повече мазнини.

 

Употребата на Testosterone propionate потиска освобождаващия гонадотропин хормон, лутеинизиращ хормон и фоликулостимулиращ хормон чрез механизъм за отрицателна обратна връзка. Той влияе върху образуването на еритропоетин, баланса на калция и кръвната глюкоза. Анаболното съединение има висока разтворимост, което му позволява бързо да влиза в клетките на мускулната тъкан. В рамките на клетките хормонът претърпява ензимно превръщане в 5-алфа-дихидротестостерон и образува слабо свързан комплекс с цистолни рецептори. Андрогенното действие възниква при започване на транскрипция и клетъчни промени в ядрото, породени от този стероидно-рецепторен комплекс. Инжектирането на Пропионат стимулират РНК полимеразата, което води до повишено производство на протеини. Този засилен белтъчен синтез помага на мускулатурата да се възстановява многократно по-бързо след тренировка. Бързата регенерация води до по-бързо увеличаване в размера на мускулите, по-голяма сила и по-малко умора. Наред с производство на протеини се ускорява метаболизма и се подобрява усвояването на хранителни вещества от храната. Мазнините се топят по-лесно, а мускулите стават големи и силни.

 

Ефект на Тестостерон пропионат

 

 

Има редица положителни ефекти върху човешкото тяло, които са свързани с употребата на този анаболен стероид. Основните и най-важните за културизма и целите на спорта, като цяло са следните:

 • Увеличена мускулна маса
  Първо и най-важното, когато говорим за Testosterone propionate е, че помага на хората да увеличат значително мускулната си маса. Тестостерон е доминиращият мъжки полов хормон, който е изключително анаболен и андрогенен. Поради това е идеален за растеж и възстановяване на мускулната тъкан. Веднъж инжектиран, той си проправя път до цитоплазмата на мускулни клетки. Тук той се свързва с андрогенните рецептори чрез цитоплазмен ензим. Пропионат “казва” на рецепторите, че те трябва да се ускорят и работят по-усилено за изграждането на повече мускули. Това от своя страна води до повишена скорост на синтеза на протеини.
 • Повече енергия
  Друго голямо предимство, свързано с използването на Testosterone propionate, е фактът, че забързва метаболизма и осигурява повече енергия за тялото и мускулите. Колкото повече енергия имате, докато тренирате, толкова по-ефективни ще стават Вашите тренировки. Анаболният препарат помага за потискане на натрупването на млечна киселина, което означава, че предотвратява умората, за да тренирате по-усилено и по-дълго. Възстановяването след тренировка е по-бързо и по-ефективно.
 • Изчистване на мазнините
  Много културисти както мъже, така и някои жени са склонни да използват Testosterone propionate, когато правят релеф и спазват диети преди състезание. Този препарат помага за ускоряване на метаболизма, така че да изгаряте повече калории, дори в състояние на покой. Колкото повече калории изгаряте, толкова повече мазнини губите. Медикаментът в ефективен за постигане на релеф, тъй като не само премахва телесните мазнини, но също така помага за качване на мускули. Странични ефекти като подуване на корема и задържане на вода няма, така че можете да постигнете суха физика.
 • По-добро напомпване на мускулите
  Друго голямо предимство, особено за мотивационни цели, е страхотното напомпване на мускулите, като изглеждат по-големи и плътни. Това Ви кара да изглеждате по-големи от всякога и когато забележите себе си в огледалото, това Ви мотивира да тренирате по-усилно.

Прием и дозиране на Тестостерон пропионат

 

 

Правилното определяне на дозата се извършва въз основа целите, амбициите и нивото на потребителя. Трябва да се прави разлика между начинаещи, напреднали и професионални спортисти. Седмичните дози Тестостерон пропионат са същите като при всяка друга форма на инжекционния стероид. За начинаещи са типични дози от 300 до 500 милиграм седмично, разпределени през равни интервали от време. Дори с 300 милиграма седмично, индивидът ще забележи резултати, стига да се спазват диетата и тренировките. Напредналите потребители могат да поставят 500 - 700 мг. Testosterone propionate седмично, за да почувстват забележими резултати. Професионалисти в света на културизма, които употребяват и други стероиди, могат да инжектират 700 - 1000 мг. на седмица.

 

Това са само примерни количества за дозиране на Testosterone propionate, които не са абсолютно стриктни за всички. Дозировката наистина зависи от индивида, нивото на толерантност, други анаболи, които се използват в цикъла, целите, хранителния план и тренировъчен режим. Прекомерно големите дози Пропионат могат да осигурят изключителни резултати, но също така нараства риска от отрицателни странични ефекти. Това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Придържайте се към дозировката и плана, който работи най-добре за Вас. Всичко е опит и грешка. Жените не правят изключение от горната информация, въпреки че винаги е желателно да използват по-ниски дози от мъжете. Всяка жена сама трябва да прецени нивото на толерантността си и да реши какво да приема и колко.

 

Цикъл с Тестостерон пропионат

 

 

 

Това е по-бавно освобождаващ се анаболен стероид с по-кратък период на полуразпад (както описахме по-горе). Той позволява да се изпълняват цикли в продължение на 8-10 седмици или дори по-кратки (понякога за 6 седмици). Действието на Тестостерон пропионат започва между 2-4 седмици от цикъла. По-добре е да се правят по-кратки цикли, когато говорим по отношение на отрицателните странични ефекти. Колкото по-кратък е цикълът, толкова по-малък риск има от възникване на някакви странични ефекти. За да се извлече обаче максимума от Testosterone propionate се прави цикъл с продължителност 8-10 седмици. Продължителността на цикъла зависи единствено от индивида. Някои правят по-кратки цикли и след това използват същия стероид в друг цикъл, но за по-дълъг период от време. Няма стриктно правило за това колко да е дълъг цикъла с Тестостерон пропионат. Масова практика е употребата в продължение на 12 седмици.

 

Изчистване и качване на мускулна маса с Testosterone propionate

 

Тов е най-гъвкавият стероид, когато става въпрос за разнообразието от приложения. Тестостерон пропионат може да се използва от културист или спортист за всякаква цел. Може да се прилага самостоятелно или да се комбинира с други анаболни стероиди, за да се постигнат максимални ефекти. Когато качвате мускулна маса, комбинирайте Testosterone propionate за първите 4-6 седмици от този цикъл с Дека Дураболин, Анадорол или Дианабол. Testosterone propionate е отличен избор за постигане на релеф, за да не загубите мускули, докато сте на диета с ограничени калории. Този стероид увеличава загубата на мазнини и ще помогне на индивида да постигне по дефинирана мускулатура. Заедно със стриктна диета, кардио и тренировки с тежести ще постигнете невероятни резултати.

 

Излизане от цикъл с Тестостерон пропионат

 

Винаги преминавайте към терапия за излизане от цикъл какъвто и анаболен препарат да сте използвали. Не слушайте тези, които твърдят, че няма нужда от подобно нещо. Отказът от употребата на медикаменти за излизане от цикъл с Тестостерон пропионат излага тялото Ви на по-голям риск от поява на странични ефекти. Лекарствата за излизане от цикъл ще Ви помогнат да върнете тялото си там, където е било. Clomid и Nolvadex са добри опции, но трябва да изберете само едини от двата медикамента. Продължителността на излизане от цикъл с Testosterone propionate трае от 4 до 12 седмици. Това зависи от обема на дозите и броя на приеманите стероиди.

 

Как се инжектира Тестостерон пропионат

 

 

Тестостерон пропионат е инжекционен стероид, който се поставя единствено чрез мускулни инжекции. Инжектирането се прави с помощта на конвенционална медицинска спринцовка с тънка игла. Най-доброто място за инжектиране е дупето. Първо трябва да изберете дозировката, след това да отворите ампулата и внимателно да изтеглите съдържанието в спринцовката. Преди инжектиране е необходимо да почистите мястото със спирт, както и самата игла. Трябва да изкарате целия въздух от спринцовката, така че да не се виждат въздушни мехурчета. Поставянето на инжекцията се извършва в горната, външна част на дупето. Самият процес се извършва бавно. След инжектиране на мястото е необходимо да се приложи памучен тампон със спирт. Препоръчително е начинаещите да правят това пред огледалото, за да гледат какво правят. Този метод също ще гарантира, че инжектирате целия разтвор, преди да издърпате иглата.

 

Странични ефекти на Тестостерон пропионат

 

Въпреки че може да има някои странични ефекти, като цяло Testosterone propionate е най-безопасният анаболен стероид. Причината е, защото това е хормон, който човешкото тяло произвежда естествено. Странични ефекти, които могат да се появят както при мъжете, така и при жените, са леки и лесни за преодоляване. Възможните странични ефекти, които могат да възникнат при употребата на Тестостерон пропионат са:

 • Естрогенни странични ефекти
  Самият тестостерон произвежда леко ниво на естрогенна активност. Следователно може да се появи гинекомастия, известно задържане на вода и повишаване на кръвното налягане. Те са малко вероятни, но е най-добре да имате под ръка инхибитори като Clomid или Nolvadex.
 • Андрогенни странични ефекти
  Тъй като тестостеронът е основният мъжки андроген, съществува вероятност от андрогенни странични ефекти. При онези, които инжектират Testosterone propionate
  може да се появи акне, мазна кожа и косопад (с анамнеза за плешивост по мъжки модел). Най-често срещаните спомагателни лекарства за неутрализиране са Proscar или Dutasteride. Други нежелани реакции са растежа на космите по тялото и лицето. Това засяга както мъжете, така и жените.
 • Сърдечно-съдови странични ефекти
  Внимавайте за сърдечно-съдови проблеми и висок холестерол. Здравите хора имат по-малка вероятност да усетят тези странични ефекти. Опитайте се да избягвате храни с високо съдържание на наситени мазнини. Направете кардиото ежедневна част от рутината си, за да поддържате сърцето си здраво и нивата на холестерола си ниски.
 • Хепатотоксичност
  Тестостерон пропионат не показва никаква токсичност върху черния дроб. Това е така, защото стероидът идва в инжекционна форма и не трябва да преминава през черния дроб.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още