Тестостерон енантат - Същност, действие/ефект и прием

18 август 2020
Тестостерон енантат - Същност, действие/ефект и прием

Обща информация за Тестостерон енантат

 

Желанието да се измисли универсален медикамент за увеличаване на мъжката сила преследва човечеството още от Древен Египет и Китай. Опитите за синтез на тестостерон фармакологично или химически са предприети от края на XVIII век. Така в края на 50-те години на миналия век се появява Тестостерон енантат (Testosterone enanthate). Фармакологичната форма е широко разпространена, особено в САЩ. Този анаболен стероид е познат на всички, които се занимават активно със спорт и най-вече фитнес и културизъм. Той е един от най-използваните препарати за изграждане на мускулна маса и сила.

 

С негова помощ могат да се постигнат значителни резултати в изграждането на мускулатура и увеличаване на физическата силата. Комбинацията с други анаболи Ви позволява да постигнете релеф и по-ясно изразена васкуларност. Анаболът се характеризира с неговия живот на полу-разпад между 5-10 часа и изразен анаболен ефект. Тези качества гарантират популярността на медикамента сред съвременните културисти и щангисти, независимо от спортния опит или професионализма.

 

Действие на Тестостерон енантат

 

Тестостерон енантат е андрогенен анаболен стероид, който може да се използва при лечението на ниски нива на мъжкия хормон при мъжете. Много културисти обаче използват този стероид, тъй като той е много ефективен за изграждане на мускули, изгаряне на мазнини и ускоряване на възстановяването. Някои го използват самостоятелно, докато други го прилагат в комбинация с други препарати. Поради своите анаболни свойства, Testosterone enanthate може да се използва за поакчване на мускулна маса или изчистване на мазнини, което го прави фаворит.

 

Естерната връзка в този анабол е „енантат“. За да бъдат нещата прости, естерната връзка, която е прикрепена към тестостерона, ще определи скоростта, с която хормонът се отделя в тялото. Естерите са въглеродни вериги, които са прикрепени към молекулата. Дължината на естерната верига определя колко разтворимо е лекарството. Колкото по-къса е веригата, толкова по-разтворима е и обратно. Обикновено Testosterone enanthate се инжектира 2 или 3 пъти седмично.

 

Testosterone enanthate потиска освобождаващия гонадотропен хормон, лутеинизиращ хормон и фоликулостимулиращ хормон чрез механизъм за отрицателна обратна връзка. Той също влияе върху образуването на еритропоетин, баланса на калция и кръвната глюкоза. Андрогените имат висока разтворимост на липидите, което им позволява бързо да влизат в клетките на тъканите. В клетките Testosterone enanthate претърпява ензимно превръщане в 5-алфа-дихидротестостерон и образува слабо свързан комплекс с цистолни рецептори. Андрогенното действие възниква при започване на транскрипция и клетъчни промени в ядрото, породени от този стероидно-рецепторен комплекс.

 

Ефект на Тестостерон енантат

 

Както професионалистите, така и начинаещите използват Тестостерон енантат, защото той работи за всички. Спортистите, използващи този анаболен стероид, наблюдават прилив на жизненост и повишаване на общия тонус. Тялото получава огромно количество енергия, следователно значително ускорява периодите на възстановяване. Тялото реагира на тези процеси с постоянен растеж и запазване на масата и силата. След като знаете как действа този анабол, ето какви са благоприятните ефекти от употребата:

 • Увеличаване на мускулната маса
  Едно от основните предимства от употребата е увеличаване на мускулната маса. Testosterone enanthate помага за изграждането на мускулите, като повишава скоростта на синтез на протеини, като същевременно подобрява задържането на азот в мускулите. За да се случи синтеза на белтъци, трябва да има положителен азотен баланс. Синтезът на протеини е естествен процес, при който тялото синтезира нови мускулни протеини, за да заместят тези, които сте разрушили, докато тренирате. Колкото повече протеини можете да произведете, толкова по-бързо ще се възстановите и ще изградите нови мускули.
 • Бързо възстановяване
  Друго предимство на Testosterone enanthate е фактът, че той помага да се ускори скоростта на възстановяване. Както споменахме, той подпомага синтеза на протеини, което означава, че мускулатурата се възстановява много по-бързо, след като сте тренирали. По-бързите темпове на възстановяване са много важни. Това не само ще Ви помогне да изградите мускули по-бързо, но и ще подобри тренировката Ви. Няма да се чувствате уморени, слаби или да изпитвате болки на следващия ден.
 • Повишена сила
  Testosterone enanthate не само насърчава увеличаването на мускулната маса, но също така помага и за повишаване на общите нива на сила. Тренировките стават по-ефективни, повдигайки повече килограми. По големите тежести водят до увеличаване на мускулната хипертрофията.

Тестостерон енантат на инжекции

 

Testosterone enanthate е инжекционен анаболен стероид, който се поставя чрез дълбоки, мускулни инжекции. Консервантът за Тестостерон енантат е бензил бензоат или може да бъде бензилов алкохол. Препоръчва се инжектирането да с извършва изключително бавно. Ампулите са предназначени за еднократна употреба, въпреки наличието на консервант. Мастният разтвор, трябва да се инжектира веднага след изсмукване в спринцовката.

 

Testosterone enanthate е проектиран така, че постепенно да се освободи в тялото от мястото на инжектиране. Скоростта на освобождаване и помощните вещества, използвани като консервант, могат да повлияят на поносимостта му от индивида. Алергиите към помощните вещества като арахисово масло или рициново масло биха попречили на някои хора да използва този препарат.

 

Както мъжете, така и жените могата да приемат Тестостерон енантат, за да подобрят спортните си постижения. Честотата на прием и количеството на дозиране при господата и дамите се различават. Разлика в дозите има и при спортисти с различно ниво на подготовка. Примерите, които ще Ви представим по-долу са ориентировъчни. Най-добре се обърнете към специалист, за да Ви изготви индивидуален план.

 

Цикъл с Тестостерон енантат за мъже

 

 

Това е един от малкото анаболни стероиди, които са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. В зависимост от цикъла дозировката може да варира от 200 до 1000 милиграма седмично. Професионалните културисти понякога приемат от 1000 до 2000 милиграма на ден, за да постигнат страхотни резултати. Всъщност Testosterone enanthate трябва да бъде основното съединение на всички стероидни цикли. Тестостерон енантат действа добре, както самостоятелно, така и в комбинация с други анаболни стероиди.

Цикъл за:

Начинаещи

Напреднали

Професионалисти

Продължителност:

8 седмици

10 седмици

10-12 седмици

10-12 седмици

10-12 седмици

10-12 седмици

Тестостерон енантат

250 мг. седмично

500 мг. седмично

1000 мг. седмично

1000 мг. седмично

750 мг. седмично

1000 мг. седмично

Туринабол

40 мг. всеки ден

-

       

Примоболан

-

400 мг. седмично

       

Метандиенон

   

40 мг. всеки ден

     

Нандролон

     

200 мг. седмично

   

Anadrol

       

50 мг. всеки ден

 

Тренболон

         

300 мг. седмично


Цикъл с Тестостерон енантат за жени 

 

 

Жените, които искат да подобрят физическите и естетическите си показатели, и не се страхуват от вероятността да развият негативни странични симптоми. Препоръчва се цикъл с Тестостерон енантат, който не трябва да продължава повече от 8 седмици. Анаболният стероид се прилага в доза от 250 милиграма веднъж седмично. Терапията за излизане от цикъл при жени трябва да продължи поне 21 дни. Можете да се повтори приема на Testosterone enanthate не по-рано от 6 месеца, само след извършване на подходящи тестове. Професионалните спортистки могат да направят комбиниран цикъл с Anavar, Primobolan или Masteron, за да се подобри ефекта на препарата. По-големите дози и комбинации крият голям риск от развитие на мъжки белези у жените.

 

Излизане от цикъл с Тестостерон енантат

 

Средният период на терапията е приблизително 4 рседмици. Този период може да продължи до 6 седмици за тези, които са използвали няколко препарата едновременно. Цикъл с Тестостерон енантат има изразена ароматизация. Започнете да приемате Провирон или Анастрозол, които могат да инхибират ароматазата. Повечето спортисти надвишават препоръчителната доза от 250 мг. седмично. В тази връзка от 3-тата седмици на цикъла се препоръчва прием на гонадотропин, който продължава до края на втората седмица след края на цикъла. Дозата на гонадотропин е от 500 до 1000 IU веднъж седмично. За да поддържате получения ефект, можете да приемате кортизолови блокери - амлодипин, преднизон.

 

Терапията за излизане от цикъл с Testosterone enanthate започва 12-14 дни след последната инжекция. Състои се от приемане на Кломид или Тамоксифен ежедневно в продължение на три седмици. Първите две седмици Тамоксифен се приема по 20 мг. всеки ден, след това - за седмица - 10 мг. дневно. Кломид се приема в продължение на 20 дни, 1 таблетка на ден.

С терапия за излизане от цикъл се постига:

 • Възстановяване на нормалния хормонален баланс;
 • Елиминиране на олигоспермията, подобряват качеството на спермата;
 • Предотвратяване на гинекомастия, атрофия на тестисите;
 • Намаляване на вероятността от отрицателни ефекти;
 • Запазване на придобития мускулен обем и релеф.

Как се инжектира Тестостерон енантат

 

 

Инжекции с Тестостерон енантат се поставят в глутеуса (дупето). Поставянето в други мускули - рамо, бицепс, не е желателно, тъй като разтворът има гъста, мазна консистенция и може да провокира нежелана локална реакция. За да направите инжекция, използвайте стерилна спринцовка за еднократна употреба от 5 милилитра. Този тип спринцовка е подходящ поради достатъчно дългата игла. В никакъв случай не пренебрегвайте това правило! Преди да инжектирате Testosterone enanthate, измийте добре ръцете си със сапун и вода. Ампулата се нагрява в дланта на ръката Ви. Разтворът се изтегля в спринцовката, а засмуканият въздухът се изкарва от цилиндъра.

 

Мястото на инжектиране се третира с антисептик като тампон със спирт. Иглата се забива перпендикулярно, по цялата дължина в горната външна част на дупето. Разтворът се вкарва плавно и постепенно. След инжектирането кожата се обработва за втори път със спирт. Мястото на инжектиране се масажира с бавни масажни движения, за да се гарантира абсорбция на препарата в мускулната тъкан. Добър съвет е да застанете пред огледало, където всъщност можете да виждате това, което правите.

 

Как се съхранява Тестостерон енантат

 

Съхранението на този препарат става при температура от 20 ° C до 25 ° C. Ампулите трябва да се държат далеч от топлина, влага и пряка слънчева светлина. Пазете далеч от деца. Не използвайте медикамента след изтичане на срока на годност. Не изхвърляйте в мивка или канализация.
ЗАБЕЛЕЖКА: Загряването и разклащането на ампулата трябва да предотврати всички кристали, които може да са се образували по време на съхранение при температура, по-ниска от препоръчителната.

 

Странични ефекти на Тестостерон енантат

 

 

Колкото по-силно действие има един анаболен препарат, толкова повече на брой са възможните странични ефекти. Трябва да направите всичко по силите си, за да ги избегнете, с правилна терапия за излизане от цикъл. Страничните ефекти от използването на Тестостерон енантат са свързани с активното действие на андрогените. Както при всички стероиди, някои потребители ще изпитат появата на нежелани странични ефекти, докато други могат да преминават през стероиден цикъл, без тях. Отрицателните последици от Testosterone enanthate могат да бъдат изразени в следната форма:

 • Прекомерно активиране на мастните жлези;
 • Появата на акне и / или мазна кожа;
 • Мъжки тип косопад - плешивост (зависи силно от генетиката);
 • Намалено либидо с тежка, понякога болезнена ерекция;
 • Олигоспермия;
 • Депресивни състояния;
 • Повишена тревожност, агресия;
 • Главоболие;
 • Високо кръвно налягане;
 • Нарушения на съня;
 • Стомашно, чревно кървене;
 • Изразено задържане на течности в тялото;
 • Затруднено уриниране;
 • Развитие на гинекомастия;
 • Болка в мястото на инжектиране, локално възпаление.

Жените, които използват Testosterone enanthate за постигане на атлетични резултати, могат да изпитат специфични странични ефекти:

 • Нарушение на менструалния цикъл;
 • Силно маточно кървене;
 • Израстване на окосмяване на лицето;
 • В някои случаи уголемен клитор;
 • Свиване на тембъра на гласа.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още