Стромба / Станозолол - Всичко, което трябва да знаете

9 април 2020
Стромба / Станозолол - Всичко, което трябва да знаете

Действие на станозолол

 

Винстрол е търговското наименование на високоефективният стероид познат под името стромба. Предлага се както на хапчета, така и на инжекции. Използва се широко в културизма поради доста силните му ефекти. Често го използват начинаещи или напреднали спортисти, които се стремят да постигнат “суха” и твърда мускулатура.  Активният компонент тук е известен като станозолол. Този мощен химикал е добре познат със своите анаболни характеристики, тъй като ефективно подпомага растежа на мускулната маса и размера. По същество работи, като активира андрогенните рецептори, които се свързват с различните андрогенни хормони, като тестостерон, и допринася за свързаните с него анаболни ефекти. Тези рецептори са разположени в мускулните и скелетните тъкани. Трябва да се отбележи, че задействането на андрогенните рецептори помага и за синтеза на протеини в мускулните тъкани. Това кара мускулните клетки да растат. По този начин се увеличава мускулната маса и силата. Активирането на андрогенните рецептори генерира много полезна биохимична енергия в организма. Това автоматично води до изгаряне на нежеланите мастни натрупвания в мастните зони, а анаболните ефекти гарантират, че мускулната маса не се губи. Активирането на рецепторите е много бърз процес и поради това анаболното действие на винстрол се постига бързо. Приемът на станозолол възпрепятства производството на естроген, женския хормон, в тялото.

 

Свойства на станозолол

 

Винстрол се използва за лечение на ангиоедем, състояние, при което определени части на тялото. Това е състояние при което се получават отоци в определени части на тялото. Този стероид помага да се избегне подуването на която и да е част и вместо това упражнява катаболно действие върху тези зони, за да ги поддържа в нормално състояние. Много анаболните стероиди се превръщат в естроген при абсорбция. Това не само засилва женските черти, но и причинява повишаване на концентрацията на натрий в организма. Следователно, има силно задържане на вода в мускулната клетка. Това кара човек да се чувства подут. За разлика от тях, винстрол се отличава с диуретични свойства. При усвояването му нивата на натрий са значително намалени, като по този начин се избягва задържането на вода във всяка част на тялото. Поради това изграждането на мускули и премахването на мазнините става много по-лесно. Много често срещан проблем при повечето анаболни стероиди е, че при усвояване те водят до синтеза на естроген, женския хормон. Това може да доведе до определени телесни ефекти, като гинекомастия или липса на косми по тялото. Добрата новина е, че този анабол не се превръща в естроген. По-скоро променя молекулното разположение на естрогенните компоненти и ги прави неактивни. Гарантира свободният поток на тестостерон в цялото тяло.

 

Ефект от стромба

 

ефектът от стромба за трениращите

 

Има няколко предимства за културистите и други спортисти, които използват този анабол. Нека да видим какво може да предложи:

 • Увеличава мускулната маса

Този стероид води до силен анаболен ефект. Приема на стромба повишава белтъчния синтез в клетъчната структура на мускулната тъкан. С увеличеното производство на протеини се наблюдава пряка растеж на мускулите. 

 • Увеличава силата, енергията и издръжливостта

Едно от най-големите предимства на виснтрол е, че приема му увеличава както Вашата сила, така и издръжливост. Това се случва, защото засилва производството на червени кръвни клетки (RBC) в кръвния поток. Това автоматично води до синтеза на повече кислород. Когато тази силно окислена кръв се доставя в мускулната тъкан, мускулите ви са пълни с „гориво“, за да устоят на продължителните тренировки. Засиленият поток на кръв, богата на кислород, има и други предимства. По-високото количество кислород намалява времето за възстановяване на мускулите между отделните серии. Плюс това се избягва задържането на вода. Това води не само до трупане на мускул, но и до загуба на мазнини.

 • Хормонален баланс

Много впечатляващо качество на стромба е, че тя не нарушава баланса в нивата на тестостерон или естроген. Съответно няма прекомерно развитие на физически характеристики, свързани с някой от хормоните.

 • Държи ви мотивирани и побеждава стреса

Стромба инхибира активирането на кортизола, който е хормона на стреса. По този начин човек има тенденция да остава по-мотивиран дори по време на най-интензивните физически дейности. Това помага на спортисти и атлети по-добре по добре да се справят със напрежението по време на стресови ситуации.

 

Странични ефекти на стромба

 

Въпреки  многобройните положителни ефекти, стромба има голям брой странични ефекти, които могат сериозно да навредят на тялото ви. Нека да видим какви са страничните ефекти, от които човек може да страда, като използва този стероид:

 • Чести промени в настроението и пристъпи на тревожност;
 • Сексуални проблеми;
 • Кожни проблеми;
 • Косопад;
 • Безсъние;
 • Тежки увреждания на черния дроб;
 • Развитие на женските черти при мъжете;
 • Болки в различни части на тялото.

 

странични ефекти на стромба при трениращите

 

Приемането на винстрол може напълно да промени вашето поведение. Възможно е да започнете често да изпитвате, паника, тревожност, агресия и дори депресия. Стромба може да навреди напълно на репродуктивната система. Загуба на ерекция, понижаване в броя на сперматозоидите, по-малък обем на еякулация, липса на функциониране на тестисите, безплодие и нулев сексуален нагон. Един от най-честите странични ефекти на стромба включва поява на акне по цялото лице. Кожата ви става лепкава и губи естествената си еластичност. Вашите здрави космени фоликули стават неспособни да предизвикат растеж на косата. Това може да доведе до загуба на коса от различни части на тялото и дори плешивост. Черният дроб често е един от най-тежко засегнатите органи от приема на стромба. Той става напълно токсичен, като отстъпва на различни проблеми като пожълтяване на кожата и други. Винаги има големи шансове за развитие на няколко женски черти при мъжете, като уголемяване на гърдите и промяна в гласа. Освен това причинява хормонален дисбаланс в тялото на мъжете, което води до други усложнения. Приемането на винстрол често е свързано с силна болка. Например чернодробните проблеми водят до силна болка в корема.

 

Как да приемаме стромба

 

Нека поговорим за дозировката. Винстрол се предлага в два форми: на ижекции и на хапчета. С помощта на инжекциите се въвежда директно в организма чрез кръвоносната система. Резултатите са незабавни и рискът от чернодробна токсичност е сравнително по-нисък. Когато се предпочита пероралната употреба, осигурява по-голяма лекота на употреба и значително по-голям риск от чернодробна токсичност. Правилната и точна дозировка зависи от много фактори, целите и нивото на спортиста, но обичайният прием е следния.

 

как трениращите да приемат стромба

 

За мъжете: 25 милиграма на ден в продължение на 6-8 седмици е ниска, но много полезна доза за начинаещи. Този период трябва да ви даде добра представа за вашата толерантност към стероида. След това можете да увеличите дозата до 50 мг. дневно, ако не изпитате твърде много странични ефекти по време на пробния период. Никога не приемайте повече от  50 мг. Винстрол на ден, освен ако не сте опитен културист.

За жени: 5 милиграма на ден в продължение на 6-8 седмици има блаогоприятен ефекти върху дамите, без да крие риск от развиване на мъжки черти, като дебел глас, повишено окосмяване и други. Дозо от 10 милиграма или по-голяма не препоръчителна, освен за напреднали и професионални атлети.

Най-простият и ефективен стероиден стек, който включва винстрол е комбинирането на тестостерон енантат за 12 седмици с прием по 500 мг.  Седмично със станозолол - 50 мг. дневно в продължение на 6 до 12 седмици. Друг стек, който набира популярност, включва Тестостерон, Винстрол и Дека Дураболин. Деката ще облекчи „скърцащите стави“, които станозолол причинява при някои потребители.

 

Препарати станозолол

 

Най-често използваният препарат, който съдържа станозолол е познатият под името “Стромба” продукт. Предлага се под формата на таблетки от 5 милиграма. Хапчетата стромба са известни, че имат способността да повишават синтеза на протеини и задържането на азот, което води до загуба на мазнини. Освен това е един от малкото стероидни препарати, които могат да увеличат силата без каквото и да е наддаване на тегло. Що се отнася до ефективността, резултатите са налице в рамките на 4 седмици след приема на стромба. Този анаболен стероид с перорален прием е удобен вариант за краткосрочни цикли. Поради свойствата си, които водят до стройна физика, е предпочитан от различни спортисти и културисти. Фактът, че стромба има минимални андрогенни свойства, е причина тя да се използва толкова широко от спортисти и културисти по целия свят.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още