Стромба (Станозолол)

Характеристики на стромбата

 

Стромба (Станозолол) е анаболен стероид, получен от дихидротестостерон (DHT), наличен в орална и инжекционна форма. Той е универсален анаболен стероид, който е подходящ и за фазата на насищане (покачване на мускулната маса) и фазата на дефиниране (релеф). Въпреки това, повечето бодибилдъри и спортисти са склонни да използват инжекционния станозолол в определения период, което изисква повишаване на твърдата мускулна маса без прекомерно задържане на вода, което обикновено води до мека мускулна мускулатура.

Прочети още за "Стромба (Станозолол)"

Стромбата също ускорява изгарянето на мазнините

 

Той е особено популярен в културистическата общност за използването му в тренировъчното обучение преди състезанието. Тъй като инжекционната версия на станозолол не преминава повече от веднъж през черния дроб, за разлика от оралните версии, тя може да се използва продължително време.

Трябва да се отбележи обаче, че структурно, инжекционната и оралната стромба са идентични вещества. Инжекционната версия е същата като C17-алфа-алкилирана, затова тя все още показва известна степен на чернодробна токсичност.

Въпреки че инжекцията е по-малко хепатотоксична от оралната версия, тя не трябва да се използва повече от 6-8 седмици.

 

Особенности

Особеност на този анаболен стероид като производен на дихидротестостерона е в способността му да намалява нивата на SHBG (свързващия глобулин към половите хормони). Намаляването на нивата на SHBG води до освобождаването на по-свободен тестостерон, който  увеличава силата, либидото и телесната маса.

Този препарат също води до намаляване на нивата на естроген, като по този начин ограничава страничните ефекти. По този начин прекомерният прием на вода няма да бъде проблем при употребата на стромба и когато се приема заедно с анаболни стероиди, които причиняват задържане на вода, той активно помага да се намали този страничен ефект.

Поради високата си анаболна и ниска андрогенна природа, стромбата (станозол) се предпочита от жените. Този анабол се използва перорално често в етапа на дефиниция (релеф) или по време на дефицита на калории, ако целта на потребителя е да загуби телесна мазнина.

 

Изчистване на подкожните мазнини със стромба

 

Препаратът помага да се намали количеството на мастната тъкан и да се увеличи липолизата и окисляването на мазнините и, по-важното, помага за поддържането на мускулната маса през това време.

Дефицитът на калории може да доведе до това тялото да влезе в състояние, което използва аминокиселини (мускули) като източник на енергия, което е нежелано състояние, ако това се случи по време на фазата на подготовка за състезание.

Запазването на мускулната маса се дължи на свойствата на стромбата при повишаване на задържането на азот и протеиновия синтез в мускулите.

Също така стимулира анаболните резултати и предотвратява катаболния ефект благодарение на глюкокортикоиди.

Подобрява качеството на мускулите, намалява телесните мазнини като ускорява органичните процеси, които се свързват с тъканите, отлагането на калций в костите, съхранява азот, сяра, калий, натрий и вода в човешкото тяло.

Широко се използва във фитнес средите и бодибилдинга, тъй като стимулира загубата на тегло бързо и сигурно. В добавка към изгарянето на мазнини, анаболният стероид e особено ефикасен в изграждането на издръжливост, мускулен релеф, чиста мускулна маса и сила за късо време – в цикъл от 30 до 45 дни.

Помага изключително в предсъстезателната подготовка на атлетите където е необходима повече сила и бързина отколкото маса. Когато алетът иска „твърдост” , но не желае да използва Тренболон например.

Структурно не ароматизира и не задържа вода, затова не се налага използването на протектори.

 

Дозировка и прием на Стромба (Станозолол)

 

За начинаещи, напълно достатъчна доза е 50 mg през ден. Междинните и напредналите потребители използват 100 mg през ден.

Независимо от нивото на напредналост на човекът, който ползва анаболния стероид, потребителят се съветва, докато инжектира станозолол да приема някаква форма на тестостерон.

 

Винстрол - Стромба (Станозолол) от Anabolic.bg

 

Винстрол е много популярен анаболен стероид с интересни свойства. Станал известен на Олимпийските игри през 1988г. след като лекоатлетът Бен Джонсън бе уличен в непозволената му употреба. Активното вещество в Винстрола дава високо ниво на растеж на чиста мускулна маса, въпреки че в анаболно отношение препаратът е по-скоро умерен в сравнение с други значително по-силни субстанции и рядко служи за основа на стероиден цикъл.

Комбинации: За постигане на оптимални разултати и предимства, атлетите често комбинират със следните препарати:

 

Оралната стромба има едно свойство, което го прави едва ли не задължителен във всеки стероиден цикъл. Интересно, че при инжекционната стромба това свойство отсъства.

Става дума за способността на оралната форма на станозолол съществено да понижава нивото на ГСПХ (глобулин, свързващ половите хормони). Изследванията показват, че приемането на станозолол в количеството от 0,2 мг на килограм тегло, може да понижи нивото на ГСПХ в кръвната плазма на 50%. Естествено, понижението на нивото на ГСПХ води до увеличението на нивото на свободния („дееспособния”) тестостерон.

 

Странични ефекти и предпазни мерки

 

Разбира се, като всеки препарат, когато не е правилно дозиран или се употребява прекалено дълго време, може да прояви и странични действия. Един от най-големите рискове е „омазняването” на черния дроб, тъй като Станозолол превръща „добрия” холестерол в „лош”. Според едно изследване на испанския фармацевтичен производител ZAMBON, който разпространява Винстрол депо, приемът на 50 мг. Станозолол на всеки 48 часа може да понижи стойността на HDL (липопротеин с висока плътност) с 99%. Ниска стойност на HDL представлява повишен риск за сърдечно-съдовата система, тъй като мазнините в кръвта могат да се отложат по стените и да запушат артериите.

Друг ефект от прекомерната употреба е изсушаването на сухожилията или спорадични ставни болки. За да се предпазите от това е необходимо и препоръчително да приемате допълнително минерали като цинк (Z) и магнезий (Mg).

марки
Подреди по