Силденафил - Същност, действие/ефект и прием

27 февруари 2024
Силденафил - Същност, действие/ефект и прием

(Статията от 2018 е обновена с актуална и точна информация към 2024)

 

Силденафил - същност и кратка история

 

Силденафил цитрат, преобразуващ се в ключов инструмент в борбата с еректилната дисфункция и белодробната артериална хипертония, представлява пример за медицински прогрес и иновация.

 

Открит през деветдесетте години на миналия век, този лекарствен продукт бързо се утвърждава като революционно средство, предоставяйки възможност за подобряване качеството на живот на множество мъже по света.

 

Първоначалната му цел е била лечението на ангина пекторис и хипертония, но по време на клиничните изпитвания се откри неочакван, но впечатляващ страничен ефект - подобрение на еректилната функция.

 

Развитието на този секс стимулант е плод на труда на учените от Pfizer в Кент, Великобритания.

 

След като е установен неговият потенциал за лечение на еректилна дисфункция, компанията бързо пренасочва фокуса на изследванията си към тази област.

 

Патентован през 1996 г. и официално одобрен за употреба от FDA през 1998 г., Силденафил се превръща в първият орален препарат за лечение на еректилна дисфункция, достъпен на пазара.

 

Въвеждането на силденафил на пазара донася революция в областта на сексуалното здраве, предоставяйки нови възможности за милиони мъже, страдащи от този чувствителен проблем.

 

Със своята способност да подобрява еректилната функция чрез увеличаване на кръвния поток към пениса, силденафил не само подобрява сексуалната активност, но и влияе положително на самочувствието и общото благополучие.

 

Силденафил химически състав: Химично наименование 1 - [[3- (6,7-дихидро-1-метил-7-оксо-3-пропил-1 Н-пиразоло [4,3-а] -пиримидин-5-ил) -4-етоксифенил] сулфонил] пиперазин цитрат, формула - C22H30N6O4S

 

Състав и Фармакология

 

Съставът на силденафил цитрат е резултат от сложни химични взаимодействия, които се основават на прецизната молекулна структура на лекарството.

 

Със своята уникална химическа формула, силденафил цитрат е способен селективно да инхибира фосфодиестераза тип 5 (PDE5), ензим, който регулира притока на кръв в пениса.

 

Химическата структура на силденафил улеснява освобождаването на азотен оксид в кавернозните тела по време на сексуална стимулация, което води до увеличаване на нивата на цикличен гуанозин монофосфат (цГМФ), отпускане на гладката мускулатура и подобрен кръвен поток.

 

Фармакологичната ефективност на силденафил се основава на неговата способност да увеличава ефектите на ендогенния азотен оксид, който е ключов медиатор в процеса на ерекция.

 

Тази механизъчна действие позволява на силденафил да подобрява естествената еректилна отговорност при мъжете. Освен това, силденафил има относително висока селективност към PDE5 в сравнение с други изоформи на фосфодиестераза, което намалява вероятността от нежелани странични ефекти, свързани с инхибирането на други ензими.

 

Фармакокинетиката на силденафил се характеризира с бърза абсорбция и начало на действие, като максималните плазмени концентрации се достигат в рамките на един час след орален прием.

 

Метаболизмът на силденафил се осъществява предимно в черния дроб чрез цитохром P450 3A4 (основен път) и 2C9 (вторичен път), което води до образуването на активни метаболити със сходна фармакологична активност.

 

Действие при мъже

 

Силденафил е изключително ефикасен в лечението на еректилна дисфункция (ЕД) при мъже, като действа чрез увеличаване на кръвния поток към пениса по време на сексуална стимулация, което води до подобрена ерекция.

 

Механизмът на действие на силденафил се основава на блокирането на ензима фосфодиестераза тип 5 (PDE5).

 

Този ензим разгражда цикличния гуанозин монофосфат (цГМФ), молекула, която спомага за релаксацията на гладките мускули в кавернозните тела на пениса.

 

Когато PDE5 е блокиран, нивата на цГМФ остават високи, гладките мускули се отпускат, и кръвният поток е улеснен, което води до ерекция.

Ефикасността на силденафил е демонстрирана в много клинични изпитвания, където значителен процент от участниците са докладвали подобрение в еректилната функция.

 

Важно е да се отбележи, че силденафил е ефективен само при наличието на сексуална стимулация.

 

Това означава, че лекарството не предизвиква ерекция автоматично или без сексуална активност, което допринася за естествеността и спонтанността в сексуалните отношения.

 

Въпреки високата ефективност на силденафил, пациентите трябва да бъдат информирани за потенциалните странични ефекти и ограничения на лекарството.

 

Например, силденафил може да взаимодейства с определени медикаменти, особено с нитрати, използвани за лечение на болка в гърдите, което може да доведе до опасно понижение на кръвното налягане.

 

Поради това е критично пациентите да обсъдят своето здравословно състояние и приеманите медикаменти с лекар преди употребата на силденафил.

 

Действие при жени

 

Въпреки че силденафил е разработен и одобрен за употреба при мъже, изследванията върху потенциалните му ползи за жени продължават.

 

В някои случаи, силденафил е използван за лечение на сексуални разстройства при жени, включително сексуална дисфункция, свързана с антидепресанти.

 

Въпреки това, наличните данни за ефективността на силденафил при жени са ограничени и противоречиви, като резултатите от различни изследвания варират.

 

Някои проучвания показват подобрение в сексуалното удовлетворение при жени, които приемат силденафил, особено тези със сексуални проблеми, произтичащи от физиологични причини като менопауза или специфични медицински състояния.

 

Тези потенциални ползи могат да бъдат свързани с увеличаването на кръвния поток в гениталната област, подобно на ефектите при мъже.

 

Въпреки това, експертите подчертават необходимостта от допълнителни изследвания, за да се определят безопасността, ефективността и подходящите дози на силденафил при жени.

 

Към момента, силденафил не е одобрен от регулаторните органи за лечение на сексуални разстройства при жени, и употребата му в тази насока трябва да се осъществява с повишено внимание и под строгото наблюдение на квалифициран медицински специалист.

 

Прием на силденафил

 

Потребителска група Начална доза Максимална доза Честота на прием Забележки
Мъже (Еректилна дисфункция) 50 мг 100 мг Веднъж дневно, около 1 час преди сексуална активност Дозата може да бъде коригирана в зависимост от ефикасността и поносимостта.
Жени Неприложимо Неприложимо Неприложимо Силденафил не е одобрен за употреба при жени за лечение на сексуални разстройства.

 

Прием при мъже

 

При мъжете, приемът на силденафил трябва да бъде внимателно планиран и съобразен с индивидуалните нужди и здравословно състояние.

 

Стандартната начална доза за лечение на еректилна дисфункция обикновено е 50 мг, приемана приблизително един час преди сексуална активност.

 

Въпреки това, в зависимост от ефективността и поносимостта, дозата може да бъде коригирана до максимум 100 мг или намалена до 25 мг. Важно е да се подчертае, че максималната препоръчителна честота на прием е веднъж дневно.

 

Освен това, приемът на силденафил може да бъде повлиян от други фактори като възраст, бъбречна и чернодробна функция.

 

При възрастни хора или пациенти с лека до умерена бъбречна или чернодробна недостатъчност, корекция на дозата често не е необходима, но при тежки случаи може да се наложи намаляване на дозировката.

 

Пациентите трябва внимателно да следват инструкциите на своя лекар и да не променят дозата без медицинско наблюдение.

 

Прием при жени

 

Както беше споменато по-рано, силденафил не е одобрен за употреба при жени, особено за лечение на сексуални разстройства.

 

Въпреки че има изолирани проучвания и доклади за ползи от употребата на силденафил при жени, липсата на обширни и контролирани клинични изпитвания означава, че не съществуват стандартизирани насоки за дозиране или прием за женската популация.

 

Жени, които обмислят използването на силденафил за лечение на сексуални разстройства, трябва да обсъдят този въпрос подробно със своя лекар, като вземат предвид потенциалните рискове и ползи.

 

 

Странични ефекти от силденафил

 

Страничен ефект Честота при мъже Препоръка за жени Забележки
Главоболие Често Не се препоръчва прием Най-често срещан страничен ефект
Зачервяване Често Не се препоръчва прием Може да включва лице и горната част на тялото
Диспепсия Понякога Не се препоръчва прием Стомашни проблеми като болка и киселини
Назална конгестия Понякога Не се препоръчва прием Запушен нос
Нарушения в зрението Рядко Не се препоръчва прием Включва замъглено виждане и чувствителност към светлина
Мускулни болки Рядко Не се препоръчва прием Особено в гърба и крайниците
Взаимодействие с други лекарства Висок риск Не се препоръчва прием Особено с нитрати и алфа-блокери

 

Странични ефекти при мъже

 

Приемът на силденафил може да доведе до някои странични ефекти, които обикновено са леки до умерени по интензивност и временни по характер.

 

Най-често срещаните странични ефекти включват главоболие, зачервяване на лицето, диспепсия, назална конгестия, нарушения в зрението като замъглено виждане или чувствителност към светлина, и мускулни болки.

 

Важно е пациентите да са наясно, че взаимодействието на силденафил с други лекарства, особено с нитрати и алфа-блокери, може да увеличи риска от сериозни странични ефекти като рязко понижение на кръвното налягане.

 

Странични ефекти при жени

 

Въпреки че информацията за страничните ефекти на силденафил при жени е ограничена поради липсата на широкомащабни клинични изпитвания, предварителните данни показват, че потенциалните странични ефекти могат да бъдат подобни на тези при мъжете.

 

Възможни са главоболие, зачервяване, диспепсия и назална конгестия (запушен нос).

 

Жените, които приемат силденафил, трябва да бъдат внимателно наблюдавани за всякакви нежелани реакции и да обсъдят всички притеснения със своя лекар.

 

Често задавани въпроси относно Силденафил

 

Как силденафил взаимодейства с други лекарства?

 

Силденафил може да взаимодейства с редица други лекарства, което потенциално увеличава риска от странични ефекти или намалява ефективността на лечението. Най-важното взаимодействие е с лекарства, съдържащи нитрати, които често се предписват за лечение на болка в гърдите или сърдечни заболявания. Комбинацията на силденафил с нитрати може да доведе до опасно понижение на кръвното налягане. Други важни взаимодействия включват лекарства, които засягат метаболизма на силденафил в черния дроб, като инхибиторите на CYP3A4 (например, еритромицин, кетоконазол). Пациентите трябва да информират своя лекар за всички лекарства, които приемат, преди да започнат лечение с силденафил.

 

 

Има ли дългосрочни ефекти от употребата на силденафил?

 

Дългосрочните ефекти на силденафил все още са предмет на изследване. Досегашните данни показват, че приемът на силденафил в препоръчваните дози е безопасен за дългосрочно използване при мъже с еректилна дисфункция. Въпреки това, както при всеки медикамент, важно е редовно медицинско наблюдение и консултация с лекар за оценка на ефективността и възможните рискове от лечението.

 

 

Как да се справим със страничните ефекти на силденафил?

 

Ако изпитате странични ефекти от приема на силденафил, е важно да обсъдите това с вашия лекар. В някои случаи, корекция на дозата може да намали честотата и интензивността на страничните ефекти. Важно е да не спирате приема на лекарството без консултация с медицински специалист. За справяне с леки странични ефекти като главоболие или диспепсия, може да се препоръчат обезболяващи или антациди. За сериозни странични ефекти като зрителни нарушения или признаци на алергична реакция, незабавно потърсете медицинска помощ.

 

 

Как правилно да се дозира и приема силденафил за оптимални резултати?

 

За оптимални резултати, силденафил трябва да се приема според указанията на лекаря. Обикновено се препоръчва да се приема около един час преди сексуална активност, но може да се взема от 30 минути до 4 часа преди това. Силденафил може да се приема с или без храна, но приемът с тежка, мазна храна може да забави неговото действие. Не превишавайте препоръчаната доза и не приемайте силденафил по-често от веднъж на ден. Вашето възраст, здравословно състояние и други лекарства, които може да приемате, ще влияят на дозировката, която лекарят ви препоръчва.

 

Свързани статии:

1 март 2024 LGD-4033 - (Лигандрол / Ligandrol) - Същност, действие/ефект и прием

Лигандролът, известен още като LGD-4033, е селективен модулатор на андрогенните рецептори, който се използва в спортната индустрия за подобряване на физическата форма и увеличаване на мускулната маса. Този съединение е изключително популярно сред фитнес ентусиастите и бодибилдърите поради своите потенциални ползи за увеличаване на мускулната маса и намаляване на мазнините.

прочети още

1 март 2024 GW-501516 (Кардарин / Cardarine) - Същност, действие/ефект и прием

GW-501516, по-известен като Кардарин или Cardarine, е съединение, което се използва от фитнес ентусиасти и бодибилдъри за подобряване на техните спортни постижения. Кардаринът GW-501516 е селективен андрогенен рецепторен модулатор и един от най-широко използваните SARMs. Това вещество е известно със своите способности да повиши издръжливостта и енергията на тези, които го използват.

прочети още

29 февруари 2024 RAD-140 (Тестолон / Testolone) - Същност, действие, прием и ефект

RAD-140, по-известен като Тестолон или Testolone, е един от най-мощните модерни SARMs (модулатори на андрогенни рецептори), използвани от фитнес ентусиасти и бодибилдъри за увеличаване на мускулната маса и подобряване на физическата издръжливост. Този съединител е известен със своите анаболни ефекти, като същевременно не предизвиква нежелани странични реакции, характерни за стероидите.

прочети още

28 февруари 2024 SARMs: Селективни модулатори на андрогенни рецептори

SARMs, или селективни модулатори на андрогенните рецептори, представляват клас от терапевтични съединения, които имат сходни анаболни свойства с анаболичните стероиди, но със значително по-малко потенциални странични ефекти. В тази статия ще разгледаме същността на тези селективни модулатори, ще ви запозанем с видовете, техният ефект и възможни странични ефекти. Ще ги съпоставим и с анаболните стероиди, за да имаме напълно обективно мнение за тях.

прочети още

27 февруари 2024 Виагра или Силденафил - Има ли разлика и каква?

Виагра, именно тази марка, която пръва нашумя в края на 90-те години и бързо се превърна в нарицателно на сексуалните стимуланти. От друга страна, Силденафил, активното вещество във Виагра, представлява основата, на която се гради ефектът на този известен стимулант. Разбирането на тяхната природа и взаимодействие е от съществено значение за осмислянето на темата за сексуалното здраве и благополучие.

прочети още

22 февруари 2024 Виагра - Странични ефекти, вреди и рискове - Пълен наръчник

Тази статия цели да разгледа всички аспекти на употребата на Виагра – от нейното предназначение и ползи до потенциалните странични ефекти, вреди и рискове. В следващите редове ще навлезем в дълбочина, разглеждайки всяка тема с дължимото внимание и грижа, като винаги имаме предвид чувствителността на темата.

прочети още

22 февруари 2024 Билкова Виагра за мъже - Билки за ерекция

Има ли "билкова Виагра" за мъже? "Билковата Виагра" не е единен продукт, а по-скоро общ термин, обединяващ различни билкови съставки и смеси, които имат потенциала да подобрят еректилната функция и сексуалната производителност.

прочети още

21 февруари 2024 Естествена Виагра за мъже - Натурално решение

"Естествена Виагра" - Има ли такова нещо? Мъжете, които търсят висококачествени секс стимуланти, често прибягват до Виагра и нейните фармацевтични аналози. Въпреки това, нарастващият интерес към естествени и по-малко инвазивни методи за подобряване на сексуалното здраве ни насочва към по-благоприятни алтернативи. Прочетете още ...

прочети още

20 февруари 2024 Как да си купя Виагра без рецепта и откъде?

В търсене на начини за обогатяване на сексуалния живот, все повече хора се обръщат към секс стимуланти като Виагра, търсейки удоволствие без ограничения. В тази статия ще разгледаме как можете безопасно и дискретно да закупите Виагра без рецепта, както и как да се предпазите от фалшификати, като се възползвате от услугите на Anabolic.bg – уебсайт, който се е доказал като надежден доставчик в тази сфера.

прочети още

20 февруари 2024 Безопасна Виагра - Как да изберем?

В търсенето на удовлетворяващ сексуален живот, мнозина обръщат поглед към секс стимуланти като Виагра, именно поради тяхната обещаваща способност да подобряват сексуалната функция. Въпреки това, възникват въпроси относно безопасността на тези продукти. Тази статия цели да разгледа въпроса за безопасността на Виагра, като раздели фактите от митовете и предложи алтернативни решения за тези, които търсят естествени методи за подобрение на своята сексуална функция.

прочети още

20 февруари 2024 Коя е най-добрата Виагра?

Секс стимуланти. В този контекст, "Виагра" често е първата дума, която идва на ум. Въпреки че името е станало почти нарицателно за всички секс стимуланти, важно е да се разбере, че оригиналният продукт, създаден от Pfizer, е научно известен като силденафил цитрат. В тази статия ще се фокусираме върху различните марки и продукти, които предлагат силденафил цитрат, и ще опитаме да отговорим на въпроса "Коя е най-добрата Виагра?"

прочети още

16 февруари 2024 Силденафил или Тадалафил - Кое е по-добре и за кого?

Силденафил и Тадалафил се открояват като два от най-известните секс стимуланти, които обещават подобряване на сексуалното изживяване. Силденафил, популярен под търговското наименование Виагра, и тадалафил, известен като Циалис, са активни съставки, които играят ключова роля в управлението на сексуалната функционалност. Кое е по-добро? Прочетете статията!

прочети още

16 февруари 2024 Циалис - Странични ефекти и възможни вреди

Статията е предназначена да предостави цялостна информация за страничните ефекти на Циалис, която ще помогне на читателите да направят информиран избор относно употребата на този лекарствен продукт, като същевременно се минимизират рисковете и се оптимизира сексуалното удовлетворение и здраве.

прочети още

16 февруари 2024 Мнение за Тадалафил - Иван Георгиев споделя...

В тази статия ви представяме един малко по-различен разговор. Наш гост е Иван Георгиев, 63 годишен мъж от Стара Загора, редовен клиент през последните месеци. Той избра Тадалафил - популярно лекарство за подобряване на еректилната функция. Иван е използвал този продукт през последните 5 месеца и днес ще ни сподели своя опит.

прочети още

15 февруари 2024 От къде да си купя Циалис? - Ръководство

В търсенето на надежден източник за покупка на Циалис, мнозина се изправят пред предизвикателството да намерят оригинални и висококачествени продукти. В този контекст, Anabolic.bg се изявява като вашият доверен партньор, предлагайки гарантирано оригинални Циалис таблетки и Циалис желе. Нашата репутация, надеждност и качество ни позволява да бъдем вашият бърз отговор на въпроса откъде да си закупите този продукт.

прочети още

15 февруари 2024 Мнение за Циалис - Здравко Владимиров споделя...

В тази статия ви представяме един изключително интересен и малко по-различен разговор. Наш гост е Здравко Владимиров, 51 годишен мъж от Пловдив, редовен клиент през последните месеци. Той избира Циалис - популярен медикамент за подобряване на еректилната функция. Здравко е използвал този продукт през последните 8 месеца и днес ще ни сподели своя опит без филтри и задръжки.

прочети още

15 февруари 2024 Видове Циалис и Дозировка: Плюсове и минуси

В тази статия ще разгледаме различните видове Циалис и формите им на прием, както и ще обсъдим плюсовете и минусите на всяка от тях. Циалис е секс стимулант, който може да подобри сексуалната функция и да увеличи сексуалното удоволствие чрез подпомагане на здрава и дълготрайна ерекция. В настоящото изложение ще се фокусираме на различните дозировки на тадалафил, което е активната съставка в Циалис, както и на формите на прием - таблетки и желе. Ще проучим как действа тадалафилът и ще разгледаме най-често задаваните въпроси относно дозирането и безопасността на Циалис.

прочети още

14 февруари 2024 Сравнение: Циалис или Виагра - Кое е по-добро и за кого?

Когато говорим за секс стимуланти, не може без да споменем двата най-известни представители: Виагра и Циалис. Виагра, известна още като силденафил, превзе пазара в края на 90-те години, като обещание за възвръщане на сексуалната мощ и увереност. Циалис или тадалафил, се появи малко по-късно, предлагайки алтернативно решение с обещание за по-дълготрайно действие. Въпреки че и двата продукта служат за подобряване на сексуалното преживяване, те имат своите уникални характеристики и механизми на действие.

прочети още

14 февруари 2024 Камагра - Странични ефекти и възможни вреди

При употребата на Камагра, някои от най-често срещаните странични ефекти включват, но не се ограничават до, главоболие, зачервяване на лицето, диспепсия и назална конгестия. Въпреки че тези ефекти са обикновено леки до умерени и временни, съществуват и други, по-сериозни реакции като замъглено зрение, световъртеж, чувствителност към светлина и, в изключително редки случаи, продължителна и болезнена ерекция, която може да изисква медицинска намеса.

прочети още

14 февруари 2024 Камагра - Същност, действие и ефект

Търсите ли по-добро сексуално стимулиране? Ако да, то тогава Камагра трябва заема специално място във вашият избор. Но какво представлява този продукт, как действа и какви са неговите ефекти? Нека разгледаме по-подробно, като обърнем внимание на детайлите и спецификите на този продукт.

прочети още

13 февруари 2024 Камагра - Прием и инструкции за употреба (всички видове)

Камагра е известна като един от най-популярните секс стимуланти на пазара, предлагащ разнообразие от форми за удовлетворение на различни предпочитания. Важно е обаче да се подчертае, че правилният прием и спазването на инструкциите са от ключово значение за безопасното и ефективно използване на продукта. В тази статия ще разгледаме основните насоки за употребата на Камагра.

прочети още

13 февруари 2024 Различни форми на Камагра: Плюсове и минуси на формите

Камагра, позната на мнозина като ключ към нови измерения на сексуалното удовлетворение, предлага своето активно вещество в различни форми. Но как да разберем коя от тях би ни подхождала най-добре? В тази статия ще разгледаме три основни варианта: оралния гел, филмираните таблетки и разтворимите таблетки, като акцентираме на тяхната уникалност, предимства и как те могат да обогатят сексуалния ни живот.

прочети още

13 февруари 2024 Сравнение: Виагра или Вилитра - Кое е по-добро и за кого?

В съвременната ера, където качеството на сексуалния живот играе значителна роля, Вилитра и Виагра се открояват.  Те предлагат обещанието за подобрение на сексуалната функция и удовлетворение, но по различни пътища, поради уникалните си активни съставки и механизми на действие. В тази статия ще разгледаме задълбочено тези разлики, като предоставим детайлна информация за помощ на потребителите при избора между тези два популярни варианта.

прочети още

13 февруари 2024 Сравнение: Камагра или Циалис - Кое е по-добро и за кого?

В света на сексуалното здраве, Камагра и Циалис се нареждат сред предпочитаните сексуални стимуланти, предлагащи решения за подобряване на сексуалното представяне и удовлетворение. Въпреки че и двете са популярни сред потребителите, те имат различни активни съставки, механизъм на действие и характеристики, които могат да влияят на тяхната подходящост за различни индивиди.

прочети още

13 февруари 2024 Сравнение: Камагра или Виагра - Кое е по-добро?

В света на съвременните решения за сексуално здраве, Камагра и Виагра се изявяват като два водещи продукта, предназначени да подобрят сексуалната функция и удовлетвореност. Несъмнено, тези продукти са привлекли вниманието на мнозина благодарение на своята ефективност в борбата с предизвикателствата в интимния живот. Въпреки че се основават на сходни принципи на действие, разликите между тях са достатъчни, за да повлияят на избора на потребителите, като вземат предвид индивидуалните им нужди и предпочитания.

прочети още

7 февруари 2024 Ипаморелин за отслабване - Действие и прием

Ипаморелин е предмет на все по-голям интерес в сферата на отслабването и фитнеса, благодарение на своите уникални свойства да стимулира секрецията на растежен хормон без значителни странични ефекти. Тази статия разглежда как Ипаморелин може да бъде използван като мощен инструмент в борбата с излишните килограми. Употребата на Ипаморелин в контекста на отслабване се основава на неговата способност да регулира и подобрява метаболитните функции чрез стимулиране на секрецията на растежен хормон (GH).

прочети още

7 февруари 2024 Ипаморелин - Мнение и отзив от доволен клиент

Ипаморелин, едно от най-обсъжданите имена в света на пептидите, представлява революция в областта на медицината и спорта, предлагайки безпрецедентни възможности за подобряване на здравето и физическата форма. Йоан Тодоров споделя своя опит, положителни резултати и как се е справил с единствения страничен ефект, който е изпитал - задържане на вода.

прочети още

6 февруари 2024 Ипаморелин - Странични ефекти, вреди и рискове (2024)

Ипаморелин е синтетичен пептид, който се използва за стимулиране на секрецията на растежен хормон (GH), предлагайки обещаващи ползи за увеличаване на мускулната маса, намаляване на мазнините и подобряване на общото благосъстояние и антиейджинг ефекти. Въпреки своите ползи, потребителите трябва да бъдат наясно с възможните странични ефекти и рискове, свързани с неговата употреба.

прочети още

6 февруари 2024 Ипаморелин - Същност, действие/ефект и прием (2024)

Ипаморелин е пептид, който през последните години набира изключителна популярност в света на медицината и спорта. Този агонист на грелиновия рецептор е прочут със своите антиейджинг свойства и възможността да се използва като част от терапия за повишаване на производителността.

прочети още

24 януари 2024 Хормон на растежа - Странични ефекти

Хормонът на растежа (HGH) се използва широко в спорта и медицината заради своите ползи за подобряване на физическата производителност и подпомагане на възстановяването след травми. Въпреки многобройните ползи, HGH не е без странични ефекти.

прочети още

18 януари 2024 Виагра за жени - Има ли такова нещо?

Има ли Виагра за жени? - Не, не съществува директен аналог на Виагра за жени. Терминът "Виагра за жени" често се използва с маркетингови и търговски цели.

прочети още

11 януари 2024 Най-добрите анаболни стероиди за релеф

В стремежа към перфектната физика, анаболните стероиди играят ключова роля за много спортисти и ентусиасти в областта на фитнеса и бодибилдинга. Научете повече кои са най-добрите анаболни стероиди за релеф.

прочети още

4 януари 2024 Къде се продава Камагра? Как да си купя Камагра?

Къде се продава Камагра? Камагра е продукт, който можете да намерите в магазина Anabolic.bg, в категория "Секс стимуланти". В нашия онлайн магазин ще намерите различни видове секс стимуланти, включително и различни видове Камагра. Как да си купя Камагра? Процесът на закупуване е доста прост. Първо, трябва да посетите уебсайта Anabolic.bg и да разгледате в раздела "Секс стимуланти". Там ще откриете разнообразие от продукти, включително Камагра. След като изберете желания продукт, можете да преминете към процеса на поръчка, следвайки инструкциите на сайта.

прочети още

13 декември 2023 Прегнил - Същност, действие, ефект и прием

В тази статия разглеждаме употребата на Прегнил сред фитнес ентусиасти и потребители на анаболни стероиди, подчертавайки неговите хормонални ефекти и потенциални ползи. Обсъждаме и свързаните с него странични ефекти и необходимостта от строг медицински контрол при употребата му.

прочети още

12 декември 2023 Провирон (Proviron) на Bayer - Мнение и личен опит

В тази статия ще намерите интервю с Кристиян Петров, който ще сподели своя опит с Провирон, продукт на Bayer. Тук той споделя защо избра този стероид, какво постигна с него и какви са плюсовете и минусите от неговата употреба. Целта ни е да ви дадем ясна и точна информация за този продукт от първа ръка.

прочети още

28 ноември 2023 Циалис или Левитра? - Прилики и разлики

За много мъже разликата между "Циалис" и "Левитра" не е ясна. А именно този избор може да има значително влияние върху тяхното сексуално здраве и представяне. В тази статия ще разгледаме подробно както общите характеристики, така и различията между "Циалис" и "Левитра", като целим да предоставим ясна и обективна информация, която да помогне на читателя да направи информиран избор.

прочети още

27 ноември 2023 Кленбутерол - Същност, действие/ефект и прием

Какво е Кленбутерол? Кратък отговор: Кленбутерол е бета-2 адренергичен агонист, химична му формула е C12H18CI2N2O. Във фитнес индустрията се използва за стимулиране на метаболизма и подпомагане на изгарянето на мазнини при спортисти и културисти.

прочети още

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още