Примоболан / Primobol

Действие на Примоболан

 

Primobol е анабол, който може да се приема през устата, под формата на таблетки или да се инжектира в тялото. Въпреки че има анаболни ефекти, често се използва като стероид за изчистване, поради способността си да гори мазнини. Примоболан не предизвиква подуване или задържане на вода, за разлика от други съединения. Химическото наименование на този препарат е Метенолон (Methenolone). Той е толкова популярен, че е желан и харесван от мнозина потребители. Всъщност Primobol е доста мек стероиден препарат, със слабо изразено андрогенно действие. Не позволявайте на това да Ви заблуди, защото когато медикаментът се използва правилно, води до постигане на сериозни резултати.

Прочети още

Всъщност много културисти от старата школа и Златната ера на културизма (70-те и 80-те) са използвали Примоболан. Те са разчитали на него за изграждане на мускулна маса, изгаряне на мазнини и като превантивна мярка срещу гинекомастията. Това е така, защото Methenolone не ароматизира, което означава, че не позволява нивата на естроген да се повишат. Гинекомастия се причинява от прекомерни нива на естроген. Арнолд се слави като един от големите културисти, използвали този анаболен препарат, за да стане най-големият шампион за всички времена. Преди да обясним цикъла, първо трябва да отделим време, за да разберем какво точно представлява този стероид.

Ефект на Примоболан

 

Ако възнамерявате да използвате Primobol, ето какво точно можете да очаквате, по отношение на неговите предимства:

 • Качване на чиста мускулна маса
  Въпреки че Примоболан е главно стероид за изчистване, не позволявайте това да Ви подведе. Той може да се използва и за увеличаване на чистата мускулна маса. Methenolone прави това, като засилва задържането на азот в мускулите. Това създава анаболна среда в организма, чрез положителен азотен баланс, за синтез на нова мускулна тъкан. Този положителен азотен баланс помага на културиста да запази мускулатурата си, ако е на нискокалорична диета.
 • Поддържа и запазва мускула
  Бодибилдърите използват Primobol за цикъл на изчистване и причината за това е да предотвратят най-лошия кошмар на културистите - загубата на мускули. Methenolone предотвратява подобен мускулен катаболизъм, като Ви помага да останете големи и плътни до края на цикъла.
 • Изгаря мазнините
  Това е един от най-добрите стероидни препарати за изгаряне на мазнини на планетата. Той обогатява метаболизма и превръща тялото Ви в машина за изгаряне на мазнини.
  Медикаментът не прави чудеса. Трябва да се уверите, че правите много кардио, тренирате и ядете правилните храни.
 • Подсилва имунитета
  Тази полза може да дойде като изненада за много хора. Когато хората мислят за анаболни медикаменти, те мислят за тях в негативна светлина, тъй като имат репутация на опасни. Въпреки това, Primobol може да предложи някои значителни ползи за здравето, тъй като е установено, че засилва имунната система.

Дозиране и цикъл с Примоболан

 

В следващия раздел ще говорим за това как да стартират цикъл с Primobol и каква доза да приемат мъже и жени. Това е един от най-добрите стероиди за начинаещи. Мъжете, могат да започнат цикъл с Примоболан, приемайки от 200 до 400 мг. седмично в продължение на 10 седмици. Ефективна е комбинацията с 300 - 500 мг. тестостерон на седмица. Тези, които се смятат за напреднали, могат да вземат седмично 1000 мг., заедно с 100 мг. тестостерон и 500 мг. Trenbolone. Това е само за напреднали културисти. Когато става въпрос за перорален прием, типичната доза е 150 мг. на ден. Ще срещнете културисти, които взимат по-висока доза, но не се препоръчва.

Препаратът е подходящ не само за мъжете, но и за жените. Тъй като това е лек анаболен препарат, е удачен за прием и от жени. Техният цикъл с Primobol трае между 4 и 6 седмици. Дневната доза за дамите варира между 25 и 50 милиграма седмично. Дози между 50-100 милиграма седмично са препоръчителни за напредналите и дамите, които се състезават професионално. Примоболан и Анавар са най-популярните съединения за жените. Те са с по-меко действие спрямо останалите, но все пак крият риск от много странични ефекти. Жените трябва да внимават за симптомите на вирилизация.

Примоболан на таблетки

 

Оралната версия на Primobol е известна като Метенолон ацетат. Под формата на орален стероид това съединение има по-кратък период на полуразпад от инжекционния анабол. Времето на полуразпад в организма на това съединение е между 4 до 6 часа. Methenolone ацетат на таблетки е единственият орален стероид, който не е 17-алфа-алкилиран. Това го прави много по-малко токсичен за черния дроб от други медикаменти като Dianabol и Winstrol. Въпреки това той има слаба бионаличност. Това означава, че ще бъде много по-слаб от другите.

Примоболан на таблетки често се предпочита от културисти, които се страхуват от игли или които вече приемат един или повече инжекционни анаболни препарата. Съставките са в краткотрайна ацетатна форма, което означава, че са необходими дози от 100-150 мг. на ден, разделени на 2 или 3 приема. Това прави приемането доста неудобно. Причината, поради която дозите трябва да се разделят е, че Methenolone не е 17-алфа-алкилиран, а 1-метилиран . Това намалява стреса на черния дроб, но също така и ефекта. Следователно многократните и високи дневни дози са необходими.

Примоболан депо на инжекции

 

Метанолон енантат се продава в търговската мрежа под името Primobol Depot. Това е инжекционен стероид, който обикновено се предлага под формата на ампули от 100 милиграма. Той има по-дълготрайно действие спрямо оралната версия. Времето на полуразпад в организма на това съединение е доста дълъг. Той се садържа в продължение на приблизително 10 дни след поставяне на инжекцията. Поради тази причина Примоболан депо се нарича анаболен препарат с удължено освобождаване.

Той се получава от дихидротестостерон, което означава, че не може да ароматизира. Това е добра новина за потребителите, защото няма да се притесняват от странични ефекти, като гинекомастия. Това е по-малко вреден допинг за жени, отколкото други медикаменти. Primobol Depot не показва никакви вредни ефекти върху женското тяло и чувствителния вагинален епител, който реагира на друг вид допинг. Това осигурява сила и развитие при жените, без да се засяга естрогена и менструалното състояние.

Странични ефекти на Примоболан

 

И така, разгледахме позитивите, сега ще разгледаме някои от негативите, свързани с употребата на Метенолон:

 • Андрогенни
  Възможна е появата на акне по лицето и тялото. Мъжете, които имат фамилна анамнеза за плешивост, могат да забележат увеличаване на косопада. Мъжете и жените могат да наблюдават увеличаване на окосмяването в различни части на тялото. Някои жени могат дори да изпитат уголемяване на клитора и задълбочаване на гласа.
 • Психологически
  Примоболан може да повлияе на нивото на химикалите в мозъка, водещи до различни видове психологични симптоми. Такива са лесна раздразнителност, промени в настроението, агресия, когнитивно увреждане, мания, заблуда, депресия, тревожност, невротоксичност, еуфория и суицидни склонности.
  Чернодробни
  Винаги има възможност за увреждане на черния дроб, въпреки че е изключително рядко, защото е един от най-безопасните медикаменти на пазара.
 • Бъбречни
  Ако не сте внимателни с дозировката и продължителността на употреба, в крайна сметка ще увредите бъбреците.
 • Холестерол
  Най-лошото е, че може да повиши и нивото на лошия холестерол. Така че, ако приемате Примоболан, трябва да сте сигурни, че спазвате правилен хранителен режим.

Забележка: Не всички хора, приемащи Primobol, страдат от споменатите по-горе странични ефекти. Въпреки че е мек стероид, никога не трябва да се подценява възможността някоя от споменатите странични ефекти да се прояви. Ето защо винаги трябва да се внимава, когато приемате всякакъв вид анаболни стероиди.

марки
Подреди по
Телефон за бърза поръчка