Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

13 август 2019
Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Анавар (Оксандролон) – информация за същност и състав

 

В статията ще ви представим повече информация за Анавар (Оксандролон). Популярен под името Oxandrolone, този анаболен стероид се използва за качване на мускулна маса и изчистване на релеф. Популярен е сред културистите, тъй като е един от най-безвредните анаболни стероиди и наистина действа впечатляващо.

Състав: Химичното съединение на Анавар (Оxandrolone) носи името Дехидроепиандростерон. Интересно е че съставът му в организма помага за биосинтеза на андроген и естроген в усвояването на стероидите от човешкото тяло. Освен това по отношение на състав Анавар (Оксандролон) се синтезира от Дехидроепиандростерон (DHEA).

Същност: В историята Oxandrolone за първи път се използва като метод за лекуване на жени и деца поради уникалния си състав. В същността си Oxandrolone представлява анабол със слабо андрогенен стероид, който се използва от мъже и жени. 

Особености: Oxandrolone не ароматизира и има относително нисък неблагоприятен ефект върху черния дроб. Не стимулира производството на естроген. Счита се за един от най-безвредните анаболни стероиди, които трениращите използват. Интересна особеност на Оксандролон е, че възстановява кожата при изгаряния. Има диуретично въздействие – при прием ще изхвърлите много от излишната вода от организма. Ако приемате правилно и не прекалявате с дозите, няма да имате проблеми с тестостерона. Освен това при умерена употреба на Анавар няма голяма нужда да взимате антиестрогени, защото не би трябвало да имате проблем със странични ефекти.

 

Действие и ефект на Анавар / Оксандролон

 

Действието на Анавар / Оксандролон е свързано главно с качване на маса и постигане на външност със силно изразени мускули. Ето и част от ефектите, които можете да очаквате от Oxandrolone:

  • Покачване на мускулна маса

Анавар подхранва мускулите и качва маса. Този ефект е възможен, тъй като поддържа положителен азотен баланс  в тялото.

  • Твърди мускули и ясно изразен релеф

Повечето трениращи предпочитат Оксандролон, тъй като резултатите са ясно откроен релеф и твърди мускули с чист вид.

  • Повече издръжливост и сила

Изберете Оксандролон, ако искате да подобрите тренировките си с тежести и да бъдете по-издръжливи на силови серии. Действието е гарантирано.

  • Изчиства мазнините

Oxandrolone изгаря мазнините и помага на релефа да изглежда възможно най-добре, изразено, а мускулите да бъдат твърди. Впечатляващ ефект!

 

Прием на Анавар – дозировка и комбинации

 

Приемът на Анавар става орално – хапчетата и таблетките се приемат през устата. Дозировката варира според вашето тяло и честота на тренировките ви, затова се консултирайте със специалист преди да започнете програма. Колкото по-голяма е дозата – толкова по-голям крайния ефект, но с това растат и шансовете за поява на странични ефекти. Действието на Анавар / Oxandrolone наистина е впечатляващо.

За мъже популярна дозировка на Oxandrolone е 20-60 мг/ден в продължение на период до 12 седмици. Не превишавайте този цикъл. Най-често дозата се приема в комбинация или самостоятелно на няколко пъти през деня (прием сутрин, обед и вечер) или само сутрин.

Комбинации: Популярна комбинация е прием на Анавар заедно с ВинстролПримоболан  или Стромба. За по-голям обем и мускулна маса често се комбинира с Тестостерон. Бъдете внимателни в цикъла, който предприемате и не превишавайте препоръчителните дози.

 

Примерна схема за прием на Анавар за шест седмичен курс

 

Схемата за прием с Анавар, която ви представяме е само примерна. Дозите са стандартни, предназначени за средностатистически тип спортуващи атлети, във възрастова граница от 18-45 години.

 

 Първа седмица

20-30 мг на ден

10 мг сутрин и 20 мг 45 минути преди тренировка

 Втора седмица

40 мг на ден

20 мг сутрин и 20 мг 55 минути преди тренировка

Трета  и четвърта седмица

60 мг на ден

20 мг сутрин, 20 мг 50 минути преди тренировка и 20 мг вечер след хранене

 Пета седмица

40 мг на ден

20 мг сутрин и 20 мг 50 минути преди тренировка

 Шеста седмица

30 мг на ден

20 мг сутрин и 10 мг 50 минути преди тренировка

 

Цикъл и излизане от цикъл с Анавар

 

Бъдете отговорни с програмата ви за излизане от цикъл с Анавар (Oxandrolone). Стандартно, трениращите приемат Тамоксифен, Кломид или бустери за регулация на тестостерона. Други споделят, че излиза от цикъл, като приемат в допълнение и цинк.

Допинг проба с Анавар (Оксандролон): Анавар може да бъде открит в тялото до 3 седмици след последния прием. Използва се често в професионалните състезания, при умело съчетание на комбинации в цикъл.

 

Анавар за жени

 

Анавар (Oxandrolone) е един от малкото анаболни стероиди, които жените приемат, тъй като страничните ефект са относително по-малко. И все пак приемът може да причини известни нарушения в менструалния цикъл и производството на яйцеклетки.

Дозата на прием за жени трябва да по-малка, например около 10 – 20 мг. на ден. Не правете прекалено продължителен цикъл.

Не се препоръчва прием на Оксандролон / Oxandrolone или каквито и да е синтетични медикаменти по време на бременност и кърмене, освен с изрична препоръка от медицинско лице (лекар или фармацевт). НЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ!

 

Анавар за отслабване

 

Във фитнес форумите можете да забележите, че Анавар се предлага на жените предимно като средство за отслабване. Ако комбинирате правилно анаболния стероид в разумен цикъл, наистина ще забележите добро изчистване на подкожните мазнини и видимо по-очертан релеф. Да, отслабването с Анавар е възможно, стига да следвате цикъла и да не прекалявате с дозите.

 

Стромба и Анавар – цикъл за релеф

 

Повече информация за комбинацият със Стромба: Трениращите понякога комбинират цикъл със Стромба и Анавар, за да постигнат добри резултати с релефа. Тази комбинация е много добра за изчистване на мазнини и подчертаване на релефа. И тук отново важи правилото да правите цикъла Стромба и Анавар правилно, с мярка и да не надвишавате препоръчителните дози. Стероидният цикъл може да достигне до 12 седмици. Най-разпространената програма за начинаещи с Oxandrolone е цикъл около 8 седмици. 

 

Мнения на трениращите за Анавар 

 

Независимо дали са начинаещи, напреднали или професионални културисти, всички трениращи са категорични в мнението си за Анавар (Oxandrolone). Оксандролон наистина има поразително действие и впечатляващи резултати. Ефектите са забележими и си струват старанието. Разпространено е и мнението, че при правилна дозировка, анаболният стероид се усвоява много добре от организма. Много професионалисти са на мнение, че начинаещите трябва да започнат анаболния си прием с Анавар, тъй като е почти безопасен.

Винаги бъдете отговорни в следването на цикъла и комбинациите, които правите. Анаболните стероиди изискват внимание. Не прекалявайте с дозите. Изразения релеф и покачването на мускулна маса отнема време, когато искате да постигнете дълготраен ефект. Действието на Анавар е сигурно. Комбинациите също са от значение, особено при излизане от цикъл. Със сигурност не искате да развиете странични ефекти. 

 

Странични ефекти от Анавар 

 

Анавар е един от най-безопасните орални анаболни стероиди за прием, когато не превишавате препоръчителните дози. Ако не го приемате неправилно, обаче, е нормално да се появят странични ефекти като проблеми с овулацията при жените, проблеми с генерацията на лутеинизиращия хормон LH и други. Дозите са от значение! Правилното излизането от цикъл също!

Разгледайте онлайн магазина на Anabolic.bg и закупете Анавар на достъпни цени. Лесна поръчка и високо качество.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още