Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

15 ноември 2020
Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – повече информация за същност и състав 

 

В тази статия ще научите повече информация за същност, действие/ефект и начин на прием на анаболния стероид Метандростенолон. Запознайте се с най-важното около приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

Същност: Метандростенолон представлява анаболен стероид за орален прием (през устата), който е популярен сред трениращите и с имената Метан, Метандиенон и Дианабол. Това е един от най-известните орални стероиди, които се използват от почти всеки културист поради бързите резултати.

Състав: Представлява съединението 17-алфа-метил-17- бета- хидрокси-андростен- 1, 4 -диен- 3-он. Името на активната съставка в състава е Метандростенолон.

 

Ефект и действие при прием на Метандростенолон – хапчета и таблетки

 

Веднага след прием започва действието на Метан (Метандростенолон), което представлява стимулация на протеиновия синтез в тялото. Освен това той намалява производството на естроген, с което дава преднина на тестостерона в организма. Периодът му на полуразпад е кратък – до 5 часа. 

Добре е да знаете, че Метандиенон ароматизира. Изчиства релефа от мазнини, но най-голямото му действие е върху качването на мускулна маса. Интересно е, че по отношение на същност, в сравнение с Тестостерон има  200% по-силен анаболен ефект и 50% по-силен андрогенен ефект.

 

Ефекти при прием на Метандростенолон – хапчета / таблетки или инжекции:

 

  • Увеличава мускулната маса

 

След прием на Метандростенолон (Метан) ще забележите, че тялото ви наедрява бързо и значително увеличавате мускулната си маса. Това е възможно, тъй като силният анаболен стероид действа чрез задържане на азот в организма. Задържането кара да трупате маса и да ставате по-големи физически – за дълъг период от време. Очаква се за няколко седмици да качите около 10 килограма.

 

  • Увеличава силата

 

Ще усетите, че благодарение на същността на Метан / Дианабол се чувствате по-силни. Това наистина е така, защото анаболният стероид ви дава възможност да бъдете наистина много по-добри в тренировките и да използвате по-големи тежести в сериите си. Съставът стимулира растежа на мускулите и дава прилив на енергия.

 

  • Стимулира изгарянето на мазнини

 

Благодарение на засилването на метаболизма, Дианабол помага да изгорите подкожните мазнини за бърз период от време.

 

  • Повишава издръжливостта

 

Метандиенон е подходящ, ако искате да бъдете по-издръжливи в тренировките. Той повишава лимита на възможностите ви и помага да правите все по-тежки упражнения. Приливът на енергия ви мотивира да постигате високи резултати и се дължи на същността и състава на анаболния стероид.

 

Начин на прием и дозировка на Метандростенолон (Метан / Метандиенон)

 

Как да приемам Метан? Хубавото в начина на прием на Метандростенолон (Метан / Метандиенон) е, че можете да откриете под формата на таблетки, хапчета и инжекции. Оралните стероиди са удобни за прием по всяко време, без допълнителна подготовка или нуждата да търсите някого за помощ. Приемайте ги с храна.

Каква доза Метандростенолон да приемам? За стандартна дозировка на Метандростенолон (хапчета и таблетки) се смята около 15-25 мг. на ден. Ако решите да надвишите дозировката, гледайте да не приемате повече от 50 мг. на ден и подходете отговорно. Запознайте се първо със страничните ефекти от приема на анаболни стероиди за маса и следете тялото си. 

 

Цикъл с Метандростенолон – за качване на мускулна маса

 

Цикълът с Метандростенолон за качване на мускулна маса и изчистване на релефа от мазнини варира според нуждите ви и начина ви на живот. Имайте предвид, че Метандиенон / Дианабол ароматизира и е хепатотоксичен – т.е. цикълът е неблагоприятен за черния дроб. Освен това по време на цикъла с Дианабол ще забележите, че задържате вода, което е напълно нормално заради състава и същността на анаболния стероид.

Някои спортуващи започват с дозировка на Метан на хапчета около 15 мг/дневно за период на прием между 4-6 седмици. С времето трениращите започват постепенно да повишават дозите (до 20-25 мг/дневно), като през цялото време следят за действието, което Дианабол оказва върху тях и дали не се появяват странични ефекти.

 

Напомняме да взимате ежедневната доза на 2-3 пъти на ден, например сутрин и вечер. Не надвишавайте цикъла над 6 седмици и следете биологичния ритъм на тялото ви. Той винаги е от значение!

 

Комбинации с Метандростенолон

 

Много трениращи смятат, че е добре Метандростенолон да се комбинира и с други анаболни стероиди. Популярни комбинации са с Тестостерон енантат, Тестостерон Пропионат, Тестостерон сустанон, Нандролон. Консултирайте се със специалист, който да ви изготви индивидуална програма. Комбинирането е важно за баланса в тялото ви и потискане на нежелани странични ефекти.

 

Прием на Метандростенолон от жени

 

Не се препоръчва прием на Метандростенолон от жени поради състава и същността на анаболния стероид. Почти е сигурно, че ще развиете поява на вторични мъжки полови белези и ще нарушите работата на организма си. Освен това, Метан може да повлияе много негативно на репродуктивните ви способности.

 

Излизане от цикъл с Метандростенолон (Метан / Метандиенон / Дианабол)

Както отбелязахме, задържането на вода е налице при прием на Метан поради неговата същност. Затова имайте предвид, че след края на цикъла може да загубите между 2-5 килограма. За да задържите най-много от качената мускулна маса, следвайте индивидуална програма с добри комбинации.  

Програмата за излизане от цикъл с Метандростенолон е добре да започне около 2-3 дни след последния прием. Добре е излизането от цикъл да продължи 3-4 седмици, като в края на програмата намалявате дозите. 

Примерна програма за излизане от цикъл: Възможно е да приемате около 10-20 мг/ден Тамоксифен или 25-50мг/ден Кломид. През последната седмица на програмата намалете дозите. Хранете се здравословно, живейте природосъобразно и положете усилия да възвърнете нивата на тестостерон и цинк в тялото.

 

Странични ефекти от прием на Метандростенолон

 

Запознайте се добре със същността и действието на този анаболен стероид за натрупване на мускулна маса. Част от страничните ефекти при прием на Метандростенолон включват задържане на вода, увреждане на черния дроб (при Метан на таблетки), поява на гинекомастия, свръх окосмяване и още. 

Разгледайте онлайн магазина на Anabolic.bg, където имате възможност да закупите Метан – Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол на добри цени.

 

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още