Кломид - същност / действие ефект и прием

6 декември 2020
Кломид - същност / действие ефект и прием

Същност на Кломид – характеристики

Кломид (Clomid) е популярен антиестроген сред фитнес феновете.  За първи път става известен като лекарството Кломифен цитрат – изключително полезно при лечение при безплодие при жените. Днес Кломид се използва в почти всяка тренировъчна програма при излизане от цикъл с анаболни стероиди. Продуктът е антиестроген със сравнително малък брой странични ефекти, който възвръща доброто здраве и баланса в тялото.

След дълъг цикъл с анаболи стероиди е нормално в тялото на всеки спортуващ да има дефицит на определени нужни вещества. Особено при културистите, които взимат по-големи дози и правят по-дълги периоди на прием, могат да се наблюдават различни дисбаланси. За да си възвърнете отличното състояние на организма, се препоръчва да приемате Clomid в правилните за вас дозировки. 

Действие / ефект при прием на Кломид

Най-важното действие на Кломифен цитрат е, че връща в норма производството на Тестостерон. Наред с това действие, приемът на Clomid допринася и за много други положителни ефекти, сред които:

  • Регулира добрата работа на FSH

Кломифен цитрат регулира работата на Фоликулостимулиращия хормон. Този хормон помага на сперматозоидите да се множат и да вършат работата си ползотворно и качествено. Така че, можем да кажем, че Clomid благоприятства репродуктивната система както на мъжете, така и на жените;

  • Стимулира LH в тялото

Clomid стимулира производството на Лутеинизиращият хормон. Този хормон е важен за тялото на всеки мъж, защото отговаря за естественото производство на Тестостерон в тялото;

  • Поддържа баланса на Тестостерон в тялото;

Clomid помага на тялото ви отново да възвърне нормалния ритъм на производство на Тестостерон в тялото.

Всички тези ползи и положителни ефекти са нужни на всеки спортуващ човек и ентусиаст, който има намерение да се заеме сериозно с фитнес напредъка си. Затова е добре да включвате Clomid в своите фитнес програми – винаги се информирайте за ползите, както и потенциалните вреди и странични ефекти, преди да направите покупка. 

Добре е да бъдете информирани, че Кломифен цитрат в лекарската практика се предписва и на жени, които имат проблем с овулацията и зачеването. Лекарството оригинално е предназначено за лечение на безплодие, но впоследствие научни изследвания доказват, че помага много и на мъжете.

Прием и цикъл с Кломид – дозировка и комбинации

Напомняме, че както всеки антиестроген, Кломид също трябва да се взима с мярка. Затова ви съветваме да се консултирате първо със специалист, който да ви изготви индивидуална програма за прием и цикъл, заедно с препоръчителната за ваз дозировка и подходящите за вас комбинации. Така ще бъдете сигурни, че ще постигнете точно желания от вас ефект.

Приемът и цикъла с Кломид трябва да се правят внимателно заради същността и състава на антиестрогена. Началото на прием на Кломид трябва да започне непосредствено след като сте приключили анаболния си цикъл.

Популярен прием на Clomid, по мнение на много трениращи, е с дозировка между 100 и 150 грама на дневно, като самият цикъл не продължава повече от 3 седмици. Дозировката зависи според това какво искате да постигнете и колко големи дози сте взимали от стероидите преди да излезете от цикъла.

Не забравяйте, че колкото по-голяма дозировка Кломифен цитрат приемате, толкова по-големи могат да бъдат страничните ефекти, характерни за Clomid.

Терапия след прием на анаболни стероиди –  Прием на Кломид след излизане от цикъл с анаболи

Приемът на антиестрогени е отговорна задача, на която трябва да се обърне нужното внимание. Освен това, антиестрогените трябва да присъстват във фитнес програмата ви, особено ако искате да започнете да тренирате професионално, да бъдете културист или бодибилдър. В това отношение Кломид (Clomid) е един от най-разпространените антиестрогени.

Кломид (Кломифен цитрат) е обновена и по-мощна версия на познатия Тамоксифен. Уникалното в неговото действие е способността да се свързва с естрогенните рецептори в хипоталамуса. 

Странични ефекти при прием на Кломид

Вече знаете, че ако не прекалявате с дозировката, може и да се разминете без странични ефекти. И все пак Кломид може да причини при трениращите странични ефекти, сред които:

  • Стомашни проблеми и гадене;

  • Резки промени в апетита – засилен апетит или липса на такъв;

  • Болки в тялото, най-често в гърдите и в главата;

  • Възможно е да забележите неочаквано кървене;

  • Проблеми с нервната система;

  • Проблеми със зрението.

Това са само част от страничните ефекти. Моля, ако забележите такива, веднага да се свържете със специалист и медицинско лице. Страничните ефекти и препоръчителните дозировки НЕ са за пренебрегване! 

Ако сте жена и искате да приемате Кломифен цитрат, моля, също се информирайте за страничните ефекти. Кломифен цитрат не трябва да се приема, ако имате проблеми с щитовидната жлеза, ако сте бременна, имате кръвотечения и още. 

Clomid е популярен сред спортистите и изисква внимателен прием и стриктна дозировка при цикъл. Бъдете отговорни с продуктите от Anabolic.bg!

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още