Кленбутерол на Софарма - 50 таб х 0,02 mg

25,00 лв.
+ -
Купи
Моля, изберете:

Какво е Кленбутерол Софарма?

Лекарство за лечение на бронхиална астма и други дихателни заболявания Съдържа активната съставка кленбутеролов хидрохлорид 0,02 mg в една таблетка.

Как действа Кленбутерол Софарма?

Кленбутерол Софарма е бронходилататор. Това означава, че разширява дихателните пътища, като подобрява дишането при бронхиална астма и други дихателни заболявания. Кленбутерол Софарма също така има и стимулиращо действие върху централната нервна система, което може да доведе до повишена сърдечна дейност и мускулна температура.

Как работи Кленбутерол на Софарма?

Кленбутерол Софарма е бета-2 агонист, който действа като разширител на бронхите, подобрявайки дишането и облекчавайки симптомите на бронхиалната астма и други дихателни заболявания.

Как се приема?

Таблетките от Кленбутерол Софарма се приемат перорално с течност. Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар и зависят от възрастта и теглото на пациента, както и от тежестта на заболяването.

Ако лекарят не е предписал друго, приемът за възрастни е по 1 таблетка сутрин и вечер, а поддържащата доза е по 1/2 таблетка 2 пъти дневно. При по-тежки състояния в първите дни се препоръчва прием на по 2 таблетки сутрин и вечер, като след подобряване на състоянието дозата се намалява.

За деца над 12 години се препоръчва прием на по 1/2 таблетка 2-3 пъти дневно или по 1 таблетка 2 пъти дневно. За деца между 6 и 12 години приемът е по 1/2 таблетка 2 пъти дневно, а за деца под 6-годишна възраст се препоръчва употребата на лекарствена форма сироп.

Ако пациентът пропусне доза, трябва да я приеме възможно най-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, не трябва да се взема двойна доза, за да се компенсира пропуснатата.

Важно е да се спазват инструкциите на лекаря и да не се променят дозировката или начина на прием без консултация с него.

Какви са възможните странични ефекти?

Като всички лекарства, Кленбутерол Софарма може да предизвика нежелани реакции като главоболие, треперене на крайниците, безсъние, болки в сърдечната област и повишено кръвно налягане. Ако усетите някой от тези симптоми, трябва да се консултирате с лекаря си.

Как да съхранявам лекарството?

Трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца, в оригиналната опаковка под 25°С. Не използвайте лекарството след изтичането на срока на годност, който е отбелязан на опаковката.

Какво съдържа и как изглежда опаковката?

Кленбутеролът на Софарма съдържа кленбутеролов хидрохлорид като активна съставка, а другите му съставки включват целулоза, микрокристална; лактоза монохидрат; силициев диоксид, колоиден безводен; пшенично нишесте; магнезиев стеарат; повидон К25. Опаковката съдържа по 10 таблетки в блистер от PVC / алуминиево фолио, като по 5 блистера са включени в картонена кутия, заедно с листовка.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!