Кленбутерол - Същност, действие/ефект и прием

18 август 2020
Кленбутерол - Същност, действие/ефект и прием

Обща информация за Кленбутерол

 

Всички знаете колко е трудно да изгаряте мазнините и да отслабнете. Особено, когато имате по-малко да губите. За културисти, които се борят с последните няколко упорити килограма, това може да бъде разликата между 1-во и последно място. Хората свързват употребата на анаболни стероиди с огромно увеличаване на силата, размера и мускулната маса. Макар че има много анаболи, които постигат тези промени във физиката, има и препарати, които действат много различно. Знаете ли, че някои стероиди потенциално могат да Ви помогнат да станете релефен?

 

Такъв медикамент е Кленбутерол (Clenbuterol), който е ѝ обект на тази статия. Той е много ефективен и лесен за употреба. Това е мощен стимулант, който увеличава скоростта на метаболизма и изгарянето на мастна тъкан. Той се продава под различни имена, като Дилатерол, Спиропент и Вентипулмин. Разработен е през 70-те години като ветеринарно лекарство за лечение на респираторни разстройства при коне и други животни. Той действа като бронходилататор, което означава, че отпуска мускулите около дихателните пътища, за да улесни дишането.

 

Кленбутерол е мощен стимулант, който увеличава метаболизма и изгарянето на мазнини, отваря дихателните пътища и стимулира синтеза на мускулни протеини. За кратко време се използва като лекарства за хора с астма. То все още се прилага като респираторно лекарство в някои страни, но повечето са преминали към по-безопасни, по-ефективни алтернативи. Clenbuterol се предлага в три основни форми:

 • Течна;
 • Инжекционна;
 • Хапче.

Повечето културисти избират хапчета, защото са лесни за вземане, съхранение доставка (и скриване).
Действие на Кленбутерол h2
Кленбутерол е един от най-популярните медикаменти за изгаряне на мазнини, предлагани на пазар. Това е бета-2 агонист, който е много подобен по структура и ефективност на други стимулиращи лекарства на пазара, включително ефедрин. Това лекарство е създадено, за да функционира като бронходилататор, за да помогне за отваряне на дихателните пътища. Активният му живот е около 68 часа, докато живота на полуразпад е около 36 часа. Кленбутерол и Винстрол са двата избора на културистите, когато става въпрос за постигане на релеф и суха мускулатура. Тези стероиди премахват мазнините, както никои други, като същевременно помагат за запазване на мускулната маса.

 

На теория Clenbuterol не е анаболен стероид, но го разглеждаме като такъв, за да се опитаме да не усложняваме нещата. Много хора не осъзнават, че медикаментът има свойства на мощен деконгестант. Което означава, че служи като разредител на кръвта. Когато комбинирате това с факта, че той също разширява кръвоносните съдове, ще откриете много ползи в спорта. Препаратът повишава основната телесна температура и стимулира централната нервна система, както и сърцето. Освен това е бета-2 агонист, както споменахме, което означава, че е точно полярната противоположност на бета-блокера, който забавя всичко.

 

Употребата на Кленбутерол влияе на тялото по много начини. Някои от тези ефекти са физически, а други психични. Бодибилдърите използват ефектите за постигане на целите, заложени в техните тренировъчни програми. Влиянията върху тялото позволяват на системата да се промени и да се адаптира към засилените тренировъчни дейности. Фокуса и концентрацията се изострят, а те са ключов фактор за провеждане на тежка и интензивна тренировка. Използването на продукта представя специфични действия, които са обяснени по-подробно в следващите редове.

 

Ефекти на Кленбутерол

 

 

 

Вече знаете какво представлява Clenbuterol, сега е време да разгледате какво може да постигне за Вас и като цяло Вашата физика. Важно е да се разбере не само какво представлява, но и какво може да направи за тялото. Ето защо сега ще разгледаме някои от основните предимства на употребата:

 1. Стимулира загубата на мазнини
  Ако сте запознати, веднага ще се сетите, че препаратът се използва предимно за изгаряне на мазнини в света на културизма. Кленбутерол осигурява термогенен ефект върху тялото в резултат на стимулиращите му свойства както върху сърцето, така и върху централната нервна система. То е термогенно съединение, защото повишава телесната Ви температура. След като температурата Ви се увеличи, тялото ще бъде принудено да работи по-усилено, за да я регулира. За да го направи, ще бъде принудено да изгори повече калории, за да генерира повече енергия. Но откъде идва енергията? Идва от калории, които са под формата на мастна тъкан в тялото Ви. Тялото съхранява липиди като авариен източник на енергия, когато се нуждае от нея по различни причини. Clenbuterol ускорява метаболизма, така че да изгаряте повече калории, да губите мазнини и да генерирате повече енергия като резултат.
 2. Подобрява атлетичните възможности
  Clenbuterol е много ефективен подобрител на производителността, тъй като е установено, че помага за увеличаване на атлетичните показатели, но как? Той засилва метаболизма, така че генерирате повече енергия, докато изгаряте мазнини и губите тегло. Медикаментът служи също като деконгестант и бронходилататор, който разрежда кръвта и спомага за разширяване на кръвоносните съдове. Това разширяване означава, че повече кръв и кислород преминават през кръвоносните съдове и достига до клетките. Окислената кръв ще използва това като източник на енергия. Колкото повече енергия имат Вашите клетки, толково по-усилено могат да работят мусколите.
 3. Подобрява фокуса и концентрацията
  Важно е да имате много енергия, но също е така много важно да имате и купища психологическа нагласа. Ако не сте подготвени психически за предстоящата тренировка, няма да може да установите връзка ум-мускул. Кленбутерол има мощен стимулиращ ефект върху ума и тялото, което ще Ви помогне да се настроите психически, преди да започнете тренировката. Ако сте фокусирани и концентрирани, ще тренирате по-усилен.

Кленбутерол за отслабване

 

 

Clenbuterol е съединение, което се използва главно от хора, които искат да отслабнат и да изгарят мазнини. Но как точно помага Кленбутерол при загуба на мазнини? Ние ще направим всичко възможно да Ви го обясним. Медикаментът е бета-2 адренергичен рецептор и така имитира ефектите на адреналин в организма. Това от своя страна води до получаване на съединение, известно като CAMP ( Кателицидин антимикробен пептид). Съединението е форма на АТФ (Аденозин трифосфат), което спомага за повишаване на енергийните нива. От своя страна се повишава и ензим, известен като протеин киназа. Това помага да се регулира метаболизма на мазнините и глюкозата. Тялото Ви става по-ефективно при изгарянето на липидите и превръщането им в енергия. Така че, Clenbuterol Ви помага да изгаряте нежелани мазнини и да ги използвате за енергия.

 

Прием на Кленбутерол

 

Пазарът представя много форми на продукта, който варира между спрей, таблетки, инжекции или сироп. Продуктите обикновено включват информационна брошура, която обяснява количеството, което тялото Ви може да обработи. Важно е да прочетете, преди да използвате продукта, за да разбере действително количеството, подходящо за Вас. Препоръчителната дозировка, подходяща за начинаещи, се равнява на количество от 20 микрограма дневно. Професионалистите съветват, че хората не трябва да надвишават прием повече от 120 микрограма ежедневно. Дневната доза Кленбутерол трябва да се раздели на два-три приема през деня. Не взимайте дневната доза наведнъж. Цикъл с Clenbuterol може да продължи до 16 седмици.

 

Говорейки за това, ето кратък поглед към един общ, но много популярен цикъл, който можете да изпробвате.

 

Ден

mcg

(дневно)

1

20

2

40

3

60

4

80

5

100

6

120

7

120

8

120

9

100

10

80

11

60

12

40

13

20

 

Кленбутерол за жени

 

 

 

Когато говорим за стероиди, няма много такива, които да са еднакво удачни както за мъжете, така и за жените. Clenbuterol, обаче, със сигурност е изключение. Жените имат по-бавен метаболизъм от мъжете. Това не е общо разбиране, а е доказан медицински факт. Поради това жените естествено по-трудно губят мазнини от мъжете. Това е една от основните причини дамите да са генетично предразположени към натрупване на повече мастна тъкан от мъжете. Кленбутерол обаче се оказва изключително полезен, защото позволява на жените да изгарят повече липиди и да се наслаждават на повишаване на енергийните нива.

 

Ако дамите използват за сваляне на килограми тестостерон или стероиди, които повишават нивата на тестостерон, са изложени на риск от андрогенни странични ефекти. Такива могат да са увеличаване на окосмяването, задълбочаване на гласа, уголемяване на клитора, загуба на коса и екстремни увеличения на мускулната маса. Това би могло да ги лиши от тяхната женственост и да заприличат на мъже. Clenbuterol не причинява нищо от това, а носи само положителни ползи и загуба на тегло.

 

Всяка жена е различна и в резултат всеки цикъл с Кленбутерол ще бъде различен. Той зависи от това кой е и какво търси да постигне. Добър прием е 20 микрограма на ден. Това е ниска дозировка и позволява на потребителите да преценят как реагират на лекарството и дали си струва евентуално да увеличат дозата. Можете, обаче, да използвате принципа на пирамидата, започвайки от 20 микрограма дневно, и всеки ден да приемате 20 mcg повече от предходния. Това се прави до достигане на 140 микрограма дневна доза, след което започавате да намалявате приема с 20 mcg на ден. Просто, нали?

 

Странични ефекти на Кленбутерол

 

Обърнахме внимание на доброто, а сега е време да погледнем лошото. Има ли Кленбутерол странични ефекти. Отговорът е - да! Лекарството не е тестостерон и не води до андрогенни странични ефекти, но все пак има редица сериозни последици, които могат да възникнат. Clenbuterol е медикамент, който трябва да се дозира и да се използва според инструкциите. Ето едни от основните странични ефекти на Кленбутерол, за които потребителите трябва да внимават:

 • Рискове за сърцето
  Както споменахме, това е много мощен стимулант и поради това той създава много рискове за сърдечно-съдовото здраве на човек. Стимулантите увеличават сърдечната дейност на човека, което означава, че сърцето е подложено на по-голямо натоварване. Ако сърцето Ви е здраво, рискът е намален, но все пак съществува. Ако страдате от сърдечни проблеми, Кленбутерол може да доведе до сърдечен удар, който може да бъде фатален.
 • Безпокойство
  Когато хората пият твърде много кафе, това може да предизвика треперене и безпокойство, заради кофеина. Clenbuterol обаче е далеч по-мощен от кафето, така че отново може да доведе до силни треперения и безпокойство. Ако вече страдате от тревожност, той вероятно ще влоши състоянието.
 • Потене
  Както споменахме, медикаментът действа, като повишава основната температура на тялото. Това означава, че термогенното му действие води до затопляне. Това от своя страна може да доведе до необичайно и понякога обилно изпотяване, както през деня, така и през нощта.
 • Главоболие и треперене
  Отново, поради стимулиращите ефекти на Clenbuterol, е възможна поява на треперене в крайниците. На всичкото отгоре обаче е често срещано и главоболието. Една от основните причини за това се свежда до дехидратация. Тъй като се потите толкова обилно, очевидно губите много вода и много електролити. За да избегнете дехидратация, уверете се, че пиете достатъчно вода.
 • Безсъние
  Тъй като Кленбутерол е стимулант, има голяма вероятност да записвате по-трудно. Ефектът върху организма е подобен на този на кофеина. Ето защо хората често консумират кафе по-рано през деня, така че той да се усвои от тялото преди да си легнат. Clenbuterol обаче остава във Вашата система за по-дълго. Така че дори приема му рано сутрин няма да Ви помогне да избегнете ужасното безсъние.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още