Какво са анаболите?

20 септември 2019
Какво са анаболите?

Истинското наименование на анаболите е Анаболно-андрогенни стероиди. Но за удобство ние ги наричаме накратко, стероиди или анаболни стероиди.

Анаболно-андрогенните стероиди са разработени в много далечната 1930 година. Докато в началото те са били използвани единствено за медицински цели, то в момента те вече са част от жинота на много атлети за повишаването на спортните им постижения.

 

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хормони, наречени андрогени.

 

Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи. Анаболите се произвеждат в орална и в инжекционна форма. По-специално, анаболите са синтетично произведени да действат като мъжки хормон тестостерон. Тестостерона има основа 17-въглерода, като неговата репликация - анаболен стероид е кредитирана за насърчаване на растежа на скулетните мускули и развитието на мъжките полови белези. Той има андрогеннен и анаболни ефект в човешкия организам. функциите на тестостерона включват увеличаване на брая на червените кръвни телца, подобрява отлагане на калций в костите, уголемяване на мускулите, повишаване окосмяването, удебеляване на гласните струни,както и растеж и развиване на простатните жлези.

Жените също имат известно количество тестостерон в телата си, но в много малки количества че истинските ефекти на тестостерона не са забелязват. Анаболите са разработени за лечение на състоя при мъжете като хипогонадизъм (това е когато тестесите не произвеждат достатачно тестостерон за нормалния разтеж, развитие и сексуална функция), някои случаи на импотенстност, намалена мускулна маса в следствие на спин, или хив, рак или друго инфециозни заболявания. Чрез експерименти в лабораторни условия, учените намират, че анаболите биха могли да улеснят растежа и развитеието на скелетната мускулатура и повишаване на физическите възможности на индивида. С това започва и разработките на специални програми от различни правителства за насърчаване употребата на анаболи от състезатели по цял свят с цел по-добро представяне на състезания. От тогава са разработени над 100 вида анаболни стероиди. Докато първоначално анаболите са били създадени за мъжки свързани нередности, сега те са се превърнали в част от ежедневието на милиони спортисти по цял свят.

 

 Анаболно-андрогенни стероиди за спортисти

 

Анаболно-андрогенни стероиди (AAS)

 

Анаболни стероиди , също известни като анаболни-андрогенни стероиди ( AAS ), са андрогени стероиди, които включват андрогени, като тестостерон , както и синтетичен андрогени, които са структурно свързани и имат подобни ефекти на тестостерон. Те са анаболни и повишават протеина в клетките , особено в скелетните мускули , а също така имат различни степени на андрогенни  ефекти, включително индукция на развитието и поддържането на мъжките полови органи, растежа на косата и космите на  тялото . Думата анаболизъм , отнасяща се до анаболизам , идва от гръцкия , "това, което се изхвърля, могила". Андрогените или AAS са един от трите вида агонисти на половите хормони , а другите са естроген като естрадиол и .

AAS се синтезират през 30-те години на миналия век и сега се използват терапевтично в медицината, за да стимулират растежа на мускулите и апетита , да предизвикат мъжки разтеж и да третират хронични условия на болести като рак и спин . В  Американски колеж по спортна медицина признава, че ААС, в присъствието на подходяща диета, може да допринесе за увеличение на телесното тегло, често като мускулна маса се увеличава и че печалбите в Мускулната сила постигната чрез висока интензивност упражнения и правилното хранене могат да бъдат допълнително увеличени чрез използването на AAS при някои атлети.

 

Анаболни стероиди - Странични ефекти и рискове за здравето

 

 Анаболните стеориди и техните странични ефекти

 

Здравните рискове могат да бъдат предизвикани от продължителна употреба или от прекомерни дози на AAS.  Тези ефекти включват вредни промени в холестеролните нива (повишен липопротеин с ниска плутност и намалява липопротеините с висока плутност ), акне , високо кръвно налягане , увреждане на черния дроб (предимно с орално AAS) и опасни промени в структурата на лявата камера на сърцето. Условията, отнасящи се до хормоналните дисбаланси като генекомастия и намаляване на тестикулярния размер , също могат да бъдат причинени от AAS.

 

Анаболни стероиди в спорта

 

Употреби на AAS в спорта , състзателите и културизма като лекарства за подобряване на  представянето са противоречиви поради техните неблагоприятни ефекти и потенциала да получат несправедливо предимство при физическите състезания. Тяхната употреба е посочена като допинг и е забранена от повечето големи спортни организации. В продължение на много години AAS са най-често откритите допингови вещества в лабораториите, сертифицирани от МИК. В страни, в които AAS са контролирани вещества  , често има черен пазар  в който се използват нелегално контрабандни, незаконно произведени или дори фалшифицирани лекарства  се продават на потребителите по цял свят.

 • Стимулиране на костен мозък: В продължение на десетилетия AAS бяха основата на терапията за хипопластични анемии поради левкемия  или бъбречна недостатъчност , особено апластична анемия.
 • Стимулиране на растежа : AAS може да се използва от педиатрични ендокринолози  за лечение на деца с забавен разтеж . Наличието на синтетичен хормон на разтежа , което има по-малко странични ефекти, го прави второстепенен анабол.
 • Стимулиране на апетита и запазване и увеличаване на мускулната маса : AAS са давани на хора с хронични или тежки заболявания като рак и спин и други.
 • Стимулиране на постно телесната маса и предотвратяване на костна загоба при възрастни мъже, както показват някои проучвания. Въпреки това, плацебо-контролирано проучване на ниски дози добавки тестостерон при възрастни мъже с ниски нива на тестостерон от 2006 г. не намери полза на телесния състав, физическа издръжливост, инсулиновата чувствителност или качество на живот.
 • Превенция или лечение на остеопороза при  жени в менопалза . Нандролон деканол е одобрен за тази употреба. Въпреки че са били посочени за тази индикация, Анаболните стеройди се използвали много малко за тази цел поради техните вирилизиращи странични ефекти.
 • Повишаване на тегото след операция или физическа травма , по време на хронична инфекция или в контекста на необяснима загуба на тегло и други.
 • Противодействие на катаболитния ефект на дългосрочната кортикостероидна  терапия.
 • Oxandrolone подобрява както краткосрочните, така и дългосрочните резултати при хора, които се възстановяват от тежки травми и е добре доказано като безопасно лечение на това показание.
 • Лечение на идиопатичен малък ръст , наследствен ангиоедем ,алкохолен хепатит и хипогонадизъм.
 • Methyltestosterone се използва при лечение на закъснял побертет , хипогонадизъм , крипторхидизъм и еректилна дисфункция при мъже, и по-ниски дози за лечение на симптомите на менопаузата (специално за остеопороза , горещи вълни и за увеличаване на либидото и енергия ,следродилна болка в гърдите и хиперемия и рак на гърдата при жените.

 

Андрогенни анаболни стероиди

 

Анаболни стероиди - андрогенни анаболни стероиди

 

 • Андрогенна замистителна терапия при мъже с ниски нива на тестостерон също е ефективен при подобряването на либидото при възрастни мъже.
 • Индукция на мъжкия пубертет : Андрогените се дават на много момчета, затруднени от крайно забавяне на пубертета . Тестостеронът вече е почти единственият андроген, използван за тази цел и е доказано, че увеличава височината, теглото и масата без мазнини при момчетата със забавен пубертет.
 • Маскулинизираща хормонална терапия за транссексуални мъже , други трансмаскулини и интерсексуални  хора чрез продуциране на мъжки вторични сексуални характеристики, като удебеляване на гласа , увеличаване на костната и мускулната маса, космите на лицето и тялото и промени като облекчаване на дисфорията на пола и повишено сексуално желание.

 

Други

 

 • Лечение на рак на гърдите при жени, въпреки че те са много рядко използвани за тази цел поради техните забележими вирулизиращи странични ефекти.
 • В ниски дози като компонент на хормоналната терапия при постменопаузали и транссексуални жени, например за повишаване на енергия , благосъстоянието , либидото и качеството на живот , както и за намаляване на горещите вълни . За целта обикновено се използва тестостерон, въпреки че се използва и метилтестостерон.
 • Мъжка хормонална контрацепция - понастоящем експериментални, но потенциални за използване като ефективни, безопасни, надеждни и обратими мъжки контрацептиви.

 

Подобряване на ефективността при aнаболите

 

 Анаболни стероиди - подсилване на ефекта

 

Многобройни флакони Анаболни стероиди

 

Повечето потребители на стероиди не са професионални спортисти. В Съединените щати между 1 и 3 милиона души (1% от населението) смятат, че са използвали Анаболи. Проучванията в Съединените щати показват, че потребителите на Анаболни стероиди обикновено са хетеросексуални мъже със средна възраст от около 25 години, които са неконкурентни бодибилдъри и не-спортисти и използват лекарствата за козметични цели , напомпване и изчистване на мускулната маса. Сред 12- до 17-годишните момчета, употребата на стероиди и подобни наркотици е скочила с 25% от 1999 г. до 2005 г., като 20% казват, че ги използват по-скоро за външен вид, отколкото за спорт, проучване на застрахователя Blue Cross Blue Shield "(Eisenhauer) Друго проучване установи, че немедицинското използване на Анаболни Стероиди сред студентите е било или е по-малко от 1%.Според едно неотдавнашно проучване, 78.4% от стероидите са неконкурентни културисти и чуждестранни спортисти, а около 13% са съобщили за опасни инжекционни практики, като например повторно използване на игли, споделяне на игли и споделяне многодозови флакони, макар проучване от 2007 че споделянето на игли е изключително необичайно сред индивидите, използващи Анаболи за немедицински цели, по-малко от 1%.

 

74% от потребителите на анаболни стероиди имат висше образование

 

Друго проучване през 2007 г. установи, че 74% от немедицинските потребители на Анаболни стероиди са имали висше образование и повече са завършили колеж, а по-малко не са успели да завършат средното си образование, отколкото се очаква от общото население. Същото проучване установи, че лицата, използващи Анаболи за немедицински цели, са имали по-висок процент на заетост и по-висок доход на домакинствата в сравнение с общото население. Потребителите на Анаболни стероиди са склонни да изследват лекарствата, които приемат повече от други потребители на контролирани вещества; обаче, основните източници, консултирани от потребителите на стероиди, включват приятели, немедицински наръчници, интернет форуми, блогове и фитнес списания, които могат да предоставят съмнителна или неточна информация.

Потребителите на Анаболни Стероиди са склонни да бъдат недоволни от представянето на анаболите като смъртоносна в медиите и политиката което до голяма степен не е вярно. Според едно проучване, потребителите на Анаболи също не се доверяват на лекарите си, а в повече от 56% не са разкрили използването на Анаболи от лекарите си. Друго проучване през 2007 г. има подобни резултати, показвайки, че въпреки че 66% от лицата, използващи Анаболи за немедицински цели, са склонни да търсят медицинско наблюдение за употребата на стероиди, 55% нямат доверие в лекаря си, 90% познанията на общността за немедицинско използване на Анаболни стероиди липсват и 99% смятат, че обществеността има преувеличена представа за страничните ефекти от употребата на Анаболи. Неотдавна проучване също така показа, че дългосрочните потребители на Анаболни стероиди са по-склонни да имат симптоми на мускулна дисфункция и също показа по-силна подкрепа на по-конвенционалните мъжки .  Неотдавна проучване в Journal of Health Psychology показа, че много потребители вярват, че стероидите, използвани с умереност, са безопасни.

Анаболните стрероиди са били използвани от мъже и жени в много различни видове професионални спортове, за да постигнат конкурентно предимство или да съдействат за възстановяване от наранявания. Тези спортове включват бодибилдинг ,вдигане на тежести ,силов трибой и други като ,колоездене ,бейзбол ,борба ,смесени бойни изкуства , бокс , футбол и крикет , Такова използване е забранено от правилата на ръководните органи на повечето спортове. Използването на Анаболни стероиди се осъществява сред подрастващите, особено от тези, които участват в състезателни спортове. Предполага се, че разпространението на употреба сред учениците от средните училища в САЩ може да достигне до 27%. Мъжките ученици са използвали Анаболни стероиди по-често от студентите и средно тези, които са участвали в спорта, са използвали стероиди по-често от тези, които не са.

 

Налични формуляри

 

Анаболите са били използвани най-често в медицината. Тестостерон и неговите многобройни естрогени препарати (но най-често тестостерон депо , тестостерон енантат , тестостерон ципионат и тестостерон пропионат) нандролон естрогени (обикновено нандролон дека дураболин и нандролон нандролон фенпропионат ),  станозолол , и метан (метандростенолон). Други, които също са налични и са използвани често, но в по-малка степен включват метил тестостерон , оксандролон (анавар) ,  и оксиметолон , както и дростанолон пропионат (дромостанололон пропионат), Метенолон (метиландростенолонови) естери (по-специално метенолон ацетат и метенолон енант ) и флуоксиместерон . Дихидротестостерон (DHT), познат като атростанолон или станолон, когато се използва медицински, и неговите естери също са забележими, въпреки че те не се използват широко в медицината.  Boldenone undecylenate и trenbolone acetate се използват и във ветеринарната медицина.

Дизайнерските анаболни стероиди  които не са били одобрени и пуснати на пазара за медицинска употреба, но са били разпространени чрез черния пазар. Примерите за забележителни дизайнерски стероиди вклучват тестостерон (дихидробролденон),метастанон , тренболон енант , дезоксиметилтестостерон , тетрахидрогестринон и метилсулфонил .

 

Флакон с инжектируем тестостерон ципионат !!

 

Има четири общи форми, в които се прилагат анаболите:

 • орални хапчета;
 • инжектируеми стероиди;
 • кремове / гелове за локално приложение;
 • и кожни петна. 

Оралното приложение е най-удобно.

Тестостеронът, приеман през устата, бързо се абсорбира, но до голяма степен се превръща в неактивни метаболити и само около една шеста се предлага в активна форма. За да бъдат достатъчно активни, когато се прилагат през устата, тестостероновите производни се алкилират в позиция 17а, например метилтестостерон и флуоксиместерон . Тази модификация намалява способността на черния дроб да разгражда тези съединения, преди да достигнат системното кръвообращение.

 

Тестостеронът може да се прилага парентерално

 

 

 Но има по-неравномерно удължено време на абсорбция и по-голяма активност в мускулите в енентатна , ундеканоат или ципионат на естерна форма. Тези производни се хидролизират, за да се освободи свободен тестостерон в мястото на инжектиране; скоростта на абсорбция (и по този начин схема на инжектиране) варира между различните естери, но медицинските инжекции обикновено се извършват навсякъде между полу-седмично до веднъж на 12 седмици. По-честа схема може да е желателна, за да се поддържа по-постоянно ниво на хормон в системата. Инжектиращите стероиди обикновено се прилагат в мускулите, а не във вената, за да се избегнат внезапни промени в количеството на лекарството в кръвния поток. Освен това, тъй като етеризираният тестостерон се разтваря в масло, интравенозната инжекция има потенциала да причини опасна емболия (съсирек) в кръвта.

 

Трансдермални пластири(адхезивните лепенки, поставени върху кожата)

 

Те също могат да се използват за доставяне на постоянна доза през кожата и в кръвния поток. Кремове и гелове, съдържащи тестостерон, които се прилагат ежедневно върху кожата също са на разположение, но абсорбцията е неефективна (приблизително 10%, варираща между отделните индивиди) и тези лечения са склонни да бъдат по-скъпи. Хората, които са особено физически активни и / или се къпят често, може да не са добри кандидати, тъй като лекарството може да бъде измито и може да отнеме до шест часа, за да се абсорбира напълно. Съществува и риск интимният партньор или дете да влезе в контакт с мястото на приложение и по невнимание да се подложи на себе си; децата и жените са много чувствителни към тестостерона и могат да страдат от нежелана мъжественост и последици за здравето дори от малки дози.

Традиционните начини на прилагане нямат диференцирани ефекти върху ефикасността на лекарството. Изследванията показват, че анаболните свойства на Анаболни стероиди са сравнително сходни въпреки разликите във фармакокинетичните принципи, като метаболизъм при първо преминаване. Орално достъпните форми на анаболите обаче могат да причинят леки увреждане на черния дроб във високи дози. 

 

Физиологични при Анаболите 

 

В зависимост от продължителността на злоупотребата с анаболи има вероятност имунната система да бъде повредена. Повечето от тези нежелани реакции са зависими от дозата, като най-честите са повишеното кръвно налягане , особено при тези с предшестваща хипертония . В допълнение към морфологичните промени на сърцето, които могат да доведат до необратима промяна на сърдечно-съдовата неефективност.

Установено е, че анаболните стероиди променят тестовете за кръвна захар на кръвта и глюкозния толеранс.  Анаболите като тестостерон също увеличават риска от сърдечно-съдови увреждания или артериална болест . Акнето е доста често срещано при приема на анаболни стериди потребителите, най-вече поради стимулиране на мастните жлези с повишени нива на тестостерон. Превръщането на тестостерона в ДХТ може да ускори темпа на преждевременно оплешивяване при мъжките генетично предразположени, но самият тестостерон може да доведе до плешивост при жените.

Редица сериозни нежелани реакции могат да настъпят, ако подрастващите използват в големи количества анаболни стероиди. Например, анаболите може преждевременно да спре удължаването на костите (преждевременно епифиално сливане чрез повишени нива на естрогенните), което води до застой . Другите ефекти включват, но не се ограничават до ускорено костно развиеане , повишена честота и продължителност на ерекцията и преждевременно сексуално развитие.

 

Механизъм на действие на анаболите

 

 
Човешкият андрогенен рецептор , свързан с тестостерон . Протеинът е показан като лентова диаграма в червено, зелено и синьо, като стероидът е показан в бяло.

На фармакодинамиката на анаболите са за разлика от пептиди, хормони. Водоразтворимите пептидни хормони не могат да проникнат в мембраната  на мастните клетки и само индиректно да повлияят на ядрото на целевите клетки чрез взаимодействието им с повърхностните рецептори на клетката . Въпреки това, като мастноразтворими хормони, анаболите са пропускливи за мембраната и влияят върху ядрото на клетките чрез директно действие. Фармакодинамичното действие на стероидите започва, когато екзогенният хормон прониква в мембраната на целевата клетка и се свързва с андрогенните рецептори (AR), разположен вцитоплазмата от тази клетка. Оттам, комбинираният хормон-рецептор дифундира в ядрото, където или той променя експресията  на гените или активира процеси, които изпращат сигнали до други части на клетката. Различни видове анаболи се свързват с AAR с различни афинитети , в зависимост от тяхната химична структура.  Някои анаболни стероиди като метандинон се свързват слабо с този рецептор , но все още проявяват AR-медиирани ефекти . Причината за това несъответствие не е известна. 

Ефектът на анаболните стероиди на мускулната маса е причинена в поне два начина: Първо, те увеличават производството на протеини ; второ, намаляват времето за възстановяване, като блокират ефектите на стресовия хормон (кортизол) върху мускулната тъкан, така че катаболизмът  на мускулите е значително намален. Предполага се , че това намаление на разграждането на мускулите може да възникне чрез анаболно инхибиране на действието на други стероидни хормони, наречени клюкокортикоиди , които стимулират разграждането на мускулите. Анаболните стероиди също засяга броя на клетките, които се развиват в клетки за съхранение на мазнини, като вместо това се предпочита клетъчната диференциация в мускулните клетки. Анаболните  може също да намалят мазнините чрез увеличаване на базовата метаболитна скорост (BMR), тъй като увеличаването на мускулната маса увеличава BMR

 

Андрогенни ефекти от анаболите

 

Някои примери за анаболните ефекти на тези хормони са повишен протеинов синтез от аминокиселините , повишен апетит при приема на повечето анаболи, повишена костна ремоделизация и растеж и стимулиране на костия мозък  , което увеличава производството на червени кръвни тела . Чрез редица механизми анаболните стероиди стимулират образуването на мускулни клетки и по този начин предизвиква увеличаване на размера на човешките мускули . Както подсказва името им, анаболите имат два различни, но припокриващи се типа ефекти: анаболни , което означава, че те насърчават анаболизма (клетъчен растеж) и андрогенни (или вирилизинг ), което означава, че те засягат развитието и поддържането на силни характеристики.

Андрогенните ефекти на анаболните стероиди са многобройни. В зависимост от продължителността на употреба, страничните ефекти на стероида могат да бъдат необратими. Наблюдаваните процеси включват укосмяване, производство на мастна жлеза и сексуалност (особено при развитие на фетуса). Някои примери за вирилизиращи ефекти са растеж на клитора при жените и на пениса  при мъжки-деца (размер на възрастен не се променя при приема на стероиди), повишена гласните връзки размер, повишено либидото , подтискане на половия хормон , и нарушено производството на сперматозоиди (при прием на големи количества) . Ефектите върху жените включват задълбочаване на гласа, растежа на космите на лицето и евентуално намаляване на размера на гърдите. Мъжете могат да развият уголемяване на гръдната тъкан, известна като гинекомастия, атрофия на тестисите и намален брой на сперматозоидите.

Стероидите са липиди, характерен за които е въглероден скелет от четири съединени пръстена. Различните стероиди се различават по функционалните групи (тяхното действие), свързани с тези пръстени. В растенията и животните са открити стотици различни стероиди а и не само там. Най-важната им функция в повечето живи организми е на хормони.

 

Стероиден скелет. Въглеродите с номера, по-големи от 17алфа могат да отсъстват.

 

 

В човешката физиология и медицина най-важни стероиди са холестеролът, стероидните хормони и техните прекурсори и метаболити.

В разговорната реч терминът „стероид“ в специфични контексти често се използва в по-ограничен смисъл и най често препарат за покачване на мускулна маса сила и прочие. Например в обиковената медицинска употреба от неендокринолози „стероид“ обикновено означава кортикостероид и почти винаги глюкокортикоид. В областта на спорта „стероид“ обикновено означава анаболен стероид който спомага за поккачване на мускулна маса, покачване на мускулатурата и още куп полезни и не толкова полезни промени в тялото на атлетите.

Холестеролът е важен стероиден алкохол, тъй като е широкоразпорстранена съставка на животинските клетъчни мембрани. Високи нива на холестерол обаче могат да причинят различни болести и болестни състояния, като например атеросклероза. Повечето други стероиди се синтезират от холестерол. Освен това, различни хормони, между които половите хормони при гръбначните, са стероиди, получени от холестерол.

Има различни специфични категории стероиди като:

 • Анаболни стероиди — използват се от спортистите за подобряване на постиженията.
 • Полови хормони — андрогени, естрогени и прогестагени.
 • Прохормони — прекурсори на същинските стероидни хормони. Произвеждат се от кората на надбъбречните жлези и имат действие по-слабо, но подобно на стероидните хормони. Част от тях се преработва в стероидни хормони, а другата действа самостоятелно. Произвеждат се са от компаниите за добавки за културистипоради забраната за ползване на анаболни стероиди в някои страни. Страничните ефекти са същите, но очаквания анаболен ефект — не.
 • Фитостероли — стероиди, срещани естествено при растенията.

Анаболните Стероиди, хормони осъществяват физиологичните си ефекти чрез свързване с рецепторни белтъци за стероидни хормони. Свързването на стероидните хормони с техните рецептори предизвиква промяна в генната транскрипция и функционирането на клетките.

КАКВО Е  Тестостерон Суспензия-

Прочети още за Анаболите

 

Химическа структура на Тестостерон Суспензия е анаболен стероид на водна основа със състав тестостерон (съдържа етер - C19H28O2 формула). Поради факта, че тестостерона е слабо разтворим във вода стероида се утаява на дъното на флакона или ампулата. Преди употреба винаги трябва да се разклаща. В литературата този стероид е описан като най-бързо разтворимия в човешкия организам препарат, който стои в тялото не повече от 10 часа.

 

История Тестостерон Суспензия

 

Добре известен факт е, че тестисите са отговорни за мъжките полови характеристики и поведение то на мъжа, но през 1849 г., учените определят напълно механизма на тези процеси. Немският учен Арнолд Адолф Бертхолд установява, че тестисите секретират някаква неизвестна субстанция в кръвния поток.

Десетилетия по-късно френски физиолог Chralz Edouard Brown-Sequard, основател на съвременните изследвания на хормони се опитва да разграничи това вещество от концентрирания екстракт, който се получава от тестисите на морски свинчета и кучета. Той вярва, че инжектирането на екстракта повлиява на увеличението на физическа сила и умствените способности при хората.

През 1889 г., при хормонални изследвания на Brown-Sequard изобретява елексир (съдържащ известно количество андрогени), който започва да се приема от много тогавашни спортисти за увеличаване на физическите характеристики. В следващите 20 години, учените многократно наблюдават доказателства за андрогенни ефекти на екстракти от тестисите на животните.

През 1927 г., в Университета по химия в Чикаго професор Фред Кох и Лемуел Макгрее индефицират 20 мг от това вещество в тестисите на бик. Също така този екстракт е индефициран повторно при свине, петли и плъхове.

 

Начин на действие

 

Тестостеронът - основния мъжки андроген в организма, произвежда се главно от тестисите и надбъбречната кора. Тестостеронът се произвежда още в развитието на плода, в ранна детска възраст и в пубертета засяга образуването на мъжките характеристики, и освен това подкрепя андрогенната функция на мъжкия фенотип. В допълнение, тестостерон регулира метаболитните процеси в кожата, костите, мускулите, бъбреците, костния мозък, черния дроб и централната нервна система. Принципът на действие на тестостерона зависи от целевия орган (например, семенните мехурчета на простатата, епидидима) или протеино-анаболен (кости, мускули, кръвоносната система, черния дроб, бъбреци). В някои органи тестостерон започва да действа като естрадиол и след това се свързва с естрогенните рецептори в ядрата на клетките-мишени (например: мастна тъкан, хипофиза, мозъка, тестисите или костите).

Липсата на тестостерон в организма е причината за болеста - мъжки хипогонадизъм, които признаци са: ниски нива на тестостерон в серума, импотентност, намалено либидо, умора, депресивно настроение, недоразвитост или регресия на вторични полови белези, повишен риск от остеопороза.

 

Стероиден профил на Тестостерон Суспензия

 • Активно вещество: 24 часа (полуживот 5,6 часа)
 • Класификация: анаболен стероид / андрогенен произход
 • Начин на приложение: инжектиране
 • Дозировка: Мъже 100-300 мг / ден (жени обикновено не го използват)
 • Акне: Да
 • Задържане на вода: Да
 • Високо кръвно налягане: Да
 • Хепатотоксичност: Висока
 • Ароматаза: Висока
 • DHT (дихидротестостерон) преобразуване: да
 • Намаляване функция HPTA (производство на тестостерон): Да
 • Анаболна дейност (100%) андрогенна активност (100%)
 • време за откриване - няколко седмици (при спектроскопия и газова хроматография) (полуживот: приблизително 48 часа)

 

Ефекти от тестостерон суспензия

 • Той притежава бърз полуживот
 • Усещане на анаболен ефект още след първото инжектиране
 • Силно влияе на растежа на мускулна маса
 • Голям ефект от изгаряне на мазнини
 • Бързо възстановяване на мускулите след интензивни тренировки
 • Бързо увеличаване на силовите характеристики
 • Повишава либидото (по време на приложение)

   

Как се използва тестостерон суспензия?

 

Най-често се употребява по класическата схема 50 - 100мг през ден или преди състезанието в същата доза всеки ден 50-100мг. Препоръчително е да не забравяте и употребата на анти-естрогени (анастрозол, екземестан, тамоксифен, провирон).

В различните спортове дозите могат да достигнат 100-200 мг на ден или 1000 мг на седмица. По-големи дози от лекарството не са препоръчителни, за да се избегне появата на сериозни странични ефекти, като например безплодие, гинекомастия, повишено кръвно налягане и бъбречна криза и т.н.

За жените спортистки това лекарство не се препоръчва, поради факта, че ефектът на предотвратяване на вирилизационните ефекти е невъзможно.

Лекарството се използва от професионални спортисти от всички спортове.

Тестостеронът често се комбинира в една и съща спринцовка с други анаболни агенти за намаляване на болката при инжектиране. В допълнение, с цел премахване на болката от други лекарства често се комбинира с разтвор на лидокаин или новокаин.

Тук е важно да се каже, че 100 мг тестостерон естер не е равен на 100 мг чист тестостерон. Теглото етер е включено в общия брой мг. 100 мг от тестостерон енантат са равни само на 72 мг чист тестостерон. Поради това ако един спортисти използва 400 мг енантат на седмица, той получава около 288 мг тестостерон. Това води до значително увеличение на ендогенните нива на тестостерон при мъжете, който варира от 2.5 до 11 мг на ден.

19 юли 2024 Цикъл с Кленбутерол - Прием, Продължителност и Детайли

В тази статия ще разгледаме подробно как се използва кленбутерол, продължителността на цикъла, дозировката и важни съвети за постигане на оптимални резултати при минимални рискове.

прочети още

17 юли 2024 Цикъл с Болденон - Прием, Продължителност и Детайли

В тази статия ще разгледаме детайлно как се използва болденон, продължителността на цикъла, дозировката и важни съвети за постигане на оптимални резултати при минимални рискове.

прочети още

14 юли 2024 7 Доказани съвета за полова мощ

Сексуалната мощ е важен аспект от живота на всеки мъж. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните начини за подобряване на сексуалната мощ с помощта на сексуални стимуланти. Ще се фокусираме върху доказани методи и ще ви предоставим конкретни примери и съвети, които можете да приложите на практика.

прочети още

10 юли 2024 Цикъл с Хормон на растежа - Как? Дозировка, продължителност

В тази статия ще разгледаме какво представлява цикълът с хормон на растежа (HGH), какви са препоръчителните дозировки и подходящата продължителност на цикъла. Ще обсъдим също и комбинирането на HGH с анаболни стероиди за максимални резултати, като предоставим подробни инструкции за прием на всеки медикамент.

прочети още

4 юли 2024 Левитра (Levitra) - Същност, действие, ефект и прием

В статията ще разгледаме Левитра (Levitra) - един от водещите медикаменти за подобряване на сексуалната функция. Ще обсъдим какво представлява Левитра, как действа, какви са ефектите и как правилно се приема. Целта е да предоставим ясна и полезна информация за тези, които търсят решения за подобряване на сексуалното си здраве.

прочети още

3 юли 2024 Левитра (Levitra) - Странични ефекти, рискове и вреди

Левитра е един от водещите медикаменти за лечение на еректилна дисфункция при мъжете. Въпреки ефективността си, Левитра може да има различни странични ефекти, рискове и потенциални вреди, които трябва да бъдат разгледани. В тази статия ще обсъдим тези аспекти подробно и ще предоставим практически съвети за безопасна употреба.

прочети още

29 юни 2024 Стромба (Станозолол) - Странични ефекти, рискове и вреди

Станозолол, известен под търговското име Стромба, е анаболен стероид, който често се използва за подобряване на физическите постижения в спорта. Въпреки че може да предложи определени ползи в краткосрочен план, употребата му е свързана с множество сериозни здравословни рискове и странични ефекти.

прочети още

27 юни 2024 Нолвадекс (Тамоксифен Цитрат) - Странични ефекти, рискове и вреди

В тази статия ще разгледаме подробно страничните ефекти, рисковете и вредите от Нолвадекс, когато се използва в комбинация с анаболни стероиди. Ще сравним и други популярни продукти, за да ви предоставим пълна картина.

прочети още

25 юни 2024 Лекарства за забавяне на еякулацията - Списък

Тази статия ще разгледа различните опции за лечение на преждевременна еякулация през призмата на сексуалните стимуланти. Ще обсъдим някои от най-ефективните лекарства, техните предимства и недостатъци, както и как те могат да подобрят качеството на сексуалния живот.

прочети още

23 юни 2024 Нисък тестостерон - Причини, симптоми и повишаване

В тази статия ще разгледаме причините и симптомите на нисък тестостерон, както и възможностите за повишаване на нивата му с помощта на анаболни стероиди. Ще разгледаме различни продукти и ще ги сравним, за да предоставим ясна представа за техните предимства и недостатъци.

прочети още

21 юни 2024 Кой е най-добрият хормон на растежа? - Сравнение

Употребата на хормони на растежа (HGH) е популярна практика сред бодибилдърите и спортистите, които търсят подобрение на физическите си постижения и мускулната маса. Различните видове HGH имат специфични предимства и недостатъци, които ги правят подходящи за различни цели. В тази статия ще разгледаме най-популярните хормони на растежа и ще определим кой е най-добър за конкретни ефекти.

прочети още

20 юни 2024 Как да си повишим тестостерона? - Натурално, с добавки и/или стероиди

Тестостеронът е основният мъжки полов хормон, който играе ключова роля в редица физиологични процеси, включително мускулен растеж, костна плътност и сексуална функция. В тази статия ще разгледаме различни методи за повишаване на тестостерона, включително естествени методи, добавки и анаболни стероиди. Ще обсъдим конкретни анаболни стероиди и как те влияят на нивата на тестостерон. Накрая ще отговорим на често задавани въпроси относно използването на тези методи.

прочети още

11 юни 2024 Меланотан 2 - Същност, действие и ефект (Почерняване и тен)

Тази статия има за цел да ви предостави подробна информация за Меланотан 2 - синтетичен пептид, който набира популярност заради своите способности да подпомага почерняването и постигането на добър тен без необходимост от продължително излагане на слънце. В нея ще разгледаме какво представлява Меланотан 2, как работи, как се използва и какви са потенциалните му ползи и рискове.

прочети още

2 юни 2024 Камагра таблетки инструкции за прием

Камагра таблетките са едни от най-популярните лекарства за лечение на еректилна дисфункция (ЕД). Те съдържат активната съставка силденафил цитрат, която също е основен компонент в известния медикамент Виагра. В тази статия ще разгледаме положителните страни на Камагра, както и инструкциите за прием и съвети за максимална ефективност

прочети още

2 юни 2024 Силденафил цитират - Какво е? Как се различава от Силденафил?

В тази статия ще разгледаме Силденафил цитират, популярен медикамент за лечение на еректилна дисфункция. Ще обсъдим какво представлява, как работи, неговите странични ефекти и правилния начин на употреба. Ще обърнем внимание на основните въпроси, които може да имате относно този медикамент. Нека започнем с основните характеристики и действието на Силденафил цитират.

прочети още

2 юни 2024 Как да си купя Силденафил без рецепта онлайн

Силденафил е едно от най-известните лекарства, използвани за лечение на еректилна дисфункция. Много мъже го търсят заради неговата ефективност и бързо действие. Въпреки че обикновено се предписва от лекар, съществуват начини за закупуване на Силденафил без рецепта. В тази статия ще разгледаме как безопасно и дискретно да закупите Силденафил, както и как да избегнете фалшификатите, предоставяйки ви подробна информация за процеса.

прочети още

2 юни 2024 Естествена Виагра за жени

Сексуалното здраве и либидото на жените са теми, които често остават извън вниманието, но те са от съществено значение за общото благополучие. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните естествени сексуални стимуланти за жени, известни също като "естествена виагра". Ще обсъдим различни натурални добавки, храни и билки, които могат да повишат сексуалното желание и удоволствие.

прочети още

31 май 2024 Афродизиаци за жени - Естествени и синетични

Сексуалните стимуланти за жени са тема, която предизвиква голям интерес и разнообразие от мнения. В тази статия ще разгледаме различни видове афродизиаци – както естествени, така и синтетични. Ще обърнем специално внимание на популярните продукти, които са налични на пазара и ще обсъдим техните предимства и недостатъци.

прочети още

31 май 2024 Афродизиаци за мъже - Естествени и синетични

Сексуалните стимуланти са тема, която предизвиква голям интерес сред мъжете. В тази статия ще разгледаме различни видове афродизиаци – както естествени, така и синтетични. Ще обърнем специално внимание на популярните медикаменти като Камагра, Циалис, Виагра и Левитра, и ще обсъдим техните предимства и недостатъци.

прочети още

31 май 2024 Афродизиак - Какво е това и как действа?

Афродизиаците са вещества, които се използват за стимулиране на сексуалното желание, възбуда и поведение както при мъжете, така и при жените. В тази статия ще разгледаме какво представляват афродизиаците, как действат и как могат да бъдат приемани. Ще се фокусираме върху различни натурални и хранителни афродизиаци, както и ще обсъдим тяхната ефективност.

прочети още

30 май 2024 Витамини за повишаване на либидото

Либидото, или сексуалното желание, е съществен аспект от нашето физическо и емоционално здраве. Често обаче различни фактори като стрес, неправилно хранене, хормонални дисбаланси и хронични заболявания могат да повлияят негативно на нашето сексуално желание. В този контекст, витамините и добавките могат да играят важна роля за повишаване на либидото. В тази статия ще разгледаме как някои от най-известните витамини и добавки могат да подобрят сексуалното ви здраве.

прочети още

30 май 2024 Упражнения за повишаване на либидото

В тази статия ще разгледаме как определени тренировки могат да помогнат за повишаване на либидото както при мъже, така и при жени. Ще се фокусираме върху конкретни анаболни стероиди и техните ефекти върху сексуалното желание. Ще дадем практични съвети и примери за упражнения, които можете да включите в ежедневната си рутина.

прочети още

30 май 2024 Билки за повишаване на либидото при жените

Намаляването на либидото при жените може да бъде причинено от множество фактори, включително стрес, хормонални промени и здравословни проблеми. В тази статия ще разгледаме някои от най-ефективните билки, които могат да помогнат за повишаване на сексуалното желание и подобряване на сексуалната функция. Ще разгледаме как тези билки действат и как могат да бъдат използвани безопасно.

прочети още

28 май 2024 Aко имате тези 9 характеристики, имате високо либидо

Либидото е сексуално желание. То може да бъде повлияно от различни фактори, включително биологични, психологически и социални. В тази статия ще разгледаме деветте характеристики, които показват високо либидо, и ще обсъдим как сексуалните стимуланти могат да играят роля в повишаването на сексуалното желание.

прочети още

28 май 2024 Ниско либидо при жени - Причини, симптоми, лечение

Ниското либидо е значителен проблем, който засяга много жени по света. Това състояние може да има множество причини, от хормонални дисбаланси до психологически и физически фактори. В тази статия ще разгледаме различните причини и симптоми на ниското сексуално желание при жените, както и наличните методи за лечение, с акцент върху ролята на сексуалните стимуланти като Виагра, Камагра и Циалис.

прочети още

28 май 2024 Ниско либидо при мъже - Причини, симптоми, лечение

Ниското либидо, или намаленият сексуален апетит, е проблем, който засяга много мъже по света. Тази статия ще разгледа причините, симптомите и възможностите за лечение на ниско либидо при мъжете, като се фокусира върху ролята на сексуалните стимуланти. Ще обсъдим как различни фактори могат да повлияят на сексуалното желание и какви мерки могат да бъдат взети за подобряване на ситуацията. Накрая ще отговорим на често задавани въпроси по темата.

прочети още

28 май 2024 Мъжко и женско либидо - Прилики и разлики

Либидото, или сексуалното желание, е важен аспект от живота както на мъжете, така и на жените. Разликите и приликите между мъжкото и женското либидо са предмет на многобройни изследвания и често се обсъждат във връзка с използването на сексуални стимуланти. В тази статия ще разгледаме как тези стимуланти влияят на мъжкото и женското либидо, както и кои са най-популярните сред тях.

прочети още

28 май 2024 Либидо - Какво е и как да го повишим?

Либидото представлява сексуалното желание и се влияе от различни фактори като здравословно състояние, стрес и начин на живот. Тази статия ще разгледа как анатомичните стероиди могат да повишат либидото и ще предостави информация за конкретни вещества, които могат да бъдат полезни.

прочети още

28 май 2024 Цикъл с Анавар (соло прием) - Схема, прием и продължителност

Анавар (Oxandrolone) е един от най-популярните анаболни стероиди, особено предпочитан за соло цикли поради своя мек профил на странични ефекти и ефективност в подобряване на мускулния тонус и намаляване на телесните мазнини. В тази статия ще разгледаме различните аспекти на Анавар цикъла, включително схема на прием, продължителност и съображения за безопасност. Ще обсъдим и разликите в подхода към цикъла при мъже и жени, както и нуждата от следциклична терапия.

прочети още

28 май 2024 Цикъл със Стромба - Схема, прием и продължителност

В тази статия ще разгледаме подробно цикъла със Стромба (Станозолол), включително схемата на прием, препоръчителната доза и продължителността на цикъла. Ще обсъдим как този анаболен стероид се използва в бодибилдинга и какви са потенциалните ползи и рискове, свързани с неговата употреба.

прочети още

28 май 2024 Провирон - Странични ефекти, рискове и вреди

Провирон, познат също като местеролон, е орален анаболен стероид, който често се използва в комбинация с други стероиди за постигане на по-добри резултати в бодибилдинга. В тази статия ще разгледаме подробно различните аспекти на употребата на Провирон, включително страничните ефекти, рисковете и потенциалните вреди.

прочети още

27 май 2024 Цикъл с тестостерон - Схема, прием и продължителност

В тази статия ще разгледаме различните аспекти на тестостероновите цикли, включително видовете тестостеронови естери, тяхната схема на прием, дозировките и продължителността на цикъла.

прочети още

27 май 2024 Цикъл с Генотропин на Pfizer - Схема, прием и продължителност

Анаболни стероиди и техните цикли са важна част от тренировъчните програми на много атлети и културисти. В тази статия ще разгледаме употребата на Генотропин, продукт на Pfizer, който е човешки растежен хормон (HGH). Ще обсъдим схемата на прием, продължителността и как да максимизирате резултатите си.

прочети още

27 май 2024 Най-добрите анаболни стероиди за мускулна маса

Анаболни стероиди са известни със своите мощни ефекти върху мускулната маса и силата. В тази статия ще разгледаме петте най-добри анаболни стероиди за увеличаване на мускулната маса, техните ефекти, дозировки и потенциални странични ефекти.

прочети още

27 май 2024 Редуктил - странични ефекти, рискове и вреди

Тази статия ще разгледа по-подробно какво представлява редуктил, неговите възможни странични ефекти и рискове, както и какво трябва да имате предвид преди да решите да го използвате. Редуктил е лекарство, което се използва основно за намаляване на теглото при хора с наднормено тегло или затлъстяване.

прочети още

27 май 2024 Винстрол (Winstrol) - Странични ефекти, рискове и вреди

В тази статия ще разгледаме подробно основните странични ефекти, рисковете и вредите, свързани с Винстрол. Винстрол, познат и като станозолол, е популярен анаболен стероид, който често се използва от спортисти и бодибилдъри за подобряване на физическата форма и представяне.

прочети още

27 май 2024 Стромба и Анавар: Цикъл, прием и комбиниране

В света на бодибилдинга и фитнеса, анаболните стероиди като Стромба и Анавар са широко използвани за подобряване на физическата форма и постигане на по-добри резултати. В тази статия ще разгледаме как да използвате тези два стероида ефективно и безопасно, как да ги комбинирате за максимални ползи, както и какви потенциални странични ефекти да очаквате. Ще обсъдим оптимални дозировки, препоръчителни цикли и съвети за минимизиране на рисковете.

прочети още

26 май 2024 След колко време започва да действа хормон на растежа?

тази статия ще разгледаме различните фактори, които могат да повлияят на времето за действие на хормона на растежа. Ще обсъдим как комбинацията с различни анаболни стероиди като тестостерон ципионат, тренболон, нандролон, анавар и дека-дураболин може да промени това време. Всяка комбинация има своите специфики и възможни странични ефекти, които също ще бъдат разгледани.

прочети още

26 май 2024 Видове тестостерон - Предимства и недостатъци

В тази статия ще разгледаме различните видове тестостерон, използвани както в медицинската практика, така и в бодибилдинга. Ще разгледаме предимствата и недостатъците на различните видове тестостерон. Ще анализираме техните най-чести приложения.

прочети още

26 май 2024 Инжектиране на хормон на растежа (Стъпка по стъпка)

Инжектирането на хормон на растежа (HGH) е процес, който изисква внимание и правилно изпълнение. В тази статия ще разгледаме всички стъпки, необходими за правилното инжектиране на HGH. Ще се фокусираме върху различни аспекти на процеса, като подготовка на инжекцията, избор на подходяща доза и потенциални странични ефекти.

прочети още

26 май 2024 Кои са най-качествените анаболни стероиди?

Анаболните стероиди са популярни сред спортисти и бодибилдъри заради своите способности да увеличават мускулната маса и сила. Въпреки че употребата на стероиди може да доведе до значителни резултати, важно е да се отбележи, че те носят и рискове за здравето. В тази статия ще разгледаме пет от най-качествените анаболни стероиди на пазара, като предоставим информация за техните ползи, странични ефекти и начин на употреба.

прочети още

26 май 2024 Примоболан - Същност, действие, ефект и прием

Примоболан (метенолон) е анаболен стероид, който е широко използван в света на бодибилдинга и спорта заради своите уникални свойства и относително ниски странични ефекти. Тази статия ще разгледа същността на Примоболан, неговото действие и ефект върху тялото, както и препоръчителния му прием.

прочети още

25 май 2024 Анавар или Станозолол - Кое е по-добро и за кого?

В тази статия ще разгледаме детайлно характеристиките на Анавар и Станозолол. Техните предимства и недостатъци, за да ви помогнем да направите информиран избор. Ще обсъдим ефектите върху тялото, страничните ефекти, подходящите дозировки и за кого са най-подходящи тези стероиди.

прочети още

25 май 2024 Терапия след цикъл със стероиди (ПЦТ / PCT)

Пост-цикловата терапия (PCT) е жизненоважен процес, който цели да възстанови естественото производство на тестостерон и да предотврати нежеланите странични ефекти като гинекомастия, загуба на мускулна маса и депресия.

прочети още

25 май 2024 Най-подходящите анаболни стероиди за жени

В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните анаболни стероиди, които жените могат да използват, както и техните характеристики и потенциални рискове. Ще обсъдим пет от най-подходящите анаболни стероиди за жени: Анавар (Oxandrolone), Примоболан (Methenolone), Винстрол (Stanozolol), Кленбутерол (Clenbuterol) и Дека Дураболин (Nandrolone Decanoate).

прочети още

25 май 2024 Анаболни стероиди за начинаещи

Анаболните стероиди са сред най-обсъжданите теми в света на бодибилдинга и фитнеса. Те предлагат възможност за значително увеличаване на мускулната маса, подобряване на физическата издръжливост и ускоряване на възстановяването след тренировка.

прочети още

25 май 2024 Анаболни стероиди за увеличаване на силата

Какви са най-популярните анаболни стероиди за увеличаване на силата? Някои от най-популярните стероиди за увеличаване на силата включват Дианабол, Анадрол, Тренболон, Дека Дураболин и Анавар.

прочети още

24 май 2024 Анаболни стероиди за издръжливост

Анаболните стероиди предлагат значителни предимства за подобряване на издръжливостта. Те увеличават кислородния капацитет на кръвта, което позволява на мускулите да получават повече кислород по време на интензивни тренировки. Това води до по-дълга и ефективна работа на мускулите, без те да се уморяват бързо

прочети още

24 май 2024 Анаболните стероиди в баскетбола

Баскетболистите могат да се подложат на употреба на анаболни стероиди по няколко причини. На първо място, стероидите могат значително да подобрят физическата издръжливост и мускулната маса, което е критично важно за интензивната и изискваща природа на баскетболната игра.

прочети още

24 май 2024 Анаболните стероиди във футбола

Футболистите използват анаболни стероиди по различни причини. Основната мотивация е подобряването на физическите способности като сила, издръжливост и бързина. Стероидите подпомагат по-бързото възстановяване след интензивни тренировки и мачове, което е ключово в съвременния интензивен футболен календар.

прочети още

24 май 2024 Диего Марадона - Биография, тренировки и допинг

През 1994 г. на Световното първенство в САЩ, Марадона е дисквалифициран след положителна проба за ефедрин, стимулант, който той твърди, че е използвал за отслабване. Този инцидент бележи края на международната му кариера и хвърля сянка върху наследството му като футболист.

прочети още

24 май 2024 Бен Джонсън - Биография, тренировки и стероиди

Връзката на Бен Джонсън с анаболните стероиди започва в ранните години на неговата кариера. Под ръководството на Чарли Франсис, Джонсън започва да употребява стероиди, за да подобри своите резултати и да се конкурира с най-добрите в света.

прочети още

24 май 2024 Ланс Армстронг - Биография, тренировки и стероиди

Ланс Армстронг, роден като Ланс Едуард Гундърсън на 18 септември 1971 г. в Плейно, Тексас, е американски бивш професионален колоездач. Той става известен с това, че печели Тур дьо Франс седем последователни пъти от 1999 до 2005 година. Армстронг започва своята спортна кариера като триатлет, преди да се съсредоточи изцяло върху колоезденето през 1992 година, когато се присъединява към професионалния отбор Моторола.

прочети още

23 май 2024 Анаболните стероиди в MMA

Употребата на анаболни стероиди в смесените бойни изкуства (MMA) започва да се разпространява още с възхода на спорта през 90-те години. Първоначално, MMA не е подлежало на строги допингови проверки, което е позволило на много бойци да използват стероиди за подобряване на своите физически постижения.

прочети още

23 май 2024 Анаболните стероиди в бокса

Употребата на анаболни стероиди в бокса започва да се разпространява през 70-те и 80-те години на миналия век. През този период спортистите започват да търсят начини да подобрят своите постижения и да преодолеят физическите ограничения. Анаболните стероиди предлагат бързи резултати в изграждането на мускулна маса и повишаване на силата, което привлича вниманието на много боксьори.

прочети още

23 май 2024 Анаболните стероиди в силовия трибой

Историята на анаболните стероиди в силовия трибой разкрива откритата им употреба в началото, следвана от строги антидопингови правила. Статията обсъжда ефектите на стероидите върху силата и възстановяването на спортистите, както и етичните и здравословни рискове, свързани с употребата им.

прочети още

23 май 2024 Анаболните стероиди във вдигането на тежести

Въвеждането на стероиди в тежкоатлетиката се появява още през 1950-те години, когато е забелязано, че руските състезатели приемат изключително високи дози тестостерон. Това подпомага изпълнението им и ускорява процеса на възстановяване.

прочети още

23 май 2024 Анаболните стероиди в леката атлетика

История на анаболните стероиди в леката атлетика. Първата записана употреба на анаболни стероиди в спорта датира от 1950-те години. Тогава руските тежкоатлети получават големи дози тестостерон, за да подобрят своите спортни показатели

прочети още

23 май 2024 Известни бодибилдъри, които са вземали стероиди

Защо бодибилдърите използват анболни стероиди? Бодибилдърите използват анаболни стероиди за да подобри своята мускулна маса и сила. Има ли въобще бодибилдър, който не е използвал тестостерон и дианабол по някоя причина? Отговорът е „не“.

прочети още

22 май 2024 Лу Фериньо - Биография, тренировки и стероиди

Примерът за отношението към употребата на стероиди от страна на Лу Фериньо е на първо място откровена прозрачност. Културистът не е скривал употребата на анаболни стероиди в надпреварата. Ситуацията е била ясна - той е приемал такива средства, за да може да бъде в рамките на конкурентния борд с други атлети от същото време, които също са системно прилагали подобни практики.

прочети още

22 май 2024 Серхио Олива - Биография, тренировки и стероиди

Имаме достатъчно основание да предположим, че той всъщност е употребявал анаболните андрогенни стероиди, които обикновено се употребяват в периода около 60-те и 70-те години в САЩ. За съжаление, няма официални доказателства или признания, които да потвърдят тези предположения.

прочети още

22 май 2024 Флекс Уилър - Биография, тренировки и стероиди

Флекс Уилър е един от най-почитаните бодибилдъри с множество награди в кариерата си. Впечатляващо е, че в програмата на Уилър от 1993 година са включени Дека Дураболин, Винстрол на таблетки, Анавар и тестостерон пропионат.

прочети още

22 май 2024 Кай Грийн - Биография тренировки и стероиди

Известно е, че мнозина спортисти се обръщат към такива вещества, за да подобрят своите резултати, но този бодибилдър отхвърля всякакви твърдения за употребата на подобни добавки. Грийн е категоричен, че в нито една от тренировките си не е прибягвал до помощта на стероиди или хормон на растежа.

прочети още

22 май 2024 Фил Хийт - Биография, тренировки и стероиди

Фил Хийт е легенда в бодибилдинга със седем титли от Олимпия, изпреварен само от Рони Колман и Лий Хени, които са на върха с по осем титли. За преобразяването на физическата си форма преди състезание Фил предпочита Винстрол (Winstrol) и растежен хормон.

прочети още

21 май 2024 Дориан Йейтс - Биография, тренировки и стероиди

Дориан Йейтс е шесткратен носител на титлата Мистър Олимпия, известен със своето изваяно тяло и перфектни мускули. През своята кариера, Йейтс е демонстрирал откритост относно използването на стероиди и хормонални медикаменти. Твърди, че приемал тези вещества под лекарски контрол и в количества, които не са му нанесли сериозна вреда.

прочети още

21 май 2024 Лий Хейни - Биография, тренировки и стероиди

Лий Хейни - Използване на стероиди. Твърденията за употребата на хормон на растежа и инсулин предизвикват известни съмнения, тъй като тези препарати не са били широко разпространени по време на активната кариера на Лий Хейни. Хормонът на растежа, например, е бил изключително скъп и труднодостъпен, а инсулинът не е бил възприеман като ефективно средство за подобряване на спортните постижения в този период.

прочети още

21 май 2024 Рони Колман - Биография, тренировки и стероиди

Рони Колман се отличава с генетично предимство, когато става дума за естетика и физика. Започнал кариерата си в културизма с вече впечатляваща структура на тялото, неговата натурална генетика бързо го изтласква на преден план. Все пак, на 30-годишна възраст, разочарован от своите представяния на състезанията, той решава да използва анаболни стероиди.

прочети още

21 май 2024 Арнолд Шварценегер - Биография, тренировки и стероиди

Арнолд Шварценегер не крие факта, че е използвал анаболни стероиди през своята кариера в бодибилдинга. В едно интервю за Men's Health той споделя подробности за видовете и дозировката на стероидите, които е приемал. Шварценегер разкри, че ползвал два основни вида стероиди - Тестостерон и Дианабол, като взимал 100 милиграма тестостерон седмично и три таблетки Дианабол дневно, което съставлява 15 милиграма дневно.

прочети още

21 май 2024 Джей Кътлър - Биография, тренировки и стероиди

Джей Кътлър, увеличаващ своята значимост в света на бодибилдинга, може да се похвали с четирикратна победа в конкурса Мистър Олимпия. Тези постижения обаче не идват лесно и без жертви. За да достигне своята максимална форма, Кътлър следва стриктни стероидни цикли през своята кариера, особено между 2000 и 2005 година.

прочети още

1 март 2024 LGD-4033 - (Лигандрол / Ligandrol) - Същност, действие/ефект и прием

Лигандролът, известен още като LGD-4033, е селективен модулатор на андрогенните рецептори, който се използва в спортната индустрия за подобряване на физическата форма и увеличаване на мускулната маса. Този съединение е изключително популярно сред фитнес ентусиастите и бодибилдърите поради своите потенциални ползи за увеличаване на мускулната маса и намаляване на мазнините.

прочети още

1 март 2024 GW-501516 (Кардарин / Cardarine) - Същност, действие/ефект и прием

GW-501516, по-известен като Кардарин или Cardarine, е съединение, което се използва от фитнес ентусиасти и бодибилдъри за подобряване на техните спортни постижения. Кардаринът GW-501516 е селективен андрогенен рецепторен модулатор и един от най-широко използваните SARMs. Това вещество е известно със своите способности да повиши издръжливостта и енергията на тези, които го използват.

прочети още

29 февруари 2024 RAD-140 (Тестолон / Testolone) - Същност, действие, прием и ефект

RAD-140, по-известен като Тестолон или Testolone, е един от най-мощните модерни SARMs (модулатори на андрогенни рецептори), използвани от фитнес ентусиасти и бодибилдъри за увеличаване на мускулната маса и подобряване на физическата издръжливост. Този съединител е известен със своите анаболни ефекти, като същевременно не предизвиква нежелани странични реакции, характерни за стероидите.

прочети още

28 февруари 2024 SARMs: Селективни модулатори на андрогенни рецептори

SARMs, или селективни модулатори на андрогенните рецептори, представляват клас от терапевтични съединения, които имат сходни анаболни свойства с анаболичните стероиди, но със значително по-малко потенциални странични ефекти. В тази статия ще разгледаме същността на тези селективни модулатори, ще ви запозанем с видовете, техният ефект и възможни странични ефекти. Ще ги съпоставим и с анаболните стероиди, за да имаме напълно обективно мнение за тях.

прочети още

27 февруари 2024 Виагра или Силденафил - Има ли разлика и каква?

Виагра, именно тази марка, която пръва нашумя в края на 90-те години и бързо се превърна в нарицателно на сексуалните стимуланти. От друга страна, Силденафил, активното вещество във Виагра, представлява основата, на която се гради ефектът на този известен стимулант. Разбирането на тяхната природа и взаимодействие е от съществено значение за осмислянето на темата за сексуалното здраве и благополучие.

прочети още

27 февруари 2024 Силденафил - Същност, действие/ефект и прием

Силденафил цитрат, преобразуващ се в ключов инструмент в борбата с еректилната дисфункция и белодробната артериална хипертония, представлява пример за медицински прогрес и иновация. Силденафил е изключително ефикасен в лечението на еректилна дисфункция (ЕД) при мъже, като действа чрез увеличаване на кръвния поток към пениса по време на сексуална стимулация, което води до подобрена ерекция.

прочети още

22 февруари 2024 Виагра - Странични ефекти, вреди и рискове - Пълен наръчник

Тази статия цели да разгледа всички аспекти на употребата на Виагра – от нейното предназначение и ползи до потенциалните странични ефекти, вреди и рискове. В следващите редове ще навлезем в дълбочина, разглеждайки всяка тема с дължимото внимание и грижа, като винаги имаме предвид чувствителността на темата.

прочети още

22 февруари 2024 Билкова Виагра за мъже - Билки за ерекция

Има ли "билкова Виагра" за мъже? "Билковата Виагра" не е единен продукт, а по-скоро общ термин, обединяващ различни билкови съставки и смеси, които имат потенциала да подобрят еректилната функция и сексуалната производителност.

прочети още

21 февруари 2024 Естествена Виагра за мъже - Натурално решение

"Естествена Виагра" - Има ли такова нещо? Мъжете, които търсят висококачествени секс стимуланти, често прибягват до Виагра и нейните фармацевтични аналози. Въпреки това, нарастващият интерес към естествени и по-малко инвазивни методи за подобряване на сексуалното здраве ни насочва към по-благоприятни алтернативи. Прочетете още ...

прочети още

20 февруари 2024 Как да си купя Виагра без рецепта и откъде?

В търсене на начини за обогатяване на сексуалния живот, все повече хора се обръщат към секс стимуланти като Виагра, търсейки удоволствие без ограничения. В тази статия ще разгледаме как можете безопасно и дискретно да закупите Виагра без рецепта, както и как да се предпазите от фалшификати, като се възползвате от услугите на Anabolic.bg – уебсайт, който се е доказал като надежден доставчик в тази сфера.

прочети още

20 февруари 2024 Безопасна Виагра - Как да изберем?

В търсенето на удовлетворяващ сексуален живот, мнозина обръщат поглед към секс стимуланти като Виагра, именно поради тяхната обещаваща способност да подобряват сексуалната функция. Въпреки това, възникват въпроси относно безопасността на тези продукти. Тази статия цели да разгледа въпроса за безопасността на Виагра, като раздели фактите от митовете и предложи алтернативни решения за тези, които търсят естествени методи за подобрение на своята сексуална функция.

прочети още

20 февруари 2024 Коя е най-добрата Виагра?

Секс стимуланти. В този контекст, "Виагра" често е първата дума, която идва на ум. Въпреки че името е станало почти нарицателно за всички секс стимуланти, важно е да се разбере, че оригиналният продукт, създаден от Pfizer, е научно известен като силденафил цитрат. В тази статия ще се фокусираме върху различните марки и продукти, които предлагат силденафил цитрат, и ще опитаме да отговорим на въпроса "Коя е най-добрата Виагра?"

прочети още

16 февруари 2024 Силденафил или Тадалафил - Кое е по-добре и за кого?

Силденафил и Тадалафил се открояват като два от най-известните секс стимуланти, които обещават подобряване на сексуалното изживяване. Силденафил, популярен под търговското наименование Виагра, и тадалафил, известен като Циалис, са активни съставки, които играят ключова роля в управлението на сексуалната функционалност. Кое е по-добро? Прочетете статията!

прочети още

16 февруари 2024 Циалис - Странични ефекти и възможни вреди

Статията е предназначена да предостави цялостна информация за страничните ефекти на Циалис, която ще помогне на читателите да направят информиран избор относно употребата на този лекарствен продукт, като същевременно се минимизират рисковете и се оптимизира сексуалното удовлетворение и здраве.

прочети още

16 февруари 2024 Мнение за Тадалафил - Иван Георгиев споделя...

В тази статия ви представяме един малко по-различен разговор. Наш гост е Иван Георгиев, 63 годишен мъж от Стара Загора, редовен клиент през последните месеци. Той избра Тадалафил - популярно лекарство за подобряване на еректилната функция. Иван е използвал този продукт през последните 5 месеца и днес ще ни сподели своя опит.

прочети още

15 февруари 2024 От къде да си купя Циалис? - Ръководство

В търсенето на надежден източник за покупка на Циалис, мнозина се изправят пред предизвикателството да намерят оригинални и висококачествени продукти. В този контекст, Anabolic.bg се изявява като вашият доверен партньор, предлагайки гарантирано оригинални Циалис таблетки и Циалис желе. Нашата репутация, надеждност и качество ни позволява да бъдем вашият бърз отговор на въпроса откъде да си закупите този продукт.

прочети още

15 февруари 2024 Мнение за Циалис - Здравко Владимиров споделя...

В тази статия ви представяме един изключително интересен и малко по-различен разговор. Наш гост е Здравко Владимиров, 51 годишен мъж от Пловдив, редовен клиент през последните месеци. Той избира Циалис - популярен медикамент за подобряване на еректилната функция. Здравко е използвал този продукт през последните 8 месеца и днес ще ни сподели своя опит без филтри и задръжки.

прочети още

15 февруари 2024 Видове Циалис и Дозировка: Плюсове и минуси

В тази статия ще разгледаме различните видове Циалис и формите им на прием, както и ще обсъдим плюсовете и минусите на всяка от тях. Циалис е секс стимулант, който може да подобри сексуалната функция и да увеличи сексуалното удоволствие чрез подпомагане на здрава и дълготрайна ерекция. В настоящото изложение ще се фокусираме на различните дозировки на тадалафил, което е активната съставка в Циалис, както и на формите на прием - таблетки и желе. Ще проучим как действа тадалафилът и ще разгледаме най-често задаваните въпроси относно дозирането и безопасността на Циалис.

прочети още

14 февруари 2024 Сравнение: Циалис или Виагра - Кое е по-добро и за кого?

Когато говорим за секс стимуланти, не може без да споменем двата най-известни представители: Виагра и Циалис. Виагра, известна още като силденафил, превзе пазара в края на 90-те години, като обещание за възвръщане на сексуалната мощ и увереност. Циалис или тадалафил, се появи малко по-късно, предлагайки алтернативно решение с обещание за по-дълготрайно действие. Въпреки че и двата продукта служат за подобряване на сексуалното преживяване, те имат своите уникални характеристики и механизми на действие.

прочети още

14 февруари 2024 Камагра - Странични ефекти и възможни вреди

При употребата на Камагра, някои от най-често срещаните странични ефекти включват, но не се ограничават до, главоболие, зачервяване на лицето, диспепсия и назална конгестия. Въпреки че тези ефекти са обикновено леки до умерени и временни, съществуват и други, по-сериозни реакции като замъглено зрение, световъртеж, чувствителност към светлина и, в изключително редки случаи, продължителна и болезнена ерекция, която може да изисква медицинска намеса.

прочети още

14 февруари 2024 Камагра - Същност, действие и ефект

Търсите ли по-добро сексуално стимулиране? Ако да, то тогава Камагра трябва заема специално място във вашият избор. Но какво представлява този продукт, как действа и какви са неговите ефекти? Нека разгледаме по-подробно, като обърнем внимание на детайлите и спецификите на този продукт.

прочети още

13 февруари 2024 Камагра - Прием и инструкции за употреба (всички видове)

Камагра е известна като един от най-популярните секс стимуланти на пазара, предлагащ разнообразие от форми за удовлетворение на различни предпочитания. Важно е обаче да се подчертае, че правилният прием и спазването на инструкциите са от ключово значение за безопасното и ефективно използване на продукта. В тази статия ще разгледаме основните насоки за употребата на Камагра.

прочети още

13 февруари 2024 Различни форми на Камагра: Плюсове и минуси на формите

Камагра, позната на мнозина като ключ към нови измерения на сексуалното удовлетворение, предлага своето активно вещество в различни форми. Но как да разберем коя от тях би ни подхождала най-добре? В тази статия ще разгледаме три основни варианта: оралния гел, филмираните таблетки и разтворимите таблетки, като акцентираме на тяхната уникалност, предимства и как те могат да обогатят сексуалния ни живот.

прочети още

13 февруари 2024 Сравнение: Виагра или Вилитра - Кое е по-добро и за кого?

В съвременната ера, където качеството на сексуалния живот играе значителна роля, Вилитра и Виагра се открояват.  Те предлагат обещанието за подобрение на сексуалната функция и удовлетворение, но по различни пътища, поради уникалните си активни съставки и механизми на действие. В тази статия ще разгледаме задълбочено тези разлики, като предоставим детайлна информация за помощ на потребителите при избора между тези два популярни варианта.

прочети още

13 февруари 2024 Сравнение: Камагра или Циалис - Кое е по-добро и за кого?

В света на сексуалното здраве, Камагра и Циалис се нареждат сред предпочитаните сексуални стимуланти, предлагащи решения за подобряване на сексуалното представяне и удовлетворение. Въпреки че и двете са популярни сред потребителите, те имат различни активни съставки, механизъм на действие и характеристики, които могат да влияят на тяхната подходящост за различни индивиди.

прочети още

13 февруари 2024 Сравнение: Камагра или Виагра - Кое е по-добро?

В света на съвременните решения за сексуално здраве, Камагра и Виагра се изявяват като два водещи продукта, предназначени да подобрят сексуалната функция и удовлетвореност. Несъмнено, тези продукти са привлекли вниманието на мнозина благодарение на своята ефективност в борбата с предизвикателствата в интимния живот. Въпреки че се основават на сходни принципи на действие, разликите между тях са достатъчни, за да повлияят на избора на потребителите, като вземат предвид индивидуалните им нужди и предпочитания.

прочети още

7 февруари 2024 Ипаморелин за отслабване - Действие и прием

Ипаморелин е предмет на все по-голям интерес в сферата на отслабването и фитнеса, благодарение на своите уникални свойства да стимулира секрецията на растежен хормон без значителни странични ефекти. Тази статия разглежда как Ипаморелин може да бъде използван като мощен инструмент в борбата с излишните килограми. Употребата на Ипаморелин в контекста на отслабване се основава на неговата способност да регулира и подобрява метаболитните функции чрез стимулиране на секрецията на растежен хормон (GH).

прочети още

7 февруари 2024 Ипаморелин - Мнение и отзив от доволен клиент

Ипаморелин, едно от най-обсъжданите имена в света на пептидите, представлява революция в областта на медицината и спорта, предлагайки безпрецедентни възможности за подобряване на здравето и физическата форма. Йоан Тодоров споделя своя опит, положителни резултати и как се е справил с единствения страничен ефект, който е изпитал - задържане на вода.

прочети още

6 февруари 2024 Ипаморелин - Странични ефекти, вреди и рискове (2024)

Ипаморелин е синтетичен пептид, който се използва за стимулиране на секрецията на растежен хормон (GH), предлагайки обещаващи ползи за увеличаване на мускулната маса, намаляване на мазнините и подобряване на общото благосъстояние и антиейджинг ефекти. Въпреки своите ползи, потребителите трябва да бъдат наясно с възможните странични ефекти и рискове, свързани с неговата употреба.

прочети още

6 февруари 2024 Ипаморелин - Същност, действие/ефект и прием (2024)

Ипаморелин е пептид, който през последните години набира изключителна популярност в света на медицината и спорта. Този агонист на грелиновия рецептор е прочут със своите антиейджинг свойства и възможността да се използва като част от терапия за повишаване на производителността.

прочети още

24 януари 2024 Хормон на растежа - Странични ефекти

Хормонът на растежа (HGH) се използва широко в спорта и медицината заради своите ползи за подобряване на физическата производителност и подпомагане на възстановяването след травми. Въпреки многобройните ползи, HGH не е без странични ефекти.

прочети още

18 януари 2024 Виагра за жени - Има ли такова нещо?

Има ли Виагра за жени? - Не, не съществува директен аналог на Виагра за жени. Терминът "Виагра за жени" често се използва с маркетингови и търговски цели.

прочети още

11 януари 2024 Най-добрите анаболни стероиди за релеф

В стремежа към перфектната физика, анаболните стероиди играят ключова роля за много спортисти и ентусиасти в областта на фитнеса и бодибилдинга. Научете повече кои са най-добрите анаболни стероиди за релеф.

прочети още

4 януари 2024 Къде се продава Камагра? Как да си купя Камагра?

Къде се продава Камагра? Камагра е продукт, който можете да намерите в магазина Anabolic.bg, в категория "Секс стимуланти". В нашия онлайн магазин ще намерите различни видове секс стимуланти, включително и различни видове Камагра. Как да си купя Камагра? Процесът на закупуване е доста прост. Първо, трябва да посетите уебсайта Anabolic.bg и да разгледате в раздела "Секс стимуланти". Там ще откриете разнообразие от продукти, включително Камагра. След като изберете желания продукт, можете да преминете към процеса на поръчка, следвайки инструкциите на сайта.

прочети още

13 декември 2023 Прегнил - Същност, действие, ефект и прием

В тази статия разглеждаме употребата на Прегнил сред фитнес ентусиасти и потребители на анаболни стероиди, подчертавайки неговите хормонални ефекти и потенциални ползи. Обсъждаме и свързаните с него странични ефекти и необходимостта от строг медицински контрол при употребата му.

прочети още

12 декември 2023 Провирон (Proviron) на Bayer - Мнение и личен опит

В тази статия ще намерите интервю с Кристиян Петров, който ще сподели своя опит с Провирон, продукт на Bayer. Тук той споделя защо избра този стероид, какво постигна с него и какви са плюсовете и минусите от неговата употреба. Целта ни е да ви дадем ясна и точна информация за този продукт от първа ръка.

прочети още

28 ноември 2023 Циалис или Левитра? - Прилики и разлики

За много мъже разликата между "Циалис" и "Левитра" не е ясна. А именно този избор може да има значително влияние върху тяхното сексуално здраве и представяне. В тази статия ще разгледаме подробно както общите характеристики, така и различията между "Циалис" и "Левитра", като целим да предоставим ясна и обективна информация, която да помогне на читателя да направи информиран избор.

прочети още

27 ноември 2023 Кленбутерол - Същност, действие/ефект и прием

Какво е Кленбутерол? Кратък отговор: Кленбутерол е бета-2 адренергичен агонист, химична му формула е C12H18CI2N2O. Във фитнес индустрията се използва за стимулиране на метаболизма и подпомагане на изгарянето на мазнини при спортисти и културисти.

прочети още

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още