Какво са анаболите?

20 септември 2019
Какво са анаболите?

Истинското наименование на анаболите е Анаболно-андрогенни стероиди. Но за удобство ние ги наричаме накратко, стероиди или анаболни стероиди.

Анаболно-андрогенните стероиди са разработени в много далечната 1930 година. Докато в началото те са били използвани единствено за медицински цели, то в момента те вече са част от жинота на много атлети за повишаването на спортните им постижения.

 

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хормони, наречени андрогени.

 

Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи. Анаболите се произвеждат в орална и в инжекционна форма. По-специално, анаболите са синтетично произведени да действат като мъжки хормон тестостерон. Тестостерона има основа 17-въглерода, като неговата репликация - анаболен стероид е кредитирана за насърчаване на растежа на скулетните мускули и развитието на мъжките полови белези. Той има андрогеннен и анаболни ефект в човешкия организам. функциите на тестостерона включват увеличаване на брая на червените кръвни телца, подобрява отлагане на калций в костите, уголемяване на мускулите, повишаване окосмяването, удебеляване на гласните струни,както и растеж и развиване на простатните жлези.

Жените също имат известно количество тестостерон в телата си, но в много малки количества че истинските ефекти на тестостерона не са забелязват. Анаболите са разработени за лечение на състоя при мъжете като хипогонадизъм (това е когато тестесите не произвеждат достатачно тестостерон за нормалния разтеж, развитие и сексуална функция), някои случаи на импотенстност, намалена мускулна маса в следствие на спин, или хив, рак или друго инфециозни заболявания. Чрез експерименти в лабораторни условия, учените намират, че анаболите биха могли да улеснят растежа и развитеието на скелетната мускулатура и повишаване на физическите възможности на индивида. С това започва и разработките на специални програми от различни правителства за насърчаване употребата на анаболи от състезатели по цял свят с цел по-добро представяне на състезания. От тогава са разработени над 100 вида анаболни стероиди. Докато първоначално анаболите са били създадени за мъжки свързани нередности, сега те са се превърнали в част от ежедневието на милиони спортисти по цял свят.

 

 Анаболно-андрогенни стероиди за спортисти

 

Анаболно-андрогенни стероиди (AAS)

 

Анаболни стероиди , също известни като анаболни-андрогенни стероиди ( AAS ), са андрогени стероиди, които включват андрогени, като тестостерон , както и синтетичен андрогени, които са структурно свързани и имат подобни ефекти на тестостерон. Те са анаболни и повишават протеина в клетките , особено в скелетните мускули , а също така имат различни степени на андрогенни  ефекти, включително индукция на развитието и поддържането на мъжките полови органи, растежа на косата и космите на  тялото . Думата анаболизъм , отнасяща се до анаболизам , идва от гръцкия , "това, което се изхвърля, могила". Андрогените или AAS са един от трите вида агонисти на половите хормони , а другите са естроген като естрадиол и .

AAS се синтезират през 30-те години на миналия век и сега се използват терапевтично в медицината, за да стимулират растежа на мускулите и апетита , да предизвикат мъжки разтеж и да третират хронични условия на болести като рак и спин . В  Американски колеж по спортна медицина признава, че ААС, в присъствието на подходяща диета, може да допринесе за увеличение на телесното тегло, често като мускулна маса се увеличава и че печалбите в Мускулната сила постигната чрез висока интензивност упражнения и правилното хранене могат да бъдат допълнително увеличени чрез използването на AAS при някои атлети.

 

Анаболни стероиди - Странични ефекти и рискове за здравето

 

 Анаболните стеориди и техните странични ефекти

 

Здравните рискове могат да бъдат предизвикани от продължителна употреба или от прекомерни дози на AAS.  Тези ефекти включват вредни промени в холестеролните нива (повишен липопротеин с ниска плутност и намалява липопротеините с висока плутност ), акне , високо кръвно налягане , увреждане на черния дроб (предимно с орално AAS) и опасни промени в структурата на лявата камера на сърцето. Условията, отнасящи се до хормоналните дисбаланси като генекомастия и намаляване на тестикулярния размер , също могат да бъдат причинени от AAS.

 

Анаболни стероиди в спорта

 

Употреби на AAS в спорта , състзателите и културизма като лекарства за подобряване на  представянето са противоречиви поради техните неблагоприятни ефекти и потенциала да получат несправедливо предимство при физическите състезания. Тяхната употреба е посочена като допинг и е забранена от повечето големи спортни организации. В продължение на много години AAS са най-често откритите допингови вещества в лабораториите, сертифицирани от МИК. В страни, в които AAS са контролирани вещества  , често има черен пазар  в който се използват нелегално контрабандни, незаконно произведени или дори фалшифицирани лекарства  се продават на потребителите по цял свят.

 • Стимулиране на костен мозък: В продължение на десетилетия AAS бяха основата на терапията за хипопластични анемии поради левкемия  или бъбречна недостатъчност , особено апластична анемия.
 • Стимулиране на растежа : AAS може да се използва от педиатрични ендокринолози  за лечение на деца с забавен разтеж . Наличието на синтетичен хормон на разтежа , което има по-малко странични ефекти, го прави второстепенен анабол.
 • Стимулиране на апетита и запазване и увеличаване на мускулната маса : AAS са давани на хора с хронични или тежки заболявания като рак и спин и други.
 • Стимулиране на постно телесната маса и предотвратяване на костна загоба при възрастни мъже, както показват някои проучвания. Въпреки това, плацебо-контролирано проучване на ниски дози добавки тестостерон при възрастни мъже с ниски нива на тестостерон от 2006 г. не намери полза на телесния състав, физическа издръжливост, инсулиновата чувствителност или качество на живот.
 • Превенция или лечение на остеопороза при  жени в менопалза . Нандролон деканол е одобрен за тази употреба. Въпреки че са били посочени за тази индикация, Анаболните стеройди се използвали много малко за тази цел поради техните вирилизиращи странични ефекти.
 • Повишаване на тегото след операция или физическа травма , по време на хронична инфекция или в контекста на необяснима загуба на тегло и други.
 • Противодействие на катаболитния ефект на дългосрочната кортикостероидна  терапия.
 • Oxandrolone подобрява както краткосрочните, така и дългосрочните резултати при хора, които се възстановяват от тежки травми и е добре доказано като безопасно лечение на това показание.
 • Лечение на идиопатичен малък ръст , наследствен ангиоедем ,алкохолен хепатит и хипогонадизъм.
 • Methyltestosterone се използва при лечение на закъснял побертет , хипогонадизъм , крипторхидизъм и еректилна дисфункция при мъже, и по-ниски дози за лечение на симптомите на менопаузата (специално за остеопороза , горещи вълни и за увеличаване на либидото и енергия ,следродилна болка в гърдите и хиперемия и рак на гърдата при жените.

 

Андрогенни анаболни стероиди

 

Анаболни стероиди - андрогенни анаболни стероиди

 

 • Андрогенна замистителна терапия при мъже с ниски нива на тестостерон също е ефективен при подобряването на либидото при възрастни мъже.
 • Индукция на мъжкия пубертет : Андрогените се дават на много момчета, затруднени от крайно забавяне на пубертета . Тестостеронът вече е почти единственият андроген, използван за тази цел и е доказано, че увеличава височината, теглото и масата без мазнини при момчетата със забавен пубертет.
 • Маскулинизираща хормонална терапия за транссексуални мъже , други трансмаскулини и интерсексуални  хора чрез продуциране на мъжки вторични сексуални характеристики, като удебеляване на гласа , увеличаване на костната и мускулната маса, космите на лицето и тялото и промени като облекчаване на дисфорията на пола и повишено сексуално желание.

 

Други

 

 • Лечение на рак на гърдите при жени, въпреки че те са много рядко използвани за тази цел поради техните забележими вирулизиращи странични ефекти.
 • В ниски дози като компонент на хормоналната терапия при постменопаузали и транссексуални жени, например за повишаване на енергия , благосъстоянието , либидото и качеството на живот , както и за намаляване на горещите вълни . За целта обикновено се използва тестостерон, въпреки че се използва и метилтестостерон.
 • Мъжка хормонална контрацепция - понастоящем експериментални, но потенциални за използване като ефективни, безопасни, надеждни и обратими мъжки контрацептиви.

 

Подобряване на ефективността при aнаболите

 

 Анаболни стероиди - подсилване на ефекта

 

Многобройни флакони Анаболни стероиди

 

Повечето потребители на стероиди не са професионални спортисти. В Съединените щати между 1 и 3 милиона души (1% от населението) смятат, че са използвали Анаболи. Проучванията в Съединените щати показват, че потребителите на Анаболни стероиди обикновено са хетеросексуални мъже със средна възраст от около 25 години, които са неконкурентни бодибилдъри и не-спортисти и използват лекарствата за козметични цели , напомпване и изчистване на мускулната маса. Сред 12- до 17-годишните момчета, употребата на стероиди и подобни наркотици е скочила с 25% от 1999 г. до 2005 г., като 20% казват, че ги използват по-скоро за външен вид, отколкото за спорт, проучване на застрахователя Blue Cross Blue Shield "(Eisenhauer) Друго проучване установи, че немедицинското използване на Анаболни Стероиди сред студентите е било или е по-малко от 1%.Според едно неотдавнашно проучване, 78.4% от стероидите са неконкурентни културисти и чуждестранни спортисти, а около 13% са съобщили за опасни инжекционни практики, като например повторно използване на игли, споделяне на игли и споделяне многодозови флакони, макар проучване от 2007 че споделянето на игли е изключително необичайно сред индивидите, използващи Анаболи за немедицински цели, по-малко от 1%.

 

74% от потребителите на анаболни стероиди имат висше образование

 

Друго проучване през 2007 г. установи, че 74% от немедицинските потребители на Анаболни стероиди са имали висше образование и повече са завършили колеж, а по-малко не са успели да завършат средното си образование, отколкото се очаква от общото население. Същото проучване установи, че лицата, използващи Анаболи за немедицински цели, са имали по-висок процент на заетост и по-висок доход на домакинствата в сравнение с общото население. Потребителите на Анаболни стероиди са склонни да изследват лекарствата, които приемат повече от други потребители на контролирани вещества; обаче, основните източници, консултирани от потребителите на стероиди, включват приятели, немедицински наръчници, интернет форуми, блогове и фитнес списания, които могат да предоставят съмнителна или неточна информация.

Потребителите на Анаболни Стероиди са склонни да бъдат недоволни от представянето на анаболите като смъртоносна в медиите и политиката което до голяма степен не е вярно. Според едно проучване, потребителите на Анаболи също не се доверяват на лекарите си, а в повече от 56% не са разкрили използването на Анаболи от лекарите си. Друго проучване през 2007 г. има подобни резултати, показвайки, че въпреки че 66% от лицата, използващи Анаболи за немедицински цели, са склонни да търсят медицинско наблюдение за употребата на стероиди, 55% нямат доверие в лекаря си, 90% познанията на общността за немедицинско използване на Анаболни стероиди липсват и 99% смятат, че обществеността има преувеличена представа за страничните ефекти от употребата на Анаболи. Неотдавна проучване също така показа, че дългосрочните потребители на Анаболни стероиди са по-склонни да имат симптоми на мускулна дисфункция и също показа по-силна подкрепа на по-конвенционалните мъжки .  Неотдавна проучване в Journal of Health Psychology показа, че много потребители вярват, че стероидите, използвани с умереност, са безопасни.

Анаболните стрероиди са били използвани от мъже и жени в много различни видове професионални спортове, за да постигнат конкурентно предимство или да съдействат за възстановяване от наранявания. Тези спортове включват бодибилдинг ,вдигане на тежести ,силов трибой и други като ,колоездене ,бейзбол ,борба ,смесени бойни изкуства , бокс , футбол и крикет , Такова използване е забранено от правилата на ръководните органи на повечето спортове. Използването на Анаболни стероиди се осъществява сред подрастващите, особено от тези, които участват в състезателни спортове. Предполага се, че разпространението на употреба сред учениците от средните училища в САЩ може да достигне до 27%. Мъжките ученици са използвали Анаболни стероиди по-често от студентите и средно тези, които са участвали в спорта, са използвали стероиди по-често от тези, които не са.

 

Налични формуляри

 

Анаболите са били използвани най-често в медицината. Тестостерон и неговите многобройни естрогени препарати (но най-често тестостерон депо , тестостерон енантат , тестостерон ципионат и тестостерон пропионат) нандролон естрогени (обикновено нандролон дека дураболин и нандролон нандролон фенпропионат ),  станозолол , и метан (метандростенолон). Други, които също са налични и са използвани често, но в по-малка степен включват метил тестостерон , оксандролон (анавар) ,  и оксиметолон , както и дростанолон пропионат (дромостанололон пропионат), Метенолон (метиландростенолонови) естери (по-специално метенолон ацетат и метенолон енант ) и флуоксиместерон . Дихидротестостерон (DHT), познат като атростанолон или станолон, когато се използва медицински, и неговите естери също са забележими, въпреки че те не се използват широко в медицината.  Boldenone undecylenate и trenbolone acetate се използват и във ветеринарната медицина.

Дизайнерските анаболни стероиди  които не са били одобрени и пуснати на пазара за медицинска употреба, но са били разпространени чрез черния пазар. Примерите за забележителни дизайнерски стероиди вклучват тестостерон (дихидробролденон),метастанон , тренболон енант , дезоксиметилтестостерон , тетрахидрогестринон и метилсулфонил .

 

Флакон с инжектируем тестостерон ципионат !!

 

Има четири общи форми, в които се прилагат анаболите:

 • орални хапчета;
 • инжектируеми стероиди;
 • кремове / гелове за локално приложение;
 • и кожни петна. 

Оралното приложение е най-удобно.

Тестостеронът, приеман през устата, бързо се абсорбира, но до голяма степен се превръща в неактивни метаболити и само около една шеста се предлага в активна форма. За да бъдат достатъчно активни, когато се прилагат през устата, тестостероновите производни се алкилират в позиция 17а, например метилтестостерон и флуоксиместерон . Тази модификация намалява способността на черния дроб да разгражда тези съединения, преди да достигнат системното кръвообращение.

 

Тестостеронът може да се прилага парентерално

 

 

 Но има по-неравномерно удължено време на абсорбция и по-голяма активност в мускулите в енентатна , ундеканоат или ципионат на естерна форма. Тези производни се хидролизират, за да се освободи свободен тестостерон в мястото на инжектиране; скоростта на абсорбция (и по този начин схема на инжектиране) варира между различните естери, но медицинските инжекции обикновено се извършват навсякъде между полу-седмично до веднъж на 12 седмици. По-честа схема може да е желателна, за да се поддържа по-постоянно ниво на хормон в системата. Инжектиращите стероиди обикновено се прилагат в мускулите, а не във вената, за да се избегнат внезапни промени в количеството на лекарството в кръвния поток. Освен това, тъй като етеризираният тестостерон се разтваря в масло, интравенозната инжекция има потенциала да причини опасна емболия (съсирек) в кръвта.

 

Трансдермални пластири(адхезивните лепенки, поставени върху кожата)

 

Те също могат да се използват за доставяне на постоянна доза през кожата и в кръвния поток. Кремове и гелове, съдържащи тестостерон, които се прилагат ежедневно върху кожата също са на разположение, но абсорбцията е неефективна (приблизително 10%, варираща между отделните индивиди) и тези лечения са склонни да бъдат по-скъпи. Хората, които са особено физически активни и / или се къпят често, може да не са добри кандидати, тъй като лекарството може да бъде измито и може да отнеме до шест часа, за да се абсорбира напълно. Съществува и риск интимният партньор или дете да влезе в контакт с мястото на приложение и по невнимание да се подложи на себе си; децата и жените са много чувствителни към тестостерона и могат да страдат от нежелана мъжественост и последици за здравето дори от малки дози.

Традиционните начини на прилагане нямат диференцирани ефекти върху ефикасността на лекарството. Изследванията показват, че анаболните свойства на Анаболни стероиди са сравнително сходни въпреки разликите във фармакокинетичните принципи, като метаболизъм при първо преминаване. Орално достъпните форми на анаболите обаче могат да причинят леки увреждане на черния дроб във високи дози. 

 

Физиологични при Анаболите 

 

В зависимост от продължителността на злоупотребата с анаболи има вероятност имунната система да бъде повредена. Повечето от тези нежелани реакции са зависими от дозата, като най-честите са повишеното кръвно налягане , особено при тези с предшестваща хипертония . В допълнение към морфологичните промени на сърцето, които могат да доведат до необратима промяна на сърдечно-съдовата неефективност.

Установено е, че анаболните стероиди променят тестовете за кръвна захар на кръвта и глюкозния толеранс.  Анаболите като тестостерон също увеличават риска от сърдечно-съдови увреждания или артериална болест . Акнето е доста често срещано при приема на анаболни стериди потребителите, най-вече поради стимулиране на мастните жлези с повишени нива на тестостерон. Превръщането на тестостерона в ДХТ може да ускори темпа на преждевременно оплешивяване при мъжките генетично предразположени, но самият тестостерон може да доведе до плешивост при жените.

Редица сериозни нежелани реакции могат да настъпят, ако подрастващите използват в големи количества анаболни стероиди. Например, анаболите може преждевременно да спре удължаването на костите (преждевременно епифиално сливане чрез повишени нива на естрогенните), което води до застой . Другите ефекти включват, но не се ограничават до ускорено костно развиеане , повишена честота и продължителност на ерекцията и преждевременно сексуално развитие.

 

Механизъм на действие на анаболите

 

 
Човешкият андрогенен рецептор , свързан с тестостерон . Протеинът е показан като лентова диаграма в червено, зелено и синьо, като стероидът е показан в бяло.

На фармакодинамиката на анаболите са за разлика от пептиди, хормони. Водоразтворимите пептидни хормони не могат да проникнат в мембраната  на мастните клетки и само индиректно да повлияят на ядрото на целевите клетки чрез взаимодействието им с повърхностните рецептори на клетката . Въпреки това, като мастноразтворими хормони, анаболите са пропускливи за мембраната и влияят върху ядрото на клетките чрез директно действие. Фармакодинамичното действие на стероидите започва, когато екзогенният хормон прониква в мембраната на целевата клетка и се свързва с андрогенните рецептори (AR), разположен вцитоплазмата от тази клетка. Оттам, комбинираният хормон-рецептор дифундира в ядрото, където или той променя експресията  на гените или активира процеси, които изпращат сигнали до други части на клетката. Различни видове анаболи се свързват с AAR с различни афинитети , в зависимост от тяхната химична структура.  Някои анаболни стероиди като метандинон се свързват слабо с този рецептор , но все още проявяват AR-медиирани ефекти . Причината за това несъответствие не е известна. 

Ефектът на анаболните стероиди на мускулната маса е причинена в поне два начина: Първо, те увеличават производството на протеини ; второ, намаляват времето за възстановяване, като блокират ефектите на стресовия хормон (кортизол) върху мускулната тъкан, така че катаболизмът  на мускулите е значително намален. Предполага се , че това намаление на разграждането на мускулите може да възникне чрез анаболно инхибиране на действието на други стероидни хормони, наречени клюкокортикоиди , които стимулират разграждането на мускулите. Анаболните стероиди също засяга броя на клетките, които се развиват в клетки за съхранение на мазнини, като вместо това се предпочита клетъчната диференциация в мускулните клетки. Анаболните  може също да намалят мазнините чрез увеличаване на базовата метаболитна скорост (BMR), тъй като увеличаването на мускулната маса увеличава BMR

 

Андрогенни ефекти от анаболите

 

Някои примери за анаболните ефекти на тези хормони са повишен протеинов синтез от аминокиселините , повишен апетит при приема на повечето анаболи, повишена костна ремоделизация и растеж и стимулиране на костия мозък  , което увеличава производството на червени кръвни тела . Чрез редица механизми анаболните стероиди стимулират образуването на мускулни клетки и по този начин предизвиква увеличаване на размера на човешките мускули . Както подсказва името им, анаболите имат два различни, но припокриващи се типа ефекти: анаболни , което означава, че те насърчават анаболизма (клетъчен растеж) и андрогенни (или вирилизинг ), което означава, че те засягат развитието и поддържането на силни характеристики.

Андрогенните ефекти на анаболните стероиди са многобройни. В зависимост от продължителността на употреба, страничните ефекти на стероида могат да бъдат необратими. Наблюдаваните процеси включват укосмяване, производство на мастна жлеза и сексуалност (особено при развитие на фетуса). Някои примери за вирилизиращи ефекти са растеж на клитора при жените и на пениса  при мъжки-деца (размер на възрастен не се променя при приема на стероиди), повишена гласните връзки размер, повишено либидото , подтискане на половия хормон , и нарушено производството на сперматозоиди (при прием на големи количества) . Ефектите върху жените включват задълбочаване на гласа, растежа на космите на лицето и евентуално намаляване на размера на гърдите. Мъжете могат да развият уголемяване на гръдната тъкан, известна като гинекомастия, атрофия на тестисите и намален брой на сперматозоидите.

Стероидите са липиди, характерен за които е въглероден скелет от четири съединени пръстена. Различните стероиди се различават по функционалните групи (тяхното действие), свързани с тези пръстени. В растенията и животните са открити стотици различни стероиди а и не само там. Най-важната им функция в повечето живи организми е на хормони.

 

Стероиден скелет. Въглеродите с номера, по-големи от 17алфа могат да отсъстват.

 

 

В човешката физиология и медицина най-важни стероиди са холестеролът, стероидните хормони и техните прекурсори и метаболити.

В разговорната реч терминът „стероид“ в специфични контексти често се използва в по-ограничен смисъл и най често препарат за покачване на мускулна маса сила и прочие. Например в обиковената медицинска употреба от неендокринолози „стероид“ обикновено означава кортикостероид и почти винаги глюкокортикоид. В областта на спорта „стероид“ обикновено означава анаболен стероид който спомага за поккачване на мускулна маса, покачване на мускулатурата и още куп полезни и не толкова полезни промени в тялото на атлетите.

Холестеролът е важен стероиден алкохол, тъй като е широкоразпорстранена съставка на животинските клетъчни мембрани. Високи нива на холестерол обаче могат да причинят различни болести и болестни състояния, като например атеросклероза. Повечето други стероиди се синтезират от холестерол. Освен това, различни хормони, между които половите хормони при гръбначните, са стероиди, получени от холестерол.

Има различни специфични категории стероиди като:

 • Анаболни стероиди — използват се от спортистите за подобряване на постиженията.
 • Полови хормони — андрогени, естрогени и прогестагени.
 • Прохормони — прекурсори на същинските стероидни хормони. Произвеждат се от кората на надбъбречните жлези и имат действие по-слабо, но подобно на стероидните хормони. Част от тях се преработва в стероидни хормони, а другата действа самостоятелно. Произвеждат се са от компаниите за добавки за културистипоради забраната за ползване на анаболни стероиди в някои страни. Страничните ефекти са същите, но очаквания анаболен ефект — не.
 • Фитостероли — стероиди, срещани естествено при растенията.

Анаболните Стероиди, хормони осъществяват физиологичните си ефекти чрез свързване с рецепторни белтъци за стероидни хормони. Свързването на стероидните хормони с техните рецептори предизвиква промяна в генната транскрипция и функционирането на клетките.

КАКВО Е  Тестостерон Суспензия-

Прочети още за Анаболите

 

Химическа структура на Тестостерон Суспензия е анаболен стероид на водна основа със състав тестостерон (съдържа етер - C19H28O2 формула). Поради факта, че тестостерона е слабо разтворим във вода стероида се утаява на дъното на флакона или ампулата. Преди употреба винаги трябва да се разклаща. В литературата този стероид е описан като най-бързо разтворимия в човешкия организам препарат, който стои в тялото не повече от 10 часа.

 

История Тестостерон Суспензия

 

Добре известен факт е, че тестисите са отговорни за мъжките полови характеристики и поведение то на мъжа, но през 1849 г., учените определят напълно механизма на тези процеси. Немският учен Арнолд Адолф Бертхолд установява, че тестисите секретират някаква неизвестна субстанция в кръвния поток.

Десетилетия по-късно френски физиолог Chralz Edouard Brown-Sequard, основател на съвременните изследвания на хормони се опитва да разграничи това вещество от концентрирания екстракт, който се получава от тестисите на морски свинчета и кучета. Той вярва, че инжектирането на екстракта повлиява на увеличението на физическа сила и умствените способности при хората.

През 1889 г., при хормонални изследвания на Brown-Sequard изобретява елексир (съдържащ известно количество андрогени), който започва да се приема от много тогавашни спортисти за увеличаване на физическите характеристики. В следващите 20 години, учените многократно наблюдават доказателства за андрогенни ефекти на екстракти от тестисите на животните.

През 1927 г., в Университета по химия в Чикаго професор Фред Кох и Лемуел Макгрее индефицират 20 мг от това вещество в тестисите на бик. Също така този екстракт е индефициран повторно при свине, петли и плъхове.

 

Начин на действие

 

Тестостеронът - основния мъжки андроген в организма, произвежда се главно от тестисите и надбъбречната кора. Тестостеронът се произвежда още в развитието на плода, в ранна детска възраст и в пубертета засяга образуването на мъжките характеристики, и освен това подкрепя андрогенната функция на мъжкия фенотип. В допълнение, тестостерон регулира метаболитните процеси в кожата, костите, мускулите, бъбреците, костния мозък, черния дроб и централната нервна система. Принципът на действие на тестостерона зависи от целевия орган (например, семенните мехурчета на простатата, епидидима) или протеино-анаболен (кости, мускули, кръвоносната система, черния дроб, бъбреци). В някои органи тестостерон започва да действа като естрадиол и след това се свързва с естрогенните рецептори в ядрата на клетките-мишени (например: мастна тъкан, хипофиза, мозъка, тестисите или костите).

Липсата на тестостерон в организма е причината за болеста - мъжки хипогонадизъм, които признаци са: ниски нива на тестостерон в серума, импотентност, намалено либидо, умора, депресивно настроение, недоразвитост или регресия на вторични полови белези, повишен риск от остеопороза.

 

Стероиден профил на Тестостерон Суспензия

 • Активно вещество: 24 часа (полуживот 5,6 часа)
 • Класификация: анаболен стероид / андрогенен произход
 • Начин на приложение: инжектиране
 • Дозировка: Мъже 100-300 мг / ден (жени обикновено не го използват)
 • Акне: Да
 • Задържане на вода: Да
 • Високо кръвно налягане: Да
 • Хепатотоксичност: Висока
 • Ароматаза: Висока
 • DHT (дихидротестостерон) преобразуване: да
 • Намаляване функция HPTA (производство на тестостерон): Да
 • Анаболна дейност (100%) андрогенна активност (100%)
 • време за откриване - няколко седмици (при спектроскопия и газова хроматография) (полуживот: приблизително 48 часа)

 

Ефекти от тестостерон суспензия

 • Той притежава бърз полуживот
 • Усещане на анаболен ефект още след първото инжектиране
 • Силно влияе на растежа на мускулна маса
 • Голям ефект от изгаряне на мазнини
 • Бързо възстановяване на мускулите след интензивни тренировки
 • Бързо увеличаване на силовите характеристики
 • Повишава либидото (по време на приложение)

   

Как се използва тестостерон суспензия?

 

Най-често се употребява по класическата схема 50 - 100мг през ден или преди състезанието в същата доза всеки ден 50-100мг. Препоръчително е да не забравяте и употребата на анти-естрогени (анастрозол, екземестан, тамоксифен, провирон).

В различните спортове дозите могат да достигнат 100-200 мг на ден или 1000 мг на седмица. По-големи дози от лекарството не са препоръчителни, за да се избегне появата на сериозни странични ефекти, като например безплодие, гинекомастия, повишено кръвно налягане и бъбречна криза и т.н.

За жените спортистки това лекарство не се препоръчва, поради факта, че ефектът на предотвратяване на вирилизационните ефекти е невъзможно.

Лекарството се използва от професионални спортисти от всички спортове.

Тестостеронът често се комбинира в една и съща спринцовка с други анаболни агенти за намаляване на болката при инжектиране. В допълнение, с цел премахване на болката от други лекарства често се комбинира с разтвор на лидокаин или новокаин.

Тук е важно да се каже, че 100 мг тестостерон естер не е равен на 100 мг чист тестостерон. Теглото етер е включено в общия брой мг. 100 мг от тестостерон енантат са равни само на 72 мг чист тестостерон. Поради това ако един спортисти използва 400 мг енантат на седмица, той получава около 288 мг тестостерон. Това води до значително увеличение на ендогенните нива на тестостерон при мъжете, който варира от 2.5 до 11 мг на ден.

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още