Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

19 декември 2020
Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

 

Същност на HGH: Как влияе Хормонът на растежа?

 

Хормонът на растежа е важен за организма, здравето и развитието ни. Той се произвежда от хипофизата в тялото ни и при прием активира анаболните процеси. Хормонът на растежа се нарича още с имената GH, HGH и соматропин. При много хора той е в по-малки количества, поради което се налага допълнителен прием на добавки под формата на хапчета, таблетки, инжекции. При правилен прием  и правилно излизане от цикъл действието дава добри резултати за тялото, а страничните ефекти се свеждат до минимум.

 

Действие / ефект при прием на Хормон на растежа 

 

 

След прием HGH се усвоява на черния дроб и тялото вече има способността да кара клетките да растат и да се развиват. Протеиновият синтез в тялото се засилва, мускулите започват да растат, а мазнините да се топят благодарение на ензимът “липаза”. Действието на Хормона на растежа е наистина удивително, особено, ако искате да постигнете добри фитнес резултати. Внимание: Винаги следете тялото си за наличие на странични ефекти, както и проследявайте прогреса от действието на HGH / GH Ето само част от ефектите, които можете да очаквате при правилен прием:

 

 

 • Натрупва мускулна маса;
 • Изгаря телесни мазнини; 
 • Повишава либидото;
 • HGH / GH за по-здрави кости – минерализация на костите;
 • Противостареещо действие;
 • Благоприятно действа върху черния дроб;
 • Дава ни повече издръжливост и енергия за извършване на физическа активност;
 • По-добро психологическо състояние и жизнен тонус с HGH / GH;
 • Избистря съзнанието и стимулира паметта;
 • Подсилва сърдечно-съдовата система.

 

 

Признаци за липса на Хормон на растежа

 

При най-тежките и редки случаи, липсата на Хормон на растежа се диагностицира от най-ранна детска възраст – това е т.нар.  състояние хипофизарен нанизъм. При други пациенти проблемът започва да се наблюдава в пубертета, когато те “изостават” от връстниците си в своето развитие и растеж, или пък настъпва преждевременен пубертет. Друг признак за липса на  HGH / GH е липсата на менструация или ерекция, поява на проблеми с хипертонията и още.

 

Възможно е проблемът с  HGH / GH  да се констатира и при младите възрастни. Ако не отговаряте на средните норми за тегло и ръст, е възможно причината да е генна мутация. Ако наблюдавате, който и да е от тези признаци, незабавно се свържете със специалист.

 

Във фитнес средите Хормонът на растежа ( HGH / GH ) се приема изкуствено, за да подсили тялото и да обере най-големите позитиви от неговото наличие в организма. Трениращите го приемат, за да могат да постигнат по-добри физически резултати, да изглеждат по-добре и да бъдат по-силни и издръжливи.

 

Прием и цикъл с Хормон на растежа  (HGH / GH)

 

 

Моля, бъдете внимателни при прием и цикъл с Хормон на растежа. Неговото наличие в тялото е строго индивидуално спрямо организма и нуждите му. Не приемайте добавки, без да се консултирате пред това със специалист. Всяка комбинация, прием, цикъл, програма и дозировка на  HGH / GH е строго индивидуална. Следвайте персонализирана програма на прием и помнете, колкото по-голяма доза приемате, толкова по-голям е рискът от развитие на странични ефекти. При наличие на такива, моля, незабавно се консултирайте с медицинско лице. 

 

Никога не пренебрегвайте страничните действия и програмата си за излизане от цикъл! Дозите и програмата за цикъл трябва да се изготвят от професионалист!

 

Хормон на растежа за жени – прием, дозировка, комбинации

 

Най-добре е Хормонът на растежа HGH при жените да се приема само, ако жените да сигурни, че имат проблем и са извън нормите в хормонално отношение. Не е разумно да се взима като средство за сваляне на килограми, ако липсва основателна здравословна причина за приема. Дозировката и комбинациите с  HGH / GH трябва задължително да се уточнят със специалист, за да не се появяват странични ефекти. Излизането от цикъл със специална програма е задължително, за да сте здрави.

 

Повишено количество хормон на растежа HGH: Интересно е, че жените с повишено количество на хормона могат да се разпознаят по външността, обикновено те имат по-груби черти на лицето, отоци и болки, не са много подвижни, потят се повече от нормалното, а кожата е дебела и мазна. Страничните ефекти не спират дотук.

 

Дефицит на хормона на растежа HGH: При дефицит на хормона у жените има проблем е просто с ръста, но и с репродуктивните способности. Възможно е да имат проблеми със забременяването. Други проблеми са порок на сърцето, намаляване на умственото развитие и още. Страничните ефекти са много и неприятни, затова следете здравето си.

 

Добавки за увеличаване на хормона на растежа – мъже и  HGH / GH 

 

 

Сред трениращите Хормонът на растежа е известен и под името Humatrope / Хуматроп, Genotropin / Генотропин, Evogene / Евоген, Somatropin / Соматропин. Освен това се нарича и  HGH / GH, Можете да откриете тези добавки онлайн на достъпни цени в магазина на Anabolic.bg:

 

Бъдете внимателни с цикъла на прием, периода на програмата, дозировката. Консултирайте се със специалист и бъдете внимателни и в периода на излизане от цикъл. Не си позволявайте да превишавате дозите, за да не развиете странични ефекти. 

 

Как се приема Хормона на растежа?

Приемът трябва да се прави внимателно, без да се нарушава цикъла и програмата, която ви е предписана от специалист. Излизането от цикъл също трябва да се прави внимателно, за да не развиете странични ефекти. Ето няколко примерни съвети относно това как да приемате Хормона на растежа  HGH / GH. 

 

Ако приемате Хормона на растежа на инжекции (инжекционен разтвор) е добре да разреждате ампулите с вода. За целите на разреждането трябва да се използва само специална вода за инжекции, например бактерицидна вода. Около 2 мл. вода за разреждане на инжекция с една ампула би трябвало да са достатъчни. Разреждането става внимателно и бавно, като е необходимо да държи спринцовката под ъгъл така, че течността да изтече по стената на ампулата. Не разклащайте, а вместо това бавно завъртете ампулата, за да се смесят течностите. 

 

Преди да започнете инжектирането на разтвора  HGH / GH от спринцовката, се уверете, че ръцете в са чисти. Изтеглете лекарството в инсулинова спринцовка, изберете точното място (например корем) и поставете иглата под ъгъл 45 °. Никога не инжектирайте на едно и също място. Препоръчваме ви инжектирането да става внимателно и от специалист. Не прекалявайте с дозата, за да не се появят странични ефекти. Не нарушавайте цикъла и следвайте програмата на прием, предписана от специалист.

 

Излизане от цикъл с Хормона на растежа  HGH / GH 

 

Най-важното при излизане от цикъл с Хормон на растежа  HGH / GH  е да си възвърнете хормоналния баланс в тялото и да проверите дали не са се появили странични негативни действия. Направете програма на прием с комбинации  и продукти, които ще върнат баланса на хормони, холестерол и ще нормализира ситуацията ви с либидото. Трениращите посочват някои препарати за излизане от цикъл с HGH като подходящи – това са Летрозол, Достинекс, Кломифен (Кломид). Други приемат Тестостерон.

 

Странични ефекти при прием на Хормона на растежа

 

 

Страничните ефекти от GH / HGH са сериозни и не са за пренебрегване. Преди да закупите продукта, задължително се информирайте за тях. Възможните нежелани реакции и странични ефекти, които се наблюдават понякога при прием на HGH, са:

 

 • Нервни, мускулни или ставни болки;
 • Подуване на ръцете и краката от задържане на течности (оток);
 • Високи нива на холестерол;
 • Усещане за изтръпване на кожата;
 • Повишен риск от сърдечни заболявания и диабет;

Ракови тумори;

 • Проблеми с уголемяване на сърцето;
 • Ниска кръвна захар;
 • Увреждане на черния дроб;
 • Гинекомастия.

 

Напомняме ви да бъдете внимателни прецизни с дозировката, приема и действието. Винаги следвайте добра програма за излизане от цикъл и бъдете взискателни при наличие на странични ефекти. Действието на HGH зависи от самите вас.

 

Тренировки и стимулиране на Хормон на растежа вместо прием на GH

 

Соматропинът (GH / HGH) е основното вещество, което тялото използва за растеж и размножаване на клетките. Нивата са най-високи през детството, достигат пик през пубертета и като цяло намаляват след средна възраст. Съществуват обаче естествени начини за насърчаване на производството и действието му - като упражнения.

Тренировките са сред най-мощните стимуланти за производството. Физическото натоварване повишават ефекта на растежния хормон както при мъжете, така и при жените. Ендокринната система, отговорна за отделяне на соматропин, реагира на интензивността и обема на Вашата тренировка, а не на специфични упражнения. Следователно, колкото повече се натоварвате, толкова по-голяма е вероятността да предизвикате секреция на HGH. Насладете се на ефекта!

Не забравяйте, обаче, че всеки организъм има горна граница, тъй като тялото се адаптира с време. За да развият по-големи и по-силни мускули, културистите и спортистите се обръщат към провеждане на терапия със соматропин. GH е лекарствен продукт, който се прилага чрез инжектиране. Редовният прием повишава чистата мускулна маса, като в същото време понижава телесните мазнини. Не прекалявайте с дозировката, приема, следвайте добра програма за излизане от цикъл и следете за наличие на странични ефекти. Действието на HGH зависи от самите вас.

 

Правилно хранене и Хормон на растежа (GH / HGH)

 

 

Освен здравите тренировки, за да имаме големи мускули не трябва да забравяме и навиците на хранене. Храните, които са богати на белтъчини стимулират производството на соматропин в тялото, докато сладкото има негативен ефект. Повишения инсулин се свързва с ниски нива. Рафинираните въглехидрати и захар повишават нивата на инсулин най-много, така че намаляването на приема може да помогне за оптимизиране на нивата на растежен хормон. 

Тялото Ви естествено отделя значителни количества HGH, особено през нощта. За това не е препоръчително да консумирате храни преди лягане, защото това ще повиши инсулина и потенциално да блокира част от HGH, освободен през нощта. Според някои проучвания гладът също може да повиши нивата на соматотропин. 

 

Връзката между съня и хормона на растежа

 

Наред с упражненията и храненето сънят е другият най-силен стимул за секрецията. Някои дори наричат ​​съня естественият "стероид на спортиста", тъй като това е един от най-ефективните ключове за освобождаването на растежен хормон, според Асоциацията за здраве и фитнес. Тялото започва да отделя HGH по време на най-дълбоките етапи на бавновълнов сън. 

Ако искате да изградите сила и мускули, подобряването на съня Ви може да окаже положителен ефект. Придържайте се към последователен график на съня, практикувайте релаксиращ ритуал за лягане и ограничете излагането на светлина преди сън. Тренировките и съня работят заедно, за да ви помогнат да извлечете максимума от производството на HGH на тялото си. Докато спите, освобождавате повече GH, което насърчава възстановяването на мускулите за следващия ден на тренировка и така цикълът продължава.

Много суплементи по естествен начин повишават нивата на соматотропин. Различни добавки имат ефект върху хипофизата, като я стимулират да произвежда хормон на растежа. Освен това са безвредни и нямат странични ефекти. Обърнете внимание, че приемането на добавки не замества HGH в организма. Тялото продължава да го произвежда само, обаче нивото ще бъде повишено до Вашия генетичен максимум.

Употребата на няколко добавки едновременно заедно с  HGH / GH  води до по-добри резултати, но може и да доведе до по-сериозни странични ефекти. Внимавайте и бъдете разумни при приема, дозировката, комбинацията и цикъла на прием. Не прекалявайте с дозите и следете как тялото ви реагира. 

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още