Хормон на растежа (HGH)

Хормон на растежа – научно доказано е, че нивата на соматотропина или растежния хормон намаляват с възрастта при всички хора. Намаляването продължава до към 25-тата годишнина, а след това дори може да спре изцяло. Използва за редица неща – забавяне на процеса на стареене, подмладяване, изграждане на чиста и суха мускулна маса, изгаряне на подкожните мазнини и други. Хормон на растежа използват всички световноизвестни и национални кинозвезди, певици, TV водещи и като цяло богати хора а и не само те. Използва се и от много атлети за повишаване личните им постижения. Мит е вече, обаче, че този препарат е прекалено скъп и недостъпен за обикновения човек. Този мит е създаден от високата цена на аптечния Genotropin на Pfizer и още няколко скъпи фармацевтични компании. Вече има много достъпни хубави HGH продукти на пазара като на Aviva или Jintropin.

Прочети още

Ефект от Хормон на растежа

Ефектът по думи на употребяващи го след поставянето на подкожната инжекция се усеща моментално – мускулатурата се втвърдява и възтановява, тялото е тонизирано и идва чувство на зареждане с функционална производителност и сили за интензивност. Тялото произвежда най-високи количества от човешкият хормон Соматропин през нощта и по-точно в часовете от 23:00 – 2:00. Точно поради тази причина инжектирането на хормона се прави сутрин, за да може да се използва и естественото производство нощем, ако има такова.

Производствените нива на растежния хормон с напредването на възрастта намаляват многократно. HGH би могъл да се ползва за спиране процеса на стареене и много други причини. Метода се употребява от артисти (почти всички световноизвестни и национални кинозвезди, певици, телевизионни водещи и богати хора и професионални билдъри).

Цел при инжектиране на Соматропин (HGH) за забавяне или поврат на времето:

 • спиране на стареенето;
 • Възстановяване на растежа и цвета на косата при всички приемащи го;
 • Изглаждане на бръчки по лицето и тялото;
 • Стягане на мускулната маса;
 • Нормализиране на кръвна захар;
 • Укрепване на имунната система;
 • Повишаване на енергия многократно;
 • Подобряване на сексуалния живот и при двата пола;
 • Качество в съня и по-добро възстановяване по време на съня;
 • Засилване на процесите за памет и запомняне;
 • Промяна в положителен аспект върху визията и излъчването след приемат му.

Твърденията не са потвърдени официално от FDA (Световната агенцията за храните и лекарствата), но фактите сочат, че растежния хормон е доказано средство за тези и редица други плюсови качества, заради които се употребява широко в цял свят.

Как тялото произвежда хормон на растежа?

Тялото само произвежда растежен хормон (HGH или само GH) чрез хипофизната жлеза и той е отговорен за растежа на клетките и регенерацията им от самото раждане на човек. Увеличаването на мускулната маса и плътността на костите е невъзможно без GH, но освен това той играе и важна роля в поддържането на здрава тъкан на всякъде в тялото, включително и тази на мозък и около важните вътрешни органи. Когато е отделян от хипофизната жлеза, GH остава активен в кръвния поток само за няколко минути, но те са напълно достатъчно на черния дроб да го преобразува в протеинови хормони, сред които най-важен е инсулиноподобния фактор на растежа (IGF-1), който съдържа много анаболни възможности. Учените са започнали да събират растежен хормон от жлезите на трупове още през 1950-та година, но не успявали да го синтезират лабораторно чак до 1981-ва. След това постижение употребата му като допинг значително се увеличила в цял свят.

Подреди по