Equipoise / Boldenone Undecylenate / Болденон – 10 амп. х 250 мг.

96,00 лв.
  • Марка: Omega Meds
+ -
Купи
Моля, изберете:

Описание на продукта:

Boldenone Undecylenate / Болденон Ундециленат е анаболен андрогенен стероид, модифицирана форма на тестостерона. Известен е с търговското име Equipoise. Макар този анаболен стероид да е разработван предимно за ветеринарни цели, влиза и на пазара за хуманни лекарства в началото на 1951 г. под марката Parenabol от Ciba. След 1971 г. до момента този стероид остава предимно за ветеринарна употреба. Правата над името Equipoise се държат от Fort Dodge Animal Health.

В продължение на десетилетия се приема, че Equipoise е много подобен на Deca Durabolin / Нандролон Деканоат. В действителност тези два стероида са различни. Докато Деката проявява силна природа на прогестин, Boldenone не показва такива характеристики.

Характеристики на Boldenone Undecylenate / Болденон

Equipoise (Boldenone Undecylenate / Болденон Ундециленат) е  променена форма на тестостерон. Изменението се изразява в добавяне на двойна връзка между въглеродните атоми на позиция 1 и 2. Тази двойна връзка значително намалява андрогенната и естрогенната активност на този стероид. След това е добавен естер на Ундецилиновата киселина, отговорен за освобождаването на хормона в тялото. Естерът Undecylenate осигурява пик в нивата на стероида в кръвта за 3-4 дни след инжектирането и бавно постоянно освобождаване на хормона в продължение на около 21 дни след инжектиране.

Ефекти на Болденон / Boldenone Undecylenate

Equipoise (Boldenone Undecylenate / Болденон Ундециленат) е добре поносим стероид с предимно анаболна активност. Поради своята структурна промяна той ароматизира само около 50% сравнено с тестостерона. Проява на естрогенни странични ефекти е възможно, но значително по-ниска сравнено с тестостерона. Това прави Equipoise (Boldenone Undecylenate / Болденон Ундециленат) не толкова силен по отношение на трупането на маса, но дава чисти и сигурен прираст на качествена мускулатура, без излишно задържане на вода и мазнини. Той подобрява синтеза на протеини, задържането на азот в мускулите, инхибира глюкокортикоидните хормони и увеличава продукцията на IGF-1.

Equipoise (Болденон) се употребява във ветеринарната медицина. Прилага се върху коне, най-често за подобряване резултатите в постиженията предимно в конния спорт. От тук и идва неговот наименование. В средите на спорта и културизма Boldenone Undecylenate / Болденон Ундециленат се употребява от хора, които не търсят бърз прираст на мускулна маса, а подобно на ефектите на Deca Durabolin разчитат на бавни, но много качествени резултати по отношение на чисти и качествени мускули, плътност и издържливост.

Equipoise (Boldenone Undecylenate / Болденон Ундециленат) може успешно да се използва като анаболен стероид в периоди на орелефяване. Комбинирането му с Masteron (Drostanolone) или Trenbolone за тези цели дава още по-добри резултати.

Старнични ефекти на Болденон / Boldenone Undecylenate

Equipoise е с добра поносимост и успешно се прилага дори от жени. Болденон / Boldenone Undecylenate не ароматизира силно, но все пак се превръща в естроген под въздействието на ензима ароматаза . Високите нива на естроген може да се изразят в гинекомастия, излишно задържане на вода и високо кръвно налягане(при прекаляване). Повечето спортисти обаче ще установят, че контролирането на тези странични ефекти е лесно с употребата на Boldenone. С цел намаляване на естрогенните странични ефекти е възможен допълнителен прием на селективни естроген рецепторни модулатори (SERM е) като Nolvadex (Tamoxifen Citrate) и/или ароматазни инхибитори като Arimidex (анастрозол). По отношение на андрогенните странични ефекти Boldenone Undecylenate също показва много добра поносимост при спортистите. 

Относителният риск за сърдечно-съдовa преумора  при употребата на Boldenone Undecylenate  е значително по-нисък от употребата на перорални стероиди. Както повечето анаболни андрогенни стероиди обаче Болденон / Boldenone Undecylenate може да повлияе липидния профил и да увеличи нивата на лошия холестерол. Препоръчва се диета, богата на омега мастни киселини.

Като анаболен стероид, Болденон Ундециленат потиска естественото производство на тестостерон в тялото. Препоръчва се правилно излизане от цикъла с цел бързо възвръщане нивата на тестостерон и предодвратяване на прекомерен катаболизъм. Обща практика сред атлетите е приемът на инжекционен HCG 10 дни преди преустановяване приема на анаболни стероиди.

Болденон Ундециленат не е хепатотоксичен анаболен стероид и не създава риск от чернодробно увреждане.

Прием на Boldenone Undecylenate

Стандартните дози Болденон Ундециленат са 200-400 мг седмично. Повечето мъже ще открият добра поносимост на 400 мг  и дори 600 мг седмично, с лесно контролирани странични ефекти. Поради дългия полуживот на стероида в повечето случаи инжектирането може да става веднъж седмично или на по-малки дози, два пъти седмично. По-малките дози позволяват по-лесно контролиране на страничните ефекти. Независимо от дозата се препоръчва минимален прием на Болденон Ундециленат от 8 седмици. В циклите за орелефяване обикновено след 8 седмици употреба на Boldenone се преминава към прием на други неароматизиращи стероиди за още 4-8 седмици. В цикли за натрупване на маса много често атлетите инжектират Болденон Ундециленат за 8 до 12 седмици. За жени общата седмична доза обикновено не превишава 50 мг, за 6 седмици.

Примерен цикъл с Boldenone Undecylenate

Двуфазен стероиден цикъл (за чиста маса)
Продукти: 8 мл Methenolone enanthate (Primobolan) 100 мг/мл, 50 мл Boldenone undecylenate 50 мг/мл, 20 мл testosterone (enanthate или cypionate) 200 мг/мл.

Допълнително:
За холестерол: Lipid Stabil (3 капсули/ден) и рибено масло (4 г/ден).
Контрол на естрогена: tamoxifen (20-40 мг/ден) или анастрозол (0.5-1 мг/ден).

Коментар: Това е тримесечен нетоксичен за черния дроб стероиден цикъл, който има две отделни фази – за трупане на мускулна маса и релеф. През първите 6 седмици на тренировки основният фокус е върху трупането на мускулна маса, с подходящ хранителен режим. Значителна естрогенна активност е налице през този период и може да се наложи приема на тамоксифен или ароматазен инхибитор като анастрозол за предотвратяване на гинекомастията и прекомерното задържане на вода. лекарствата за поддръжка на естрогена могат да бъдат преустановени евентуално във втората фаза, която е насочена към увеличаване отношението андроген/естроген и втвърдяване на мускулите. Дозата тестостерон във втората фаза се приема в опит да се предодврати сексуална дисфункция или загуба на либидо, което често се случва пти употреба на предимно анаболни стероиди.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!