Болденон - Информация

6 декември 2018
Болденон - Информация
При повечето вземащи болденон страничните ефекти са много по-малко в сравнение с метандростенолона. Това е защото първият се преработва в естрадиол, а вторият в метилестрадиол – много по-силен и дълго действащ естроген, отколкото обикновеният естрадиол. Преди се считаше, че болденонът увеличава производството на червени кръвни телца, но това е характрерно за всички андрогени, а и няма научно доказани данни, че той прави това по-добре от другите стероиди.
 
Друг мит от миналото бе, че наличието на естера ундецикленат (с един въглероден атом повече от деканоата) удължавал активността му силно и затова инжекциите с него можело да са на 3-4 седмици. Всъщност по-дългият му живот на естера ундецикленат налага инжекциите с него да са на всеки 10-14 дена, но нетърпеливите днешни билдъри са склонни към по-чест прием, дори от стероиди, които имат по-дълъг живот. Затова си го инжектират на всеки 4-5 дена, въпреки че някои си го слагат през ден, а други веднъж седмично.
  

Болденон - Дозировка


Дозите принципно са доста ниски (300-400 мг седмично), но ниският му афинитет към образуване на практика ги удвоява. Местата на инжекциите трябва да се сменят редовно, за да не се получи възпаление или инфекции, а тъй като е на мастна основа, не трябва да се инжектира наведнъж прекалено голямо количество заради риск от абцес.

Въпреки че анаболно/андрогенното съотношение при болденона е благоприятно, повечето билдъри не го считат за особено силен стероид – може би заради ниските дози, които се използват. Освен това болденонът не задържа много вода, а мнозина приемат, че щом за една седмица не са качили 5 кг, значи той не работи. (Всъщност това е един от плюсовете му – понеже не задържа вода, повечето от качената маса се запазва.) Счита се, че той разширява кръвоносните съдове, но не е известен механизъм, по който може да се обясни защо той действа по-силно върху тях от другите стероиди.

Преди се считаше, че този негов ефект се дължи на засиления еритропоезис (производство на червени кръвни телца), но както изяснихме, няма данни, че той го прави по-добре от другите стероиди. Факт е обаче, че задържането на азот се увеличава и оттам синтезът на протеин се засилва, а апетитът се покачва (знак, че преносът и усвояването на хранителни съставки е по-голям, което индиректно значи, че червените кръвни телца, които ги пренасят, са повече).

 

Болденон - Комбинации

 

Болденонът е много удачен за всякакви комбинации – заедно с анадрол или сустанон например ще качите маса без странични ефекти на андрогените, взети отделно. Във фаза за релеф може да се комбинира с примоболан или с халотестин или винстрол (но при висококалорична диета). Както вече се спомена, болденонът задържа малко вода и затова с приема му кръвното обикновено не се качва. Има обаче риск от гинекомастия – при умерени дози не е голям, но при чувствителни към нея билдъри или екстремни дози тя може да се появи плюс акне, оплешивяване, мазна кожа и агресивност. Така наречената стероидна треска, присъща на ветеринарните стероиди, при него е рядка – особено при оригинален продукт, но болденонът е сред най-фалшифицираните стероиди. И ако се появи треска, която за 10-ина дена изчезне, приемът му трябва да се намали или спре.

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Фитнес мотивация и Туринабол!

https://youtu.be/88k89ovG9hs < Фитнес мотивация + Цикъл за начинаещи с Туринабол!

прочети още

28 септември 2018 Програма за начинаещи атлети с Дианабол + Винстрол

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още
Телефон за бърза поръчка