Анадрол (оксиметолон/анаполон) - Всичко, което трябва да знаете

12 март 2020
Анадрол (оксиметолон/анаполон) - Всичко, което трябва да знаете

Какво е анадрол?

 

Анадрол, известен още като оксиметолон или анаполон, е може би най-мощният орален анаболен стероид. Произведен първоначално за лечение на анемия, рак на гърдата, предназначен за загуба на теглото при СПИН и остеопороза, лекарството добива популярност сред бодибилдър обществата. Заради силните си анаболни качества и свойството му да увеличава производството на червени кръвни клетки, анадролът се използва успешно като медикамент. Спортистите, от друга страна, го предпочитат заради задържането на вода в тялото, което помага за натрупването на маса и за “смазването” на ставите, което увеличава силата и помага за безболезнени тренировки. Натрупването на вода позволява по-голяма еластичност и намалява шанса от контузване при тренировки с по-големи тежести. Той притежава най-силния ефект за покачване на маса и сила, но и е стероидът с най-много странични ефекти.

 

Какво ще постигнем с него?

 

Анадролът е идеален за натрупване на мускулна маса . Един начинаещ може да качи между 9 и 14 килограма в рамките на 6 седмици. Отчасти, заради натрупването на вода, той увеличава значително обема на мускулната маса, както и силата на мускулите. Този растеж се постига сравнително бързо. За изключително кратко време, потребителя изгражда масивен външен вид. Тъй като мускулната клетка поема повече вода, мускулатурата става напомпана, но гладка. Ефектът е по-скоро количествен, отколкото качествен. Анаполонът не предизвиква качествено изграждане на мускулната маса, но пък предоставя количествени растежи, което е добре дошло в периодите на трупане на мускули. 

 

Водата помага за по-гладката работа на ставите и предотвратява контузии. Еластичността на мускулите се повишава и това дава възможност за тренировка с по-тежки щанги, което е много добре, от гледна точка на рязкото увеличаване на силата. Съединителната тъкан е подложена на повече стрес по време на бързото нарастване на мускулната маса, но водната обвивка компенсира за това.

 

Поради наличието на повече червени кръвни клетки, по-голямо количество кислород достига до мускулите. Мускулите се напомпват повече, което може да бъде болезнено, но анадролът помага и за по-бързата физическа регенерация. Издръжливостта също се засилва - дори и след тежки и продължителни тренировки, спортистите имат усещането, че могат да тренират още няколко часа . Много атлети твърдят, че дори след първоначален прием на минималната доза усещат прилив на огромна сила.

 

Има ли странични ефекти

 

Оксиметолонът е оралният стероид с най-силен ефект, но и е с най-много странични ефекти. Като за начало скоростта на загуба на мускул е същата, като скоростта на покачване на масата. Скоро след спирането на приема на анадрол, тялото започва да изглежда по-същия начин, по който е изглеждало преди началото на приема. 

 

Дозировката трябва да се спазва прецизно – колкото по-голяма е тя, толкова повече се увеличава рискът от здравословните проблеми. Такива свързани със храносмилателната система са: гадене; повръщане; загуба на апетит; диария.

 

Проблеми със съня,  превъзбуждане и агресивност могат да се появят още през първите няколко дни, докато организмът свиква с пре­парата. Други странични ефекти  включват повишаване на кръвното, пожълтяване на кожата и непостоянство в наст­роението - силата ви расте, но настрое­нието се влошава и ставате агре­сивни. При подрастващи, в периода преди пубертета, може да се увеличи размерът на пениса, честотата на ерекцията и окосмяване. При мъже над пубертетната възраст се появяват оплешивяване и акне, болезнена чувствителност или подуване в областта на гърдите, болезнена ерекция(поради по-големия приток на кръв), проблеми при уриниране, хепатит. 

 

Забранен е за жени, тъй като предизвиква необратими промени като акне, удебеляване на гласа,хипертрофия на клитора, окосмяване по краката и брадата, нарушения на менструалния цикъл.Ако все пак, жена реши да използва стероида, тя трабва да го взема в комбинация с други добавки. Той не трябва да се взема и от хора склонни към сърдечни болести, заболявания на черния дроб или бъбреците, диабет.  Анадролът е единственият анаболно-андрогенен стероид доказан причинител на рак на черния дроб. Първите признаци са пожълтяване на ноктите и очите, както и кожата. 

 

Прием на анадрол

 как се приема анадрол

 

Това, което трябва да се има в предвид при започване на цикъла е, че спадът на телесното тегло може да бъде също толкова рязък и бърз колкото и растежът му. Разумните спортисти приемат около 1 мг на 1 кг телесно тегло на ден. Начинаещите започват с 1 таблетка на ден като приема се увеличава най-рано след седмица.  Достигането на прием на повече от 3 таблетки на ден не е препоръчително, като дори се смята, че 2 таблетки на ден е максималната доза. 

 

Въпреки, че не е стероид, който се използва преди състезание, много спортисти го приемат до последната седмица преди състезанието. Проблема с натрупването на вода се решава с антиестрогенни и отводнителни лекарства - така на сцената се появяват масивните и релефните медикаменти.

 

Дозировка на анаполон

 

Препоръчителната доза е 1,5 мг/кг телесно тегло.  Това означава при 100 кг тегло дозата да е максимум 3 таблетки (150 мг) на ден. Средно спортистите препоръчват прием между 1 и 3 таблетки на ден (като се смята, че дори 2 таблетки на ден са опасни). Началото на цикъла започва с прием на 1 таблетка на ден. След 2-3 седмици дозата се увеличава до 2, сутрин и вечер по-време на хранене, но дори тази дозировка трябва да се спазва не повече от 3 седмици. Препоръчва се консумирането на храни с повече калорична стойност, поради големия разход на енергия по време на тренировките. По-внимателните приемат медикамента не по-дълго от 4-6 седмици, като редовно контролират дейността на черния дроб и бъбреците. При прекратяване на цикъл с Анадрол  също се изисква внимание, тъй като нивото на водната задръжка бързо пада, теглото рязко се понижава. След приключване на анадролният цикъл За възвръщането на естественото произвеждане на тестостерон в тялото се препоръчват други медикаменти.

 

Стероидни цикли и комбинации с оксиметолон

 

За изграждане на маса спортистите често комбинират с по-леки стероиди като Дека Дураболин. Това е опит новата маса да се запази и утвърди.  Една от най-честите и ефективни комбинации е Анадрол, Параболан и Сустанон. Може да се приема заедно и с Тестостерон, но тази комбинация на силни стероиди не се препоръчва, тъй като шанса от получаване на странични ефекти се увеличава драстично. Въпреки това, след спирането, честа и препоръчителна практика за възстановяването на естественото възпроизвеждане на тестостерон в тялото е вземането на тестостерон бустери в период от 2-3 седмици. Важно е да се направи спортна диета, към която да се придържа строго. 

28 ноември 2023 Циалис или Левитра? - Прилики и разлики

За много мъже разликата между "Циалис" и "Левитра" не е ясна. А именно този избор може да има значително влияние върху тяхното сексуално здраве и представяне. В тази статия ще разгледаме подробно както общите характеристики, така и различията между "Циалис" и "Левитра", като целим да предоставим ясна и обективна информация, която да помогне на читателя да направи информиран избор.

прочети още

27 ноември 2023 Кленбутерол - Същност, действие/ефект и прием

Какво е Кленбутерол? Кратък отговор: Кленбутерол е бета-2 адренергичен агонист, химична му формула е C12H18CI2N2O. Във фитнес индустрията се използва за стимулиране на метаболизма и подпомагане на изгарянето на мазнини при спортисти и културисти.

прочети още

14 юни 2021 Мнение за Камагра - същност/действие ефект и прием

На тази страница ще разгледаме лично мнение за Камагра и ефектът от прием на продукта. Ефективен ли е заместителят на Виаграта? Мнение: Струва ли си да се изпробва или има и други по-добри алтернативи? Какъв е ефектът при прием – нека видим според мнението на Филип. Публикуваме мнение за Камагра от Филип Стаменов.

прочети още

3 февруари 2021 Мнение за Левитра желе: По-добър секс стимулант от Виагра?

Споделяме с вас мнението на Васил Иванов за неговия личен опит и впечатления след използване на секс стимуланта Левитра. Васил сравнява и опита си с прием на други секс стимуланти – Виагра. Свободно можете да оставите и вашите мнения и впечатления като коментар.

прочети още

1 февруари 2021 Туринабол - същност, действие/ефект и прием

Статията има за цел да представи Туринабол (Turinabol) е неговата същност, действие и ефект при прием. Намерете цялата обща информация, от която имате нужда. Очаквани резултати, цикъл и излизане от цикъл.

прочети още

1 февруари 2021 Тестостерон ципионат - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Тестостерон ципионат – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

19 декември 2020 Хормон на растежа (HGH) - същност, действие/ефект и прием

В статията ще ви разкажем всичко за Хормон на растежа (HGH / HG) – същност, действие/ефект и прием. Нормални стойности, странични ефекти, прием за мъже и жени и още. Програма за излизане от цикъл  примерно комбинации с други добавки.

прочети още

19 декември 2020 Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием

В статията ще поговорим за Тадалафил / Tadalafil – същност, действие/ефект и прием. Има ли рискове при прием? Какви са страничните ефекти? Да се приема ли с алкохол? Какви резултати и какъв ефект да очакваме след прием на Cialis? Също така, ще разберем защо трениращите и културистите приемат това “хапче за уикенда”, както и защо Тадалафил присъства в програмите за излизане от цикъл с анаболни стероиди.

прочети още

6 декември 2020 Кломид - същност / действие ефект и прием

В следващата статия ще разгледаме Кломид (Clomid) – неговата същност и особености. Ще обърнем внимание на действието и ефекта при прием на Кломифен цитрат, както и потенциалните странични ефекти, които могат да се появят. Моля, информирайте се за препоръчителните за вас дозировки и програми след излизане от анаболен цикъл.

прочети още

15 ноември 2020 Метан (Метандростенолон / Метандиенон / Дианабол) – същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Метан – наричан още Метандростенолон, Метандиенон или Дианабол.

прочети още

15 ноември 2020 Винстрол - същност, действие/ефект и прием

Научете всичко за Винстрол – същност, действие/ефект и начин на прием. Основна информация за приложението на продукта, правилна дозировка, цикъл и възможни комбинации.

прочети още

20 септември 2019 Какво са анаболите?

Стероиди са синтетични вещества, които имитират мъжките хорони, наречени андрогени. Ето защо, истинското наименование на медикаментите е анаболно-андрогенни стероиди, но за кратко и удобно са наричани анаболи.

прочети още

13 август 2019 Анавар (Оксандролон) - същност, действие/ефект и прием

Научете повече информация за Анавар (Оксандролон) – същност, състав, прием, дозировка, приложение, ефект и действие. Подходящ за мъже и жени.

прочети още

21 ноември 2018 Силденафил - Виагра - Информация

Какво точно е Силденафил - Виагра

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Туринабол – Схема за соло прием

Turanabol / Туринабол е популярен анаболен стероид сред начинаещите и сред опитните спортисти поради своята уникална ефективност. Има много силен анаболен ефект, което ясно се демонстрира от добрия растеж на сухата маса, повишената физическа сила и издръжливост.

прочети още

28 септември 2018 Анаболен цикъл с Метан (Дианабол) и Стромба (Винстрол)

Пример за първи цикъл за начинаещи бодибилдъри с Дианабол и Винстрол!

прочети още